Aflat în Egipt, la un eveniment internaţional de sculptură desfăşurat sub patronajul preşedintelui ţării, buzoianul Bogdan Adrian Lefter a făcut publice primele imagini cu lucrarea care va reprezenta România.

Ideea evenimentului este de a reuni artişti din toată lumea, care să realizeze fiecare o sculptură în formă de inimă, cât mai apropiată de forma anatomică. Cei 195 de artişti din toată lumea prezenţi la eveniment trebuie să respecte dimensiunile impuse,, iar la final cele 195 de inimi omeneşti vor fi expuse permanent în aer liber. Expoziţia se vrea un semnal de alarmă pentru a reînvia umanitatea, într-o lume măcinată de războaie şi terorism.

Lucrarea lui Bogdan Adrian Lefter este rea­lizată sub forma unei inimi aflată la câţiva centimetri de sol, ale cărei artere îşi trag „seva” dintr-un postament sub forma hărţii României. Buzoianul urmează să se întoarcă în ţară săptămâna aceasta.

Bogdan Adrian Lefter este artistul buzoian care, până la vârsta de 35 de ani, a reuşit să se evidenţieze prin lucrări de sculptură importante, precum bustul lui Corneliu Coposu din Parcul Tineretului Bucureşti, ansamblul sculptural din inox de la intrarea în Buzău, rinocerul gigant din Changchung, China etc.

DISTRIBUIȚI
loading...