Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populaţiei, în primele zece luni ale ­anu­lui, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30% mai mult decat volumul total oferit pe parcursul anului trecut. Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un pret mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxa pe valoare adaugată.

Preţul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ. Regia Naţională a Pădurilor a reuşit creşterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populaţiei, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.

Reprezentanţii Romsilva spun că, în ultimii doi ani, s-a înregistrat o evoluţie a volumului de lemn pentru foc livrat direct populaţiei, aproximativ 840 de mii de metri cubi în 2016 şi un milion de metri cubi în 2017. Regia Naţio­nală a Pădurilor va furniza direct populaţiei, în anul 2018, conform estimărilor, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc. Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea pu­blică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ un ­mi­lion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

DISTRIBUIȚI
loading...