27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:42 AM

Politic

Sabin Orcan, despre mărirea preţurilor la carburanţi: “Dragnea va lua banii din buzunarul oamenilor, iar apoi le spune că le dă la salarii”

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.08.2017, 00:00
311

   Directorul editorial al „Româ­niei Libere”, jurnalistul buzoian Sabin Orcan, susţine că banii de pe urma măririi accizelor se vor duce la salarii. Totodată, el atrage atenţia că, odată cu creşterea preţului carburantului, vor creşte toate celelalte preţuri.

   „Problema este că, totdeauna când a crescut preţul carburantului în România, s-a ajuns la o explozie a preţurilor. Au crescut toate pre­ţurile. Domnul Tăriceanu fie nu a citit nota de fundamentare, fie doreşte să ne prostească precum la piaţă. Guvernul României zice că noi avem cea mai mică acciză la carburant din Europa. După ce ne spune acest lucru, Guvernul ne zice «suntem proşti, că nu reuşim să încasăm accizele> şi de aceea mai cere bani din buzunar. Ei spun că e în programul de guvernare. În programul de guvernare nu spune asta; spune aşa: indexarea accizelor conform cursului euro-leu. Cursul euro-leu s-a mărit, este 4,63. Asta înseamnă 4%. O minciună! Nu de asta măresc acciza. E o minciună, nu se duc la autostrăzi, ci la salarii. E ca borfaşul care ţi-a dat cinci lei, iar apoi îţi bagă mâna în buzunar şi îţi ia 100, iar apoi zice la Poliţie «Domnule, dar ţi-am dat cinci lei!>. Acum Dragnea împarte mizeria în mod egal”, a spus Sabin Orcan într-o emisiune la B1 TV.

   Jurnalistul Sabin Orcan a mai spus că Partidul Social Democrat a câştigat alegerile cu nişte promisiuni, au ieftinit acciza, dar în prezent o măresc din nou: „Să le spunem oamenilor că tot din buzunarul lor va lua Dragnea banii. Iar apoi le spune că le dă la salarii. Şi i-a păcălit“.

   Potrivit unui proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, accizele pe motorină vor creşte cu 24,9%, iar cele pe benzina fără plumb cu 22,8%, de la 1 septembrie. Transportatorii spun că această majorare se va transmite automat în tarife şi ameninţă cu proteste. Ministerul Finanţelor susţine, în Nota de fundamentare a normativului de modificare a Codului Fiscal, că nivelurile actuale ale accizelor practicate în România „sunt foarte aproape de limita minimă prevăzută de legislaţia Uniunii Europene”. La benzina fără plumb, acciza urmează să crească de la 2.151,13 lei/tonă, respectiv 1.656,36 lei/1000 litri la 2.643,39 lei/tonă, respectiv 2.035,40 lei/10.00 litri. La motorină, acciza urmează să crească de la 1.796,53 lei/tonă, respectiv 1.518,04 lei/1.000 litri la 2.245,11 lei/tonă, respectiv 1.897,08 lei/1.000 litri. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker