Planul de investiții cuprinde atât modernizarea unor secții de producție, precum și introducerea unor noi produse și tehnologii

" />
27 de ani
de presa libera
Sambata, Mai 27, 2017 01:49 AM
dragaica

Economic

Romcarbon investește peste 3 milioane de euro în 2012

de
Economic  |
19.01.2012, 00:00
2677

Planul de investiții cuprinde atât modernizarea unor secții de producție, precum și introducerea unor noi produse și tehnologii

SC Romcarbon SA va investi în acest an 3,3 milioane de euro pentru modernizarea unor secții, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, prin intermediul planului de investiții, societatea estimează o creștere de minimum 5 la sută, ca urmare a modernizării secției de producție de filtre, articole din polietilenă și polistiren. Totodată, o parte din investiții va fi concentrată și pe introducerea în portofoliu a unor noi produse pentru care se vor utiliza noi tehnologii. Societatea va realiza, de asemenea, prin atragerea de fonduri europene, un proiect ce constă în construirea unei noi hale pentru materiale compozite, investiție ce se ridică la suma de 8 milioane de lei.

     În anul 2011, din activitățile de producție ale SC Romcarbon SA a rezultat o cifră de afaceri de aproximativ 107 milioane de lei, fiind înregistrată o creștere de 8,7 la sută față de anul 2010. SC Romcarbon SA deține șase centre de profit, pentru polipropilenă din care rezultă saci țesuți, polistiren expandat din care rezultă caserole pentru sectorul alimentar și plăci pentru pardoseli, polietilenă din care rezultă ambalaje (folii, pungi, saci, huse și sacoșe), pentru materialele de protecție, pentru filtrele și sistemele de filtrare, precum și pentru produsele din PVC. O mare parte a produselor realizate din polistiren, polietilenă și polipropilenă sunt exportate în țări precum Belgia, Germania, Bulgaria și Ungaria, aceste exporturi reprezentând 17 la sută din cifra de afaceri.

     Romcarbon SA este principalul furnizor de filtre auto, materiale de protecție, polipropilenă, polietilenă, produse PVC și polistiren expandat. Societatea are ca principal acționar compania taiwaneză Living Plastic Industry cu 32,85 la sută. În acționariat se mai regăsesc Unitai International Corporation cu 20,84 la sută și fondul de investiții Eastern Eagle Fund cu 14, 20 la sută.

     SC Romcarbon SA este acționar în cadrul societăților de reciclare a deșeurilor, respectiv Greenfiber, Greentech și GreenWeee care își desfășoară activitatea în județul Buzău și în care s-a investit aproape 23 de milioane de lei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atentat la Manchester: Rex Tillerson vrea să îi elimine pe extremiști "de pe fața pământului"
Sambata, Mai 27, 2017 01:05 AM

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, s-a deplasat vineri la Londra pentru a-și exprima solidaritatea față de poporul britanic după atentatul de la Manchester, lansând un apel la "ștergerea" extremiștilor de pe fața pământului", transmite AFP.

Tenis: Andreea Mitu s-a oprit în sferturile turneului ITF de la Caserta (Italia)
Sambata, Mai 27, 2017 00:43 AM

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a fost învinsă de italianca Jessica Pieri cu 7-6 (3), 1-6, 6-4, vineri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Caserta (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

Badminton: Reprezentanții noștri au părăsit toate probele la Internaționalele României
Sambata, Mai 27, 2017 00:30 AM

Reprezentanții țării noastre au părăsit, vineri, rând pe rând, toate cele cinci probe din cadrul ediției a 17-a a Internaționalelor de badminton ale României, găzduite de Sala Constantin Jude din Timișoara.

Marea Chinei de Sud: Avioane de luptă chineze au interceptat un avion militar american (Pentagon)
Sambata, Mai 27, 2017 00:09 AM

Un avion de patrulare maritimă american a fost interceptat miercuri în mod "neprofesionist și lipsit de siguranță" de două avioane de luptă chineze deasupra Mării Chinei de Sud, a informat Pentagonul vineri, scrie AFP.

Înot: Campionatele Internaționale ale României - Patru victorii pentru România, în nouă finale
Vineri, Mai 26, 2017 23:50 PM

România a obținut patru victorii în cele două finale desfășurate vineri, în cadrul ediției a treia a Campionatelor Internaționale de înot ale României, găzduite de Bazinul Olimpic Tolea Grințescu din Complexul Sportiv Dinamo din București.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 May, 22:24 Zbor deasupra unui cuib de cuci
Laura a comentat pentru articolul Oferte avantajoase la bilete pentru spectacolele de teatru ale studenților de la UNATC:
Un spectacol foarte,foarte bun!! Felicitări studenților de la Universitatea Ovidius-Constanța!! Interpretarea a fost curată, ireproșabilă,auzeam în sală persoane care spuneau că acest spectacol greu a fost jucat cu profesionalism. Foarte mult mi-a plăcut rochițele ,,puicuței,, Candy Star!! Tipa dezinvoltă,foarte frumoasă a deschis acest spectacol cu aparițiile ei. Toți actorii ai fost la înălțime!! Mai vrem astfel de spectacole în orașul nostru.
26 May, 20:42 Oproescu
marin ifrim a comentat pentru articolul A murit Alex. Oproescu:
Dumnezeu să-l ierte. A fost un om în care au coexistat natura umană cu livrescul profesiei. Ne-am ciondănit mult, niciodată cu patimi inumane. Mi-a făcut mult bine. Am aflat că a murit de la Nistor Tănăsescu, acum câteva minute. E o pierdere matematică pentru cultura buzoiană. Au încercat să-i prelungească zilele doamna Marcela Chiriță și doamna avocat Mihaela Roxana Constantinescu. Suflete rare. Domnul să-l aibă în pază. A fost un om mai inconfundabil decât amprentele umane...
26 May, 18:30 Phoenix,Mani Neuman!O tempora!
Dan a comentat pentru articolul Mani Neumann și Farfarello, la Buzău într-un concert extraordinar:
PHOENIX! Mani NEMAN! O tempora,ce vremuri,ce muzica! .....Poate sa-mi spuna cineva unde este situat pub-ul O"Brothers? Multumesc!
Google PageRank Checker