Cea de a 240-a ediție a Drăgăicii și-a deschis astăzi porțile la Buzău cu o paradă a portului popular. Zeci de elevi îmbrăcați în costume populare, pe jos sau într-un autocar special amenajat, au defilat pe străzile municipiului, de la Primărie și până la poarta Drăgăicii, invitând trecătorii, pe ritmurile imnului cântat de Dora Gaitanovici, să participe la cea mai specială ediție a târgului buzoian.

Pe scena special amenajată în Drăgaică, primarul Constantin Toma a făcut o scurtă prezentare a ediției de anul acesta.

Sunt onorat să deschid oficial a 240-a ediție a acestui târg faimos. Sperăm ca anul acesta să avem cea mai frumoasă ediție, cu peste 200 de artiști, transmisiuni live pe Internet. Le transmit tuturor buzoienilor din afara țării că sper să trăim cu toții un eveniment deosebit. Buzăul este un <oraș deschis>, iar anul acesta este un oraș deschis și distracției. Sperăm ca acest eveniment, care la sfârșitul secolului XIX era consemnat de regele Carol I ca cel mai mare târg al acelor vremuri, să devină cel mai mare târg al României; o reîntoarcere la tradiție, la bunul gust, la valorile care ne-au consacrat. Va fi cea mai specială ediție de până acum. După ce anul trecut s-au întâmplat multe lucruri bune, solicitările de anul acesta au fost de trei ori mai mari decât avem noi capacitate. Este vorba atât despre meșterii populari, cât și despre cei care închiriază echipamente de distracție și fac comerț. Pentru a face acest eveniment și mai special, am hotărât ca ediția a doua a Festivalului național <Benone Sinulescu> să se țină în Drăgaică, pe 17 iunie și 18 iunie. Cu această ocazie vom avea aici cei mai mari artiști ai muzicii populare românești, atât din România, cât și din Republica Moldova, Ucraina și Serbia”, a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit edilului, toți copiii și elevi vor putea intra gratuit la ediția de anul acesta a Drăgăicii.

După discursul primarului, pe scenă au evoluat membrii Ansamblului Folcloric „Plaiurile Mioriței”. Apoi, publicul a fost invitat să urmărească pe un ecran uriaș meciul susținut de Simona Halep, în finala de la Roland Garros.

De la ora 18.00, pe scena din Drăgaică va urma primul concert al acestei ediții, care îi va avea invitați pe Traian Popescu, Ansamblul „Plaiurile Mioriței”, Cristina Nicolae, Adriana Stuparu, Diana Ioniță și Mihai Mărgineanu.

CITEȘTE ȘI: Nume mari ale muzicii românești concertează timp de două săptămâni la Buzău

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...