27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 14:04 PM

Economic

Romcarbon vinde acţiunile de la Greentech, GreenFiber şi GreenWEEE

de
Economic  |
07.11.2011, 22:00
4940

  Producătorul de mase plastice Romcarbon Buzău îşi vinde acţiunile pe care le deţine la Greentech, GreenFiber şi GreenWEEE, potrivit unui raport al Bursei de Valori Bucureşti.

Producătorul de mase plastice Romcarbon Buzău îşi vinde acţiunile pe care le deţine la Greentech, GreenFiber şi GreenWEEE, potrivit unui raport al Bursei de Valori Bucureşti. Astfel, compania intenţionează să negocieze cu potenţiali investitori în vederea vânzării participaţiei la capitalul social al celor trei societăţi. În acest sens, Romcarbon oferă spre vânzare cota de 32 la sută deţinută în cadrul SC Greentech SA, pe cea de 32,2475 la sută deţinută la SC GreenFieber International SA, precum şi participaţia majoră de 54,5027 la sută la SC GreenWEEE International.

      GreenFiber International este singurul producător de fibră sintetică poliesterică şi bandă PET din ţara noastră, care are pe lângă unitatea de producţie de la Buzău şi una la Iaşi.

      Cea de-a doua societate la care Romcarbon este acţionar, Greentech SA este unul dintre cei mai importanţi reciclatori de mase plastice din Sud – Estul Europei şi a fost înfiinţată în anul 2002, cu capital integral privat.

      GreenWEEE International, care are ca profil de activitate tratarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, este cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne din Europa.

      Romcarbon SA este principalul furnizor de filtre auto, materiale de protecţie, polipropilenă, polietilenă, produse PVC şi polistiren expandat. Societatea are ca principal acţionar compania taiwaneză Living Plastic Industry cu 32,85 la sută. În acţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation cu 20,84 la sută şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund cu 14, 20 la sută.

      Anul trecut, Romcarbon a înregistrat o cifră de afaceri de 112,96 milioane de lei, cu 47 la sută mai mult faţă de anul anterior. În 2010, compania a avut un profit de 1,97 de milioane de lei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Sălaj: Echipa Invictus Zalău va duce "galbenul" tricolorului la Carei
Marti, Octombrie 24, 2017 13:50 PM

Echipa Invictus Zalău va duce culoarea galbenă a drapelului național de la Zalău la Carei, parcurgând ultima etapă a traseului București - Carei, după ce echipa clujeană a predat Ștafeta Invictus România 2017 marți, în cadrul unui ceremonial desfășurat în fața primăriei Zalău.

DNA: 24 de inculpați - condamnați definitiv în septembrie în dosarele de corupție
Marti, Octombrie 24, 2017 13:48 PM

În luna septembrie au fost condamnați definitiv de instanțe 24 de inculpați în dosarele instrumentate de procurorii DNA, informează marți Direcția Națională Anticorupție.

Ciorbea: Nu este vorba de o majorare a pensiei Avocatului Poporului la nivelul celei a judecătorilor CCR
Marti, Octombrie 24, 2017 13:45 PM

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a negat marți că, prin admiterea parțial de către deputați a cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privind modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 pentru organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, salariul acestuia ar fi majorat sau echivalat cu cel al judecătorilor CCR, precizând că nici pensia nu va fi majorată în acest sens.

Gavrilescu: Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii
Marti, Octombrie 24, 2017 13:35 PM

Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii, a declarat, marți, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Site-ul Universității Cambridge a fost blocat de avalanșa de accesări pentru teza de doctorat a lui Stephen Hawking
Marti, Octombrie 24, 2017 13:32 PM

Site-ul Universității Cambridge s-a blocat din cauza avalanșei de accesări de după decizia de a face publică online teza de doctorat a celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking, conform unui anunț al universității dat publicității luni, transmite DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Oct, 13:24 faliment contactoare
fost salariat a comentat pentru articolul Contactoare Buzău, scoasă la vânzare pe bucăţi pentru ca proprietarul să cumpere Oltchim:
sc contactoare sa a fost falimentata de asa zisele sindicate ; nu am mai vazut ca salariatii sa-si distruga locurile de munca; oare ce spun acei zisi lideri de sindicat cind vad ce au realizat.
24 Oct, 13:17 O fi nevoie de o MEGArevolutie?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Romanescu: ,,Trebuie să luăm atitudine faţă de măsurile prin care PSD dezechilibrează societatea românească“:
Fara indoiala ca in Romania,politica este o MEGA excrocherie ,o "ruleta ruseasca" in care prin asa-zise alegeri,toate MEGAlichelele,MEGAexcrocii,toate MEGAsecaturile,toti MEGApolitrucii si MEGAsecuristii grupati in MEGAgrupari mafiote numite "partide politice" se joaca cu vietile si destinele milioanelor de romani.Ca aceste MEGAstructuri mafiot criminale numite PSD,PDL,PNL,APR sau altfel se succed la varful puterii nici nu mai are importanta,avand in vedere rezultatele:MEGA DISTRUGEREA Romaniei si a romanilor .Iar faptul ca PSD este cel mai MEGA nenorocit partid,este o certitudine.Strainii nu au facut decat sa profite de rapacitatea acestor nelegiuiti de politicieni,de setea de putere a acestora.Pacat ca romanii nu au inteles ca trebuie sa le ofere tuturor acestor nemernici si nelegiuiti o MEGArevolutie care sa ii stearga de pe fata pamantului pe toti.Ca Romania sa se dezvolte,poate ca este nevoie de a se recupera tot ce s-a furat si dat de degeaba la altii,de a ne recupera forta de munca raspandita prin toata lumea,de a umple puscariile cu toti nemernicii astia din politica ,nu cu gainari de doi lei.Atat timp cat politicile economice nu sunt in folosul si beneficiul oamenilor,ele sunt doar simple ticalosii,fie ca sunt social democrate,socialiste,liberale sau altfel.Va fi oare din nou nevoie "sa otravim fantanile,sa ardem holdele,sa sacrificam animalele" pentru a nu cadea in mana cotropitorilor sa facem o noua nationalizare sau altceva pentru a ne recapata dreptul de a trai in propria noastra tara? Sa fie haiducia,rascoala,revolutia sau razboiul civil calea pentru a ne putea recapata dreptul de a trai in propria tara?.......Lasand amarul deoparte,poate ar trebui ca aceasta inversunare ticaloasa din politica si societatea romaneasca sa devina trecut si sa ne gandim la un viitor mai bun pentru noi toti.
24 Oct, 12:13 alfred
relu a comentat pentru articolul Alfred Vasilescu, omul din spatele Drăgăicii 2017 şi al Toamnei Buzoiene: ,,Sunt un buzoian nemulţumit de ce a găsit în oraş: corupţie, mizerie, ură, blazare, lipsă de civilizaţie, subdezvoltare, pseudomeritocraţie“:
Ha, ha, ce ne mai laudam! Scoli facute pe repede inainte la fara frecventa.
Google PageRank Checker