27 de ani
de presa libera
Sambata, Mai 27, 2017 01:48 AM
dragaica

Economic

Romcarbon vinde acţiunile de la Greentech, GreenFiber şi GreenWEEE

de
Economic  |
07.11.2011, 22:00
4836

  Producătorul de mase plastice Romcarbon Buzău îşi vinde acţiunile pe care le deţine la Greentech, GreenFiber şi GreenWEEE, potrivit unui raport al Bursei de Valori Bucureşti.

Producătorul de mase plastice Romcarbon Buzău îşi vinde acţiunile pe care le deţine la Greentech, GreenFiber şi GreenWEEE, potrivit unui raport al Bursei de Valori Bucureşti. Astfel, compania intenţionează să negocieze cu potenţiali investitori în vederea vânzării participaţiei la capitalul social al celor trei societăţi. În acest sens, Romcarbon oferă spre vânzare cota de 32 la sută deţinută în cadrul SC Greentech SA, pe cea de 32,2475 la sută deţinută la SC GreenFieber International SA, precum şi participaţia majoră de 54,5027 la sută la SC GreenWEEE International.

      GreenFiber International este singurul producător de fibră sintetică poliesterică şi bandă PET din ţara noastră, care are pe lângă unitatea de producţie de la Buzău şi una la Iaşi.

      Cea de-a doua societate la care Romcarbon este acţionar, Greentech SA este unul dintre cei mai importanţi reciclatori de mase plastice din Sud – Estul Europei şi a fost înfiinţată în anul 2002, cu capital integral privat.

      GreenWEEE International, care are ca profil de activitate tratarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, este cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne din Europa.

      Romcarbon SA este principalul furnizor de filtre auto, materiale de protecţie, polipropilenă, polietilenă, produse PVC şi polistiren expandat. Societatea are ca principal acţionar compania taiwaneză Living Plastic Industry cu 32,85 la sută. În acţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation cu 20,84 la sută şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund cu 14, 20 la sută.

      Anul trecut, Romcarbon a înregistrat o cifră de afaceri de 112,96 milioane de lei, cu 47 la sută mai mult faţă de anul anterior. În 2010, compania a avut un profit de 1,97 de milioane de lei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atentat la Manchester: Rex Tillerson vrea să îi elimine pe extremiști "de pe fața pământului"
Sambata, Mai 27, 2017 01:05 AM

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, s-a deplasat vineri la Londra pentru a-și exprima solidaritatea față de poporul britanic după atentatul de la Manchester, lansând un apel la "ștergerea" extremiștilor de pe fața pământului", transmite AFP.

Tenis: Andreea Mitu s-a oprit în sferturile turneului ITF de la Caserta (Italia)
Sambata, Mai 27, 2017 00:43 AM

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a fost învinsă de italianca Jessica Pieri cu 7-6 (3), 1-6, 6-4, vineri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Caserta (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

Badminton: Reprezentanții noștri au părăsit toate probele la Internaționalele României
Sambata, Mai 27, 2017 00:30 AM

Reprezentanții țării noastre au părăsit, vineri, rând pe rând, toate cele cinci probe din cadrul ediției a 17-a a Internaționalelor de badminton ale României, găzduite de Sala Constantin Jude din Timișoara.

Marea Chinei de Sud: Avioane de luptă chineze au interceptat un avion militar american (Pentagon)
Sambata, Mai 27, 2017 00:09 AM

Un avion de patrulare maritimă american a fost interceptat miercuri în mod "neprofesionist și lipsit de siguranță" de două avioane de luptă chineze deasupra Mării Chinei de Sud, a informat Pentagonul vineri, scrie AFP.

Înot: Campionatele Internaționale ale României - Patru victorii pentru România, în nouă finale
Vineri, Mai 26, 2017 23:50 PM

România a obținut patru victorii în cele două finale desfășurate vineri, în cadrul ediției a treia a Campionatelor Internaționale de înot ale României, găzduite de Bazinul Olimpic Tolea Grințescu din Complexul Sportiv Dinamo din București.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 May, 22:24 Zbor deasupra unui cuib de cuci
Laura a comentat pentru articolul Oferte avantajoase la bilete pentru spectacolele de teatru ale studenților de la UNATC:
Un spectacol foarte,foarte bun!! Felicitări studenților de la Universitatea Ovidius-Constanța!! Interpretarea a fost curată, ireproșabilă,auzeam în sală persoane care spuneau că acest spectacol greu a fost jucat cu profesionalism. Foarte mult mi-a plăcut rochițele ,,puicuței,, Candy Star!! Tipa dezinvoltă,foarte frumoasă a deschis acest spectacol cu aparițiile ei. Toți actorii ai fost la înălțime!! Mai vrem astfel de spectacole în orașul nostru.
26 May, 20:42 Oproescu
marin ifrim a comentat pentru articolul A murit Alex. Oproescu:
Dumnezeu să-l ierte. A fost un om în care au coexistat natura umană cu livrescul profesiei. Ne-am ciondănit mult, niciodată cu patimi inumane. Mi-a făcut mult bine. Am aflat că a murit de la Nistor Tănăsescu, acum câteva minute. E o pierdere matematică pentru cultura buzoiană. Au încercat să-i prelungească zilele doamna Marcela Chiriță și doamna avocat Mihaela Roxana Constantinescu. Suflete rare. Domnul să-l aibă în pază. A fost un om mai inconfundabil decât amprentele umane...
26 May, 18:30 Phoenix,Mani Neuman!O tempora!
Dan a comentat pentru articolul Mani Neumann și Farfarello, la Buzău într-un concert extraordinar:
PHOENIX! Mani NEMAN! O tempora,ce vremuri,ce muzica! .....Poate sa-mi spuna cineva unde este situat pub-ul O"Brothers? Multumesc!
Google PageRank Checker