Planul de investiții cuprinde atât modernizarea unor secții de producție, precum și introducerea unor noi produse și tehnologii

" />
27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 14:04 PM

Economic

Romcarbon investește peste 3 milioane de euro în 2012

de
Economic  |
19.01.2012, 00:00
2728

Planul de investiții cuprinde atât modernizarea unor secții de producție, precum și introducerea unor noi produse și tehnologii

SC Romcarbon SA va investi în acest an 3,3 milioane de euro pentru modernizarea unor secții, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, prin intermediul planului de investiții, societatea estimează o creștere de minimum 5 la sută, ca urmare a modernizării secției de producție de filtre, articole din polietilenă și polistiren. Totodată, o parte din investiții va fi concentrată și pe introducerea în portofoliu a unor noi produse pentru care se vor utiliza noi tehnologii. Societatea va realiza, de asemenea, prin atragerea de fonduri europene, un proiect ce constă în construirea unei noi hale pentru materiale compozite, investiție ce se ridică la suma de 8 milioane de lei.

     În anul 2011, din activitățile de producție ale SC Romcarbon SA a rezultat o cifră de afaceri de aproximativ 107 milioane de lei, fiind înregistrată o creștere de 8,7 la sută față de anul 2010. SC Romcarbon SA deține șase centre de profit, pentru polipropilenă din care rezultă saci țesuți, polistiren expandat din care rezultă caserole pentru sectorul alimentar și plăci pentru pardoseli, polietilenă din care rezultă ambalaje (folii, pungi, saci, huse și sacoșe), pentru materialele de protecție, pentru filtrele și sistemele de filtrare, precum și pentru produsele din PVC. O mare parte a produselor realizate din polistiren, polietilenă și polipropilenă sunt exportate în țări precum Belgia, Germania, Bulgaria și Ungaria, aceste exporturi reprezentând 17 la sută din cifra de afaceri.

     Romcarbon SA este principalul furnizor de filtre auto, materiale de protecție, polipropilenă, polietilenă, produse PVC și polistiren expandat. Societatea are ca principal acționar compania taiwaneză Living Plastic Industry cu 32,85 la sută. În acționariat se mai regăsesc Unitai International Corporation cu 20,84 la sută și fondul de investiții Eastern Eagle Fund cu 14, 20 la sută.

     SC Romcarbon SA este acționar în cadrul societăților de reciclare a deșeurilor, respectiv Greenfiber, Greentech și GreenWeee care își desfășoară activitatea în județul Buzău și în care s-a investit aproape 23 de milioane de lei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Sălaj: Echipa Invictus Zalău va duce "galbenul" tricolorului la Carei
Marti, Octombrie 24, 2017 13:50 PM

Echipa Invictus Zalău va duce culoarea galbenă a drapelului național de la Zalău la Carei, parcurgând ultima etapă a traseului București - Carei, după ce echipa clujeană a predat Ștafeta Invictus România 2017 marți, în cadrul unui ceremonial desfășurat în fața primăriei Zalău.

DNA: 24 de inculpați - condamnați definitiv în septembrie în dosarele de corupție
Marti, Octombrie 24, 2017 13:48 PM

În luna septembrie au fost condamnați definitiv de instanțe 24 de inculpați în dosarele instrumentate de procurorii DNA, informează marți Direcția Națională Anticorupție.

Ciorbea: Nu este vorba de o majorare a pensiei Avocatului Poporului la nivelul celei a judecătorilor CCR
Marti, Octombrie 24, 2017 13:45 PM

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a negat marți că, prin admiterea parțial de către deputați a cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis privind modificarea și completarea Legii nr. 35/1997 pentru organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, salariul acestuia ar fi majorat sau echivalat cu cel al judecătorilor CCR, precizând că nici pensia nu va fi majorată în acest sens.

Gavrilescu: Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii
Marti, Octombrie 24, 2017 13:35 PM

Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii, a declarat, marți, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Site-ul Universității Cambridge a fost blocat de avalanșa de accesări pentru teza de doctorat a lui Stephen Hawking
Marti, Octombrie 24, 2017 13:32 PM

Site-ul Universității Cambridge s-a blocat din cauza avalanșei de accesări de după decizia de a face publică online teza de doctorat a celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking, conform unui anunț al universității dat publicității luni, transmite DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Oct, 13:24 faliment contactoare
fost salariat a comentat pentru articolul Contactoare Buzău, scoasă la vânzare pe bucăţi pentru ca proprietarul să cumpere Oltchim:
sc contactoare sa a fost falimentata de asa zisele sindicate ; nu am mai vazut ca salariatii sa-si distruga locurile de munca; oare ce spun acei zisi lideri de sindicat cind vad ce au realizat.
24 Oct, 13:17 O fi nevoie de o MEGArevolutie?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Romanescu: ,,Trebuie să luăm atitudine faţă de măsurile prin care PSD dezechilibrează societatea românească“:
Fara indoiala ca in Romania,politica este o MEGA excrocherie ,o "ruleta ruseasca" in care prin asa-zise alegeri,toate MEGAlichelele,MEGAexcrocii,toate MEGAsecaturile,toti MEGApolitrucii si MEGAsecuristii grupati in MEGAgrupari mafiote numite "partide politice" se joaca cu vietile si destinele milioanelor de romani.Ca aceste MEGAstructuri mafiot criminale numite PSD,PDL,PNL,APR sau altfel se succed la varful puterii nici nu mai are importanta,avand in vedere rezultatele:MEGA DISTRUGEREA Romaniei si a romanilor .Iar faptul ca PSD este cel mai MEGA nenorocit partid,este o certitudine.Strainii nu au facut decat sa profite de rapacitatea acestor nelegiuiti de politicieni,de setea de putere a acestora.Pacat ca romanii nu au inteles ca trebuie sa le ofere tuturor acestor nemernici si nelegiuiti o MEGArevolutie care sa ii stearga de pe fata pamantului pe toti.Ca Romania sa se dezvolte,poate ca este nevoie de a se recupera tot ce s-a furat si dat de degeaba la altii,de a ne recupera forta de munca raspandita prin toata lumea,de a umple puscariile cu toti nemernicii astia din politica ,nu cu gainari de doi lei.Atat timp cat politicile economice nu sunt in folosul si beneficiul oamenilor,ele sunt doar simple ticalosii,fie ca sunt social democrate,socialiste,liberale sau altfel.Va fi oare din nou nevoie "sa otravim fantanile,sa ardem holdele,sa sacrificam animalele" pentru a nu cadea in mana cotropitorilor sa facem o noua nationalizare sau altceva pentru a ne recapata dreptul de a trai in propria noastra tara? Sa fie haiducia,rascoala,revolutia sau razboiul civil calea pentru a ne putea recapata dreptul de a trai in propria tara?.......Lasand amarul deoparte,poate ar trebui ca aceasta inversunare ticaloasa din politica si societatea romaneasca sa devina trecut si sa ne gandim la un viitor mai bun pentru noi toti.
24 Oct, 12:13 alfred
relu a comentat pentru articolul Alfred Vasilescu, omul din spatele Drăgăicii 2017 şi al Toamnei Buzoiene: ,,Sunt un buzoian nemulţumit de ce a găsit în oraş: corupţie, mizerie, ură, blazare, lipsă de civilizaţie, subdezvoltare, pseudomeritocraţie“:
Ha, ha, ce ne mai laudam! Scoli facute pe repede inainte la fara frecventa.
Google PageRank Checker