27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 19:32 PM
toamna buzoiana

Actualitate

S-a deschis tabăra națională de la Poiana Pinului „Aleg să fiu eu“

de Andreea STROE
Actualitate  |
17.07.2017, 00:00
536

   Tabăra tematică de prevenire a criminalității, organizată la Centrul de agrement Poiana Pinului, s-a deschis oficial vineri, 14 iulie. Până pe 19 iulie, doi ofițeri specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Adela Stoica și Emilia Mihăilescu, și din cadrul Serviciului Rutier, Remus Nicula, vor susține, alături de reprezentanți ai altor instituții implicate în acest proiect: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în calitate de organizator, Serviciul Județean Anticorupție și Palatul Copiilor Buzău-, sesiuni informative pe domenii de actualitate pentru preocupările adolescenților și tinerilor – concepte generale de prevenire, criminalitate, victimizare – vor implica participanții în activități specifice în cadrul atelierelor de lucru, jocuri de rol, dezbateri, și vor prezenta filme tematice pe diferite domenii.

Ce și-au propus oamenii legii să realizeze cu adolescenții

   „Încercăm să vă dezvoltăm deprinderi de siguranță personală, adică o capacitate de recunoaștere a situațiilor de pericol, pe de o parte, și să vă transmitem modalități de ges­tionare a acelor situații de pericol. Pericolele la vârsta adolescenței sunt variate și o să discutăm despre ele, cu sprijinul vostru. Noi colaborăm foarte bine în această tabără cu Serviciul Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție pe partea de dezvoltare a spiritului civic, în sensul dezvoltării în rândul vostru, al adolescenților, a unei atitudini non infracționale, evident, ducând către sfera infracționalității ce intră sub incidența serviciului pe care îl reprezintă; dar de aici a decurs colaborarea noastră, pentru că, până la urmă, la finalul acestei tabere, prin acest slogan, acest logo, «Aleg să fiu eu», noi nu dorim să vă transformăm în altceva decât ce sunteți. Dorim să realizați că aveți atât de multe părți bune și părți frumoase ale personalității voastre pe care puteți să le exploatați în viața de zi cu zi, astfel încât să aveți o adolescență frumoasă, o viață împlinită, cu reușite și, la un moment dat, să deveniți adulți care să contribuiți la o normalitate a societății“, le-a spus Emilia Mihăilescu copiilor, vineri, la deschiderea taberei.

O tabără pentru autoprotecția copiilor

   Mai multe instituții și-au dat mâna pentru formarea unor deprinderi sănătoase în rândul adolescenților. La deschiderea taberei au participat reprezentanți ai DJTS Buzău, Carmen Sava și director Cosmin Pororo, precum și șeful DGA Buzău, Corneliu Enache, iar de la Palatul Copiilor, profesor în arta actoriei, Adrian Constantin.

   „Prin organizarea taberei «Aleg să fiu eu» se dorește formarea unor deprinderi de siguranță personală pentru adolescenți, prin recunoașterea situațiilor de pericol și deținerea cunoștințelor pentru gestionarea unor situații de victimizare“, spune ofițerul specialist sociolog Emilia Mihăilescu. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de implicare a adolescenților în activități de voluntariat privind siguranța civică, participanții urmând a fi cooptați în activități de prevenire a criminalității, tabăra putând fi considerată și ca un stagiu de formare ca voluntar.

   „Tabăra națională «Aleg să fiu eu» este o tabără națională care sper să prindă rădăcini. Deja a ajuns să fie o tradiție și sper, din ce în ce mai mult, să aducem mai mulți copii din județ. S-au înscris foarte mulți copii din țară. Avem copii în această tabără de la Glodeanu Siliștea, din Râmnicu Sărat și din municipiul Buzău și din alte județe. Sper ca toți copiii să se simtă bine, să aibă ceva de învățat și să rămână cu amintiri frumoase. Avem un parteneriat cu colegii noștri din cadrul Poliției, care deja, la fel ca tabăra, prinde tradiție. Ei vin și ne propun să facem această tabără națională și să promovăm ideea de protecție și autoprotecție a copiilor, să știe singuri ce au de făcut în momente critice. Nu e neapărat vorba de violența fizică care se poate întâmpla pe stradă, e vorba de protecție față de violența de pe internet, din cadrul familiei, violența din mediile sociale în care ne desfășurăm activitatea. Îi învățăm pe copii să spună nu atunci când trebuie să spună nu, să diferențieze binele de rău“, a precizat directorul DJST, Cosmin Pororo.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Pionierul judo-ului în România, Mihai Botez, va avea un bust la Arad
Marti, Septembrie 26, 2017 19:27 PM

Memoria pionierului judo-ului și ju-jitsu-ului în România, Mihai Botez, va fi omagiată de Clubul Sportiv Seishi Budo Arad, la șase ani de la trecerea sa în neființă, prin amplasarea unui bust în inima orașului de pe Mureș, informează Shihan Pavel Milovan, președintele clubului.

Juncker salută 'discursul foarte european' al lui Macron
Marti, Septembrie 26, 2017 19:25 PM

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marți 'discursul foarte european' rostit de președintele francez Emmanuel Macron la Universitatea Sorbona, intervenție în care liderul de la Elysee împărtășește abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea Uniunii, notează AFP.

Ministrul Educației a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice
Marti, Septembrie 26, 2017 19:22 PM

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, a anunțat MEN.

China a inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine
Marti, Septembrie 26, 2017 19:15 PM

Tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine a fost deschis circulației publice marți, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la 15 ani de la începerea lucrărilor la acest proiect, informează agenția Xinhua.

Turiștii sunt sfătuiți să nu călătorească în insula Puerto Rico devastată de uraganul Maria
Marti, Septembrie 26, 2017 19:05 PM

Directorul Agenției de Turism din Puerto Rico, José Izquierdo, a declarat marți că descurajează călătoriile în această insulă din Caraibe ca urmare a devastărilor produse de uraganele Irma și Maria, relatează EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Sep, 18:57 la subiect
max bengosu' a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Tocmai comentam cu un forumist pe nume ,,pixel" cum e cu salariile la bugetari iaca cum un frezor ,sculer si matriter ajunge ditamai consilierul la prefectura iar cind s-a eliberta un loc mai bine remunerat iaca ,,catindatul" ca doar nu era sa ramana mnealui fara comitie" si cam asa aprope toti bugetarii au fost plantati ,doamne si pe ce salarii!!!Cine oare sa mai vrea sa munceasca_n privat ciolacule?toti la companii de stat !
26 Sep, 16:32 Persecutatii comunismului
Mihai a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Dl. Diaconita a fost crunt persecutat de comunisti.A fost nevoit sa ramana cu studiile liceale pana la 47 de ani.Noroc cu democratia si drepturile cetatenilor europeni ca i s-a permis sa urmeze o facultate. Imediat ce l-a "lovit" dragostea de carte a tinut-o tare cu invatatura:cursuri de formare , master , etc. Probabil urmeaza in curand si un doctorat in managementul administratiei publice! Sanatate si "succesuri" d-lui Diaconita !
26 Sep, 15:42 Invitat de onoare
Absentul a comentat pentru articolul Zsolt Gyongyossy vine azi la deschiderea noului anului școlar la LPS:
Si Madam Burducea (Geta)
Google PageRank Checker