Arabela Nicolau, Marius si Lorin Mihalache - pictorial Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 126, februarie 2017

După Moş Nicolae, vine…  Mihalache! Dacă nu aţi fost mulţumiţi de cadourile primite de primul dintre Moşii, ce vor sosi în această lună de sărbătoare, puteţi să vă faceţi singuri un cadou şi să vă luaţi bilet la concertul unic, ce va avea loc sâmbătă, 9 decembrie. Este vorba despre concertul susţinut de celebrul muzician „multifuncţional” Marius Mihalache.

Şi nu va veni singur, ci va crea o seară de muzică la nivel înalt, combinată cu bună dispoziţie, alături de bandul său din care fac parte fiul şi soţia sa, Lorin Mihalache (tobe), Arabela Nicolau (voce), Mandela (flaut, caval, ocarina, fluier, dj), Florin Parfene (bass) „Leliţă Săftiţă, Balkanic Project”, aşa cum se inti­tulează concertul, este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balcanice.

Evenimentul de pe 9 decembrie, va fi găzduit, începând de la ora 20,00, în Club No Limit. Potrivit organizatorilor, Adrenalitera, concertul va fi un mix de sintetizatoare psihedelice peste un ţambal, caval, flaut, şi alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradiţională românească se va combina cu sonorităţi moderne şi va face ca mesajul şi esenţa folclorului nostru să fie transpusă într-un limbaj universal.

,,Nu am ştiut că sunt la Scala“

Reamintim că Marius Mihalache, un excepţional artist al ţambalului, a început să cânte la vârsta de şase ani, iar la 17 ani interpreta la ţambal pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone şi de alţi muzicieni de renume mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incre­dibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

„Eram într-un turneu cu un ansamblu, aveam 17 ani şi am a ajuns cu spectacolul la teatrul din Milano fără să ştiu unde mă aflu. Obligatoriu, la Scala di Milano concertul se face în două acte, pentru ca la pauză oamenii să socializeze între ei. Este o tradiţie care se respectă. Concertul nostru era gândit într-un singur act şi a trebuit ca actul doi să îl cânt eu singur. Am susţinut un recital de 45 de minute cu piese clasice – Chopin, Bach, Beethoven. Iniţial trebuia să cânt 15 minute. După concert, la Scala, artiştii sunt obligaţi să iasă în foaier să stea de vorbă cu publicul. Una dintre întrebările care mi-au fost puse a fost: <Cum este să cânţi la Scala din Milano la doar 17 ani, când alţi artişti speră la aşa ceva o viaţă întreagă şi nu reuşesc?>. Eu am răspuns: <Habar n-am! Probabil voi ajunge să cânt şi acolo>. <Păi tu nu ştii?! Aici eşti la Scala!>, mi s-a spus”, declara, pentru OPINIA Marius Mihalache în 2013.

DISTRIBUIȚI
loading...