27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:36 AM

Actualitate

S-a stins din viață locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
16.04.2017, 12:34
4241

Locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul de brigadă dr. Adrian Soci, s-a stins din viață sâmbătă seară după o grea suferință.

Generalul Adrian Soci locuia la Buzău din toamna anului trecut, de când ocupa înalta funcție militară. Născut în localitatea Săbăoani din județul Neamț, generalul Adrian Soci avea 52 de ani, a fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești“ începând cu 5 decembrie 2013. Timp de patru ani a ocupat funcția de șef de stat major al Brigăzii. Din octombrie 2016, generalul de brigadă dr. Adrian Soci a fost locțiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Militarul a luptat în Afganistan și a fost decorat pentru profesionalismul său. Mai mult, generalul Adrian Soci era descris de apropiați drept un „camarad cu o sensibilitate incredibilă, cu o căldură umană impunătoare”. Militarii buzoieni au transmis astăzi un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

"Rămas bun, domnule general de brigadă dr. Adrian Soci Personalul Diviziei 2 Infanterie „Getica”

Cu adâncă durere şi profundă compasiune, deplânge şi regretă trecerea neaşteptată în lumea veşnică a generalului de brigadă dr. Adrian Soci, locțiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Acum, la pierderea unui camarad cu o sensibilitate incredibilă, cu o căldură umană impunătoare cu o calitate morală şi profesională deosebită, care a păstrat vie tradiţia militară, devotat uniformei militare şi având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc, militarii din cadrul Diviziei 2 Infanterie îşi exprimă profundul regret la trecerea în lumea veșnică a generalului de brigadă dr. Adrian Soci.

Respectul pe care îl impunea generalul de brigadă dr. Adrian Soci, prin calităţile sale profesionale şi prin condescendenţa de care a dat dovadă tot timpul, atât în misiunile executate în ţară cât şi în misiunile internaționale din Afganistan 2005 și 2008, manifestând întotdeauna spirit de corp, împărtăşind împreună cu ceilalţi camarazi valorile comune - mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate -, îl situează în galeria marilor comandanți. Generalul de brigadă dr. Adrian Soci, camaradul, va rămâne veşnic în amintirea noastră, a militarilor, iar momentele grele ale despărţirii, nu vor fi niciodată uitate.

Am pierdut un militar destoinic, care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere fiind decorat de-a lungul timpului cu numeroase distincții, amintind: Bronze Medal – SUA, Medalia , Virtutea militară în grad de cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Credinţa andreiană - Episcopia . Noi toți, militari și civili, cei care l-am cunoscut și admirat ca om și profesionist, personal sau prin natura relaților de serviciu, îi vom păstra o amintire vie.

Transmitem sincere condoleanţe şi întreaga noastră compasiune familiei îndoliate, greu încercate de dureroasa pierdere. Rugăm pe Hristos, să reverse harul Său, al luminii şi vieţii veşnice, peste acest erou, dăruindu-i odihna sfântă întru nădejdea Învierii, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea neamului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis duminică reprezentanții Diviziei 2 Infanterie "Getica".

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker