Revista „România Mare” sărbătorește, în această săptămână, apariția a 1.500 de numere, scrie portalul stiripesurse.ro. Lansată în vremurile tulburi ale anului 1990, săptămânalul „Româ­nia Mare” a fost fondat de către doi oameni de litere cu puternice accente naționa­liste și xenofobe, scriitorul Eugen Barbu și poetul Corneliu Vadim Tudor. Cu un prim tiraj de 50.000 de exemplare, „România Mare” a ajuns să tiprească, după nici două luni, 800.000 de exemplare săptămânal, un record pentru presa româ­nească, creând un adevărat fenomen de masă care, așa cum se știe, a dus la înființarea Partidului Româ­nia Mare. Partid care l-a propulsat pe liderul Vadim Tudor în funcții precum cea de vicepreședinte al Senatului și de europarlamentar, acesta ajungând chiar, la alegerile prezidențiale din anul 2000, în turul al doilea, alături de Ion Iliescu.

„După plecarea dintre noi a tatălui meu, Corneliu Vadim Tudor, revista a re­zis­tat șocului dispariției fondatorului ei, continuând să apară săptămână de săp­tămână, neântrerupt, ajun­gând iată, în această săp­tămână, la numărul 1.500”, a declarat, pentru sursa citată, Lidia Tudor, redactorul șef al Revistei „Ro­mânia Mare”.

În paginile revistei, Corneliu Vadim Tudor, semna, cu pseudonimul „Alcibiade”, o pagină celebră prin stilul plin de jigniri la adresa celor luați în colimator, „Săp­tămâna pe scurt”, în care comenta ultimele evenimente. După decesul lui Vadim Tudor, rubrica a fost preluată, timp de câteva luni, de Dan Claudiu Tănăsescu, pentru ca apoi noul “Alcibiade” să devină un buzoian, cu un stil apropiat de cel al fondatorului revistei. Este vorba despre profesorul Edmond Vasilică Buga Sfinteș, publicist buzoian cunoscut drept „Adi Sfinteș”, care a semnat „Săptămâna pe scurt” din ianuarie 2015 până în februarie 2019, sub pseudonimul Contele de Monte Cristo, inspirat din prenumele Edmond. Sfinteș, care conduce și organizația județeană a Partidului România Mare, spune că este posibil ca, în scurt timp, să reia colaborarea cu revista fondată de Corneliu Vadim Tudor.

„Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a vrut să facă un selfie cu Iohannis. Pentru că nu-i plac pozele cu oamenii legii, președintele l-a refuzat. Mult mai sensibil la dorințele platinatelor din lumea celor care nu cuvântă decât bazaconii, premierul croat a acceptat dorința fierbinte a Vioricăi, deși blonda supremă a Teleormanului a vrut s-o tulească taman în momentul intonării Imnului Croa­ției. Fie piesa i s-a părut plictisitoare, fie se grăbea să ajungă la un brifing asezonat cu sarmale și pe­rișoare, unde imnul <Să trăiască bucătarul, c-a tocat mărunt măgarul> ridică mesenii în picioare”. (Fragment din „Săptămâna pe scurt” semnată de Edmond Vasilică Buga Sfinteș, alias „Adi Sfinteș”, alias „Contele de Monte Cristo”.

2 COMENTARII

  1. Dl. Sfinteș pare a fi ultimul mohican dintr-o serie de oameni de valoare de pe aceste meleaguri care mai este în atenția … Opiniei (!) publice … Revenirea sa în cadrul revistei România Mare cred că este de bun augur și nu poate lipsi cititorii consecvenți de stilul spumos și ironic pe care-l practică mai ales la adresa unor politicieni ! Pe de altă parte,ne întrebăm de ce au dispărut din fața camerelor de luat vederi ale posturilor locale personalități de talia prof. Mircea Costache, prof. Călin Ghețu, av. Florian Angelo sau ing. Vasile Moraru – oameni cu carte, intelectuali rafinați, neimplicați politic după unele decepții – care ar avea atîta de spus , ar ridica și rating-ul postului și ar contribui la educarea publicului și mai ales a tinerilor…

    • Ia-ma Doamne, stinge-mi neamu’! Daca „intelectualii” astia „rasati” ar ajunge sa educe tineretul ………….

Comments are closed.