27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:52 PM

Politic

Sabin Orcan: „De ce am refuzat câteva mii de euro de la Ambasada Turciei la Bucureşti“

de Călin BOSTAN
Politic  |
18.07.2017, 00:00
224

   Directorul editorial al cotidianului “România liberă”, jurnalistul buzoian Sabin Orcan, a explicat pe Facebook de ce ziarul bucureştean de răspândire naţională a refuzat o reclamă de la Ambasada Turciei la Bucureşti, în care era ridicat în slăvi liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan.

    În contextul sutelor de mii de turci scoşi în stradă sâmbătă pentru a “comemora” un an de la “tentativa de puci” din 15 iulie 2016, Sabin Orcan punctează că, după cum arată un raport al Centrului Stockholm pentru Libertate, aşa zisul puci a fost organizat chiar de regimul dictatorului de la Ankara.

   „Prin urmare, singurul lucru care poate fi comemorat este moartea democraţiei în Turcia. După cum puteţi într-o analiză organizaţiei «Reporteri Fără Frontiere>, ţara lui Erdogan a devenit în ultimul an cea mai mare închisoare a presei. Zeci de redacţii au fost închise şi peste o sută de jurnalişti se află după gratii, sub acuzaţii dintre cele mai fantasmagorice. Sigur, o să mă întrebaţi, ce putem face noi, românii, care avem cu totul altele pe cap? Păi, am putea începe, de pildă, să boicotăm vacanţele în Turcia, ca şi produsele turceşti”, a scris Sabin Orcan.

   Directorul editorial al ,,României Libere” a arătat cum ziarul pe care îl conduce a refuzat o reclamă plătită de Ambasada Turciei: „Eu, împreună cu colegii de la «România Liberă>, în frunte cu Răzvan Chiruţă, am făcut deja ceva. Deşi nu o ducem atât de bine cu banii, am refuzat două-trei mii de euro de la Ambasada Turciei la Bucureşti. Sumă oferită pentru a cumpăra o pagină în ziarul nostru. Pagină în care trimişii dictatorului voiau să îi aducă elogii la un an de la aşa zisul puci. P.S. Sunt în vacanţă, deci nu văd celelalte ziare tipărite din România. Sper că nu s-a lăsat niciunul cumpărat cu arginţii lui Erdogan...”, a mai scris Sabin Orcan pe Facebook.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker