27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:45 PM

Actualitate

S-a deschis tabăra națională de la Poiana Pinului „Aleg să fiu eu“

de Andreea STROE
Actualitate  |
17.07.2017, 00:00
545

   Tabăra tematică de prevenire a criminalității, organizată la Centrul de agrement Poiana Pinului, s-a deschis oficial vineri, 14 iulie. Până pe 19 iulie, doi ofițeri specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Adela Stoica și Emilia Mihăilescu, și din cadrul Serviciului Rutier, Remus Nicula, vor susține, alături de reprezentanți ai altor instituții implicate în acest proiect: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în calitate de organizator, Serviciul Județean Anticorupție și Palatul Copiilor Buzău-, sesiuni informative pe domenii de actualitate pentru preocupările adolescenților și tinerilor – concepte generale de prevenire, criminalitate, victimizare – vor implica participanții în activități specifice în cadrul atelierelor de lucru, jocuri de rol, dezbateri, și vor prezenta filme tematice pe diferite domenii.

Ce și-au propus oamenii legii să realizeze cu adolescenții

   „Încercăm să vă dezvoltăm deprinderi de siguranță personală, adică o capacitate de recunoaștere a situațiilor de pericol, pe de o parte, și să vă transmitem modalități de ges­tionare a acelor situații de pericol. Pericolele la vârsta adolescenței sunt variate și o să discutăm despre ele, cu sprijinul vostru. Noi colaborăm foarte bine în această tabără cu Serviciul Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție pe partea de dezvoltare a spiritului civic, în sensul dezvoltării în rândul vostru, al adolescenților, a unei atitudini non infracționale, evident, ducând către sfera infracționalității ce intră sub incidența serviciului pe care îl reprezintă; dar de aici a decurs colaborarea noastră, pentru că, până la urmă, la finalul acestei tabere, prin acest slogan, acest logo, «Aleg să fiu eu», noi nu dorim să vă transformăm în altceva decât ce sunteți. Dorim să realizați că aveți atât de multe părți bune și părți frumoase ale personalității voastre pe care puteți să le exploatați în viața de zi cu zi, astfel încât să aveți o adolescență frumoasă, o viață împlinită, cu reușite și, la un moment dat, să deveniți adulți care să contribuiți la o normalitate a societății“, le-a spus Emilia Mihăilescu copiilor, vineri, la deschiderea taberei.

O tabără pentru autoprotecția copiilor

   Mai multe instituții și-au dat mâna pentru formarea unor deprinderi sănătoase în rândul adolescenților. La deschiderea taberei au participat reprezentanți ai DJTS Buzău, Carmen Sava și director Cosmin Pororo, precum și șeful DGA Buzău, Corneliu Enache, iar de la Palatul Copiilor, profesor în arta actoriei, Adrian Constantin.

   „Prin organizarea taberei «Aleg să fiu eu» se dorește formarea unor deprinderi de siguranță personală pentru adolescenți, prin recunoașterea situațiilor de pericol și deținerea cunoștințelor pentru gestionarea unor situații de victimizare“, spune ofițerul specialist sociolog Emilia Mihăilescu. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de implicare a adolescenților în activități de voluntariat privind siguranța civică, participanții urmând a fi cooptați în activități de prevenire a criminalității, tabăra putând fi considerată și ca un stagiu de formare ca voluntar.

   „Tabăra națională «Aleg să fiu eu» este o tabără națională care sper să prindă rădăcini. Deja a ajuns să fie o tradiție și sper, din ce în ce mai mult, să aducem mai mulți copii din județ. S-au înscris foarte mulți copii din țară. Avem copii în această tabără de la Glodeanu Siliștea, din Râmnicu Sărat și din municipiul Buzău și din alte județe. Sper ca toți copiii să se simtă bine, să aibă ceva de învățat și să rămână cu amintiri frumoase. Avem un parteneriat cu colegii noștri din cadrul Poliției, care deja, la fel ca tabăra, prinde tradiție. Ei vin și ne propun să facem această tabără națională și să promovăm ideea de protecție și autoprotecție a copiilor, să știe singuri ce au de făcut în momente critice. Nu e neapărat vorba de violența fizică care se poate întâmpla pe stradă, e vorba de protecție față de violența de pe internet, din cadrul familiei, violența din mediile sociale în care ne desfășurăm activitatea. Îi învățăm pe copii să spună nu atunci când trebuie să spună nu, să diferențieze binele de rău“, a precizat directorul DJST, Cosmin Pororo.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker