27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:40 AM

Actualitate

S-a deschis tabăra națională de la Poiana Pinului „Aleg să fiu eu“

de Andreea STROE
Actualitate  |
17.07.2017, 00:00
503

   Tabăra tematică de prevenire a criminalității, organizată la Centrul de agrement Poiana Pinului, s-a deschis oficial vineri, 14 iulie. Până pe 19 iulie, doi ofițeri specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Adela Stoica și Emilia Mihăilescu, și din cadrul Serviciului Rutier, Remus Nicula, vor susține, alături de reprezentanți ai altor instituții implicate în acest proiect: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în calitate de organizator, Serviciul Județean Anticorupție și Palatul Copiilor Buzău-, sesiuni informative pe domenii de actualitate pentru preocupările adolescenților și tinerilor – concepte generale de prevenire, criminalitate, victimizare – vor implica participanții în activități specifice în cadrul atelierelor de lucru, jocuri de rol, dezbateri, și vor prezenta filme tematice pe diferite domenii.

Ce și-au propus oamenii legii să realizeze cu adolescenții

   „Încercăm să vă dezvoltăm deprinderi de siguranță personală, adică o capacitate de recunoaștere a situațiilor de pericol, pe de o parte, și să vă transmitem modalități de ges­tionare a acelor situații de pericol. Pericolele la vârsta adolescenței sunt variate și o să discutăm despre ele, cu sprijinul vostru. Noi colaborăm foarte bine în această tabără cu Serviciul Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție pe partea de dezvoltare a spiritului civic, în sensul dezvoltării în rândul vostru, al adolescenților, a unei atitudini non infracționale, evident, ducând către sfera infracționalității ce intră sub incidența serviciului pe care îl reprezintă; dar de aici a decurs colaborarea noastră, pentru că, până la urmă, la finalul acestei tabere, prin acest slogan, acest logo, «Aleg să fiu eu», noi nu dorim să vă transformăm în altceva decât ce sunteți. Dorim să realizați că aveți atât de multe părți bune și părți frumoase ale personalității voastre pe care puteți să le exploatați în viața de zi cu zi, astfel încât să aveți o adolescență frumoasă, o viață împlinită, cu reușite și, la un moment dat, să deveniți adulți care să contribuiți la o normalitate a societății“, le-a spus Emilia Mihăilescu copiilor, vineri, la deschiderea taberei.

O tabără pentru autoprotecția copiilor

   Mai multe instituții și-au dat mâna pentru formarea unor deprinderi sănătoase în rândul adolescenților. La deschiderea taberei au participat reprezentanți ai DJTS Buzău, Carmen Sava și director Cosmin Pororo, precum și șeful DGA Buzău, Corneliu Enache, iar de la Palatul Copiilor, profesor în arta actoriei, Adrian Constantin.

   „Prin organizarea taberei «Aleg să fiu eu» se dorește formarea unor deprinderi de siguranță personală pentru adolescenți, prin recunoașterea situațiilor de pericol și deținerea cunoștințelor pentru gestionarea unor situații de victimizare“, spune ofițerul specialist sociolog Emilia Mihăilescu. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de implicare a adolescenților în activități de voluntariat privind siguranța civică, participanții urmând a fi cooptați în activități de prevenire a criminalității, tabăra putând fi considerată și ca un stagiu de formare ca voluntar.

   „Tabăra națională «Aleg să fiu eu» este o tabără națională care sper să prindă rădăcini. Deja a ajuns să fie o tradiție și sper, din ce în ce mai mult, să aducem mai mulți copii din județ. S-au înscris foarte mulți copii din țară. Avem copii în această tabără de la Glodeanu Siliștea, din Râmnicu Sărat și din municipiul Buzău și din alte județe. Sper ca toți copiii să se simtă bine, să aibă ceva de învățat și să rămână cu amintiri frumoase. Avem un parteneriat cu colegii noștri din cadrul Poliției, care deja, la fel ca tabăra, prinde tradiție. Ei vin și ne propun să facem această tabără națională și să promovăm ideea de protecție și autoprotecție a copiilor, să știe singuri ce au de făcut în momente critice. Nu e neapărat vorba de violența fizică care se poate întâmpla pe stradă, e vorba de protecție față de violența de pe internet, din cadrul familiei, violența din mediile sociale în care ne desfășurăm activitatea. Îi învățăm pe copii să spună nu atunci când trebuie să spună nu, să diferențieze binele de rău“, a precizat directorul DJST, Cosmin Pororo.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker