Senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii în guvernul condus de Mihai Tudose, a explicat, sâmbătă, la întâlnirea cu presa care a urmat Conferinţei Extraordinare a organizaţiei judeţene PSD, mecanismul finanţării manifestărilor legate de Centenar care vor avea loc în judeţul Buzău. El a fost solicitat să facă respectivele precizări în contextul în care consilierii municipali liberali buzoieni l-au acuzat pe primarul Constantin Toma că a alocat o sumă mult prea mare, de un milion de euro, acestor manifestări.

,,Milionul de euro pentru Centenar la Buzău este o informaţie pe surse, nu a fost publicat oficial calendarul evenimentelor pentru Centenar. Buzăul a mers către 20 milioane lei, din care, sigur – am mai dat informaţia aceasta şi în presa centrală – iniţial au fost peste 2.200 de proiecte, în valoare de peste 1,5 miliarde lei. Noi a trebuit să introducem în această sumă, aprobată de Guvern pentru Centenar, toate aceste proiecte. Evident, s-a scăzut proporţional valoarea proiectelor pe care le-am analizat. Eu am lăsat la Ministerul Culturii lista de proiecte aprobate de către Departamentul Centenar, finalizată, înţeleg că se reia sub noua conducere, eu sper ca în cel mai scurt timp să fie făcută publică şi sper eu foarte tare să nu fie afectate municipiul şi judeţul Buzău de noua trecere prin listă”, a spus Romaşcanu.

El a fost completat de primarul Constantin Toma, care a precizat că municipalitatea a prevăzut în bugetul local sumele necesare, acestea urmând să fie recuperate în momentul în care Ministerul Culturii le va repartiza pe proiectele aprobate: ,,Noi oricum ne-am asigurat prinzând suma în bugetul local, şi aşteptăm banii de la minister să ne compenseze suma; avem acţiuni în derulare şi nu puteam să le oprim. Din această cauză, am rezervat din bugetul local, iar când vom primi banii de la ­Mi­nisterul Culturii, îi vom compensa”, a spus Toma.

Fostul ministru al Culturii Lucian Romaşcanu a mai declarat că, în afara proiectelor care vor fi finanţate de minister, toate manifestările din acest an vor fi puse sub egida Centenarului: ,,Pentru Buzău este un mare merit că există peste 60 de proiecte solicitate spre finanţare, Buzăul este în primele cinci judeţe din ţară ca număr de proiecte propuse spre finanţare, ceea ce arată că se ia foarte în serios acest eveniment al Centenarului şi vreau ca toţi să participăm şi chiar să închidem anul 2018 cu un sentiment al reunirii şi al retrezirii la iubirea de ţară, pentru că acestea nu sunt vorbe goale, chiar nu trebuie să ne ia nimeni lucrurile acestea, şi dacă am ajuns să reprezentăm cetăţenii Buzăului în anumite demnităţi, acest lucru implică, evident, patriotismul. Nu poţi să faci bine ceea ce faci dacă nu o faci din convingere şi cu dragoste de ţară. Şi nu sunt vorbe mari (…) Este important de înţeles că există nişte evenimente finanţate de către Guvernul României, pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile statului care vor să se implice. Dar tot ceea ce se întâmplă în acest an este natural să fie sub egida Centenarului, chiar şi manifestările care sunt an de an, festivalul de teatru sau orice ­ma­nifestare sportivă, sigur că vor fi puse sub egida Centenarului. Este un an de sărbătoare şi vom merge cu sărbătorile până în 2020”, a mai spus senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romaşcanu.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Excelență, e de bun augur mesajul dar mă întreb contrariat de ce dvs. ați fost înlocuit de actualul ministru, în loc să vă continuați programul? Să fim serioși, din punct de vedere managerial Ivașcu n-are nici școala primară. Un infatuat, da! Poate aici depășește pe mulți. Urmăsesc cu atenție subiectul dar sunt dezamăgit că, în loc să se pună în operă un program bun, acum se bâjbâie la cine știe ce rectificări sau favoritisme. Poate trece centenarul cu „pregătirile”…

  2. Chiar si maretele implinniri ale guvernului( guvernelor) PSD si cele care se intrevad le trecem tot sub egida Centenarului?

Comments are closed.