697829

„Ordonanța lăcomiei”, adoptată de guvern cu „încălcarea mai multor principii constituționale”, obligă autoritățile locale să majoreze taxele și impozitele, scrie, pe pagina sa oficială de Facebook, de­putatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu.

„Conform legii, fiecare autoritate locală are posibilitatea de a indexa impozitele și taxele locale cu indicele de inflație. Majoritatea orașelor și comunelor din țară nu fac acest lucru pentru a proteja cetățenii, cu atât mai mult cu cât nu există nicio repercusiune. OUG 114 a schimbat însă acest lucru și stabilește că, dacă consiliile locale nu cresc taxele și impozitele locale cu indicele inflației, atunci pentru acestea se aplică nivelurile maximale din lege. Chiar dacă ar fi vrut să facă acest lucru, consiliile locale nu au avut timpul necesar pentru a se întruni și vota înainte de încheierea exercițiului financiar, deoarece termenul era deja expirat”, susține Romanescu.

Conform acestuia, „Codul fiscal oferă autorităților locale o marjă între care pot stabili aumite impozite locale; de exemplu, în cazul clădirilor pot fi între 0,08% și 0,2% din valoarea impozabilă. Ordonanța pese­distă îi obligă acum pe toți să se ducă la 0,2, chiar dacă impozitele pe care le votaseră erau mult mai mici. Astfel, românii ar putea plăti mai mult de dublu față de cât plăteau. În mod evident, PSD-ALDE a urmărit să le crească taxele și impozitele românilor fără să își asume însă acest lucru!”, a mai scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul li­beral de Buzău Cristinel Romanescu.

DISTRIBUIȚI
loading...