Echipa de rugby a Gloriei este de nerecunoscut în această primăvară! După o primă jumătate de campionat entuziasmantă, cînd a ocupat locul 5, imediat în urma granzilor Steaua, CSM București, Baia Mare și Timișoara, a urmat un retur de coșmar, cu înfrângeri pe linie, șapte din tot atâtea partide, și coborârea pe locul 6 la finalul sezonului regulat. Aceasta a însemnat o confruntare cu Dinamo București, sâm­bătă, în semifinalele din play-out.

Pentru elevii lui Costică Merșoiu acest meci, programat în Parcul Tineretului, ar fi trebuit să însemne un mic reviriment, dar și o revanșă luată în fața echipei bucureștene, după înfrângerea din returul sezonului regulat.

Pe un teren afectat de ploaia căzută în prima parte a dimineții, cele două echipe au încercat să ofere un meci de calitate, iar echilibrul a domnit în primele 40 de minute, încheiate totuși de buzoieni în avantaj, 11-10. Părea că gheața va fi spartă, dar Dinamo a insistat parcă mai mult în partea secundă și, odată ce a trecut în avantaj după o lovitură de pedepsă, nu l-a mai cedat până la final și a plecat victorioasă de la Buzău, 16-11. În cealaltă semifinală din play-out, surprinzător, Tomitanii Constanța a pierdut pe teren propriu, 22-40 în fața Universității Cluj, astfel că duminică, pe Stadionul „Olimpia” din București, de la ora 13,30, Gloria Buzău va juca cu Tomitanii pentru locurile 7-8, iar Dinamo o va întâlni pe Universitatea Cluj, de la ora 16,30, pentru locurile 5-6.

DISTRIBUIȚI
loading...