Ieri seară, au fost aprinse cele două tuneluri de lumini din fața Consiliului Județean și a Muzeului Județean. Preșe – dintele CJ, Petre Emanoil Neagu, a luat parte la deschiderea iluminatului festiv, moment ce a debutat cu împodobirea bradului din curtea muzeului de către mai mulți copii instituț ionalizați, aflați în grija Direcției pentru Protecția Copilului. Tinerii au primit cadouri cu ocazia zilei de Moș Nicolae din partea Consiliului Județean.

Imediat după încheierea evenimentului, Petre Emanoil Neagu a plecat la Sărata-Monteoru, unde au fost aprinse luminile de sărbători și copiii din comuna Merei au primit cadouri. Aceștia au susținut un concert de colinde în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru ce a fost inaugurat cu această ocazie și au putut urmări un foc de artificii.

Cadouri și spectacole

Astăzi, 6 decembrie, copiii vor primi cadouri, la Sala Mare a Consiliului Județean, unde sunt invitați să urmărească spectacolul „Povești din atelierul lui Moș Crăciun“, prezentat în două serii, începând cu orele 10,30 și 12,30.

În perioada 8-10 decembrie, cei mici sunt invitați să vizioneze proiecții de filme pregătite de Teatrul George Ciprian, difuzate în trei serii, începând cu orele 10,00, 12,00 și 14,00.

Anul acesta, cei mai talentaț i actori buzoieni, în frunte cu celebrul Radu Gabriel, revin acasă și ne vor aduce zâmbetul pe buze cu spectacolul „Comedii cu Gorobete”. Spectacolul va avea loc pe 17 decembrie, ora 17,00, la Teatrul George Ciprian Buzău.

În perioada 19-21 decembrie, copiii sunt invitați să ia „Micul dejun cu Moș Crăciun”, între orele 9,00 și 11,00, la Muzeul Județean Buzău, unde vor putea sta de vorbă și se pot fotografia cu Moșul (fotografii la minut). De asemenea, toți copiii vor primi bilete gratuite de la Moș Crăciun pentru a face un tur al expozițiilor găzduite de Muzeul Județean Buzău.