27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:11 AM

Politic

Sabin Orcan: “Prin conflictele din interiorul DNA, procurorii se sabotează singuri”

de Călin BOSTAN
Politic  |
09.10.2017, 00:00
212

   Directorul editorial al cotidianului „România Liberă“, jurnalistul buzoian Sabin Orcan, a declarat, la postul de televiziune B1 TV, că ultimele conflicte din interiorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care sabotează imaginea instituţiei, ar trebui discutate la nivelul sistemului judiciar, fără ames­tecul instituţiilor de presă, al Bruxelles-ului sau al Serviciului Român de Informaţii.

   „Unii zic că doamna Kovesi este însăşi Justiţia, alţii spun că ea ar trebui îndepărtată de la DNA, iar instituţia de forţă ar trebui controlată. Cred că lucrurile ar trebui dezbătute la nivelul sistemului judiciar, fără amestecul Bruxelles-ului, fără amestecul SRI. Am văzut imaginile cu doamna de 90 de ani, nu avea ce căuta acolo. Ba mai mult, Kovesi a spus că persoanele vârstnice vor fi audiate acasă. Cum să o chemi pe femeia aia de la 400 de kilometri?! Nu îţi dai seama că o astfel de imagine distruge orice încercare de a lupta împotriva corupţiei?“, a spus Orcan.

   El a mai subliniat că procurorii se sabotează singuri prin astfel de acţiuni, fără ajutor din exterior: „Este o situaţie fără ieşire. Sub doamna Kovesi s-au întâmplat nişte derapaje pe care sper că le va lămuri organul competent, dar pe de altă parte pe cine aducem în locul ei?! Pe cine va aduce domnul Tudorel Toader?“.

   Unul dintre cele mai răsunătoare conflicte din cadrul Direcţiai Naţionale Anticorupţie a debutat cu revocarea procuroarei Mihaiela Iorga, la cererea procurorului-şef al DNA, pentru că prima „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul

   l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei WhatsApp. Ulterior, la începutul lunii octombrie, Mihaielei Moraru Iorga i s-a permis să revină pe funcţia pe care o avea la Direcţia Naţio­nală Anticorupţie, până la o soluţie definitivă a instanţei în cazul revocării sale. Decizia a fost luată de Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.   

Comentarii

Sabotare să fie, dar să știm și noi, Bruxellul! (10 Oct, 09:21)
Pixelu dare-luare

Fără amestecul presei și al sereiului înțeleg, dar fără amestecul bruxelezilor nu se poate! Cum ar mai putea să fie protejați străinii dacă buxelezii și-ar pierde influența? Da, pesedeul e rău, e comuniști, kaghebiști, putiniști dar 80% din achizițiile publice, obiectul principal al dosarelor denea, se fac cu firme străine și văd în pușcăriile din România doar români. Altă explicație logică nu am, decât aceea că deneaul apără interesele străinilor din România, iar acest lucru se face doar la intervenția bruxelezilor, neputând să-i suspectez pe procurorii denea că ar trăda interesele naționale doar din convingere. Propaganda bruxeleză dar și a ambasadei partenerului strategic încearcă să inducă ideea că doar LUAREA DE MITĂ este asimilată faptelor de corupție, deci doar românii sunt corupți, omițând ticălos că și DAREA DE MITĂ este asimilată cu acte de corupție și se pedepsește similar luării de mită. Și culmea, la un procent semnificativ din populație prinde vrăjeala!
Când voi vedea în pușcăriile din România 80% străini și 20% români, ca o consecință firească a procentajelor din achizițiile publice, atunci voi ceda un sfert din veniturile mele deneaului.

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker