697829

Deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din ­ca­mera inferioară a Parlamentului, face un apel către ministrul Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, ,,la respon­sabilitate şi mai multă implicare în problemele cu care se confruntă salariaţii instituţiei pe care o conduce”, cerându-i acesteia să-şi trateze cu respect subalternii care protestează ,,din cauza modului în care li s-a aplicat Legea salarizării 153/2017”.

,,Motivarea că salariile angajaţilor din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, până în anul 2022, conform preve­de­rilor actuale, nu reprezintă o consolare pentru aceştia, având în vedere că eventualele creşteri nu vor ţine pasul cu inflaţia. Pe data de 8 august, din cauza lipsei luării de măsuri, angajaţii din Tineret şi Sport au intrat în grevă până la soluţionarea revendicărilor pe care le merită pe deplin, o spun ca om de sport. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit doar cu 1.300 lei net/lună. De altfel, în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, salariaţii sunt plătiţi dublu sau chiar triplu, în timp ce salariaţii din tineret şi sport sunt discriminaţi. Munca lor trebuie răsplătită, pentru că nu este uşoară. Trebuie să li se arate respect, inclusiv prin ­res­pectul muncii importante pe care o depun. Dar, din nefericire, nu se ţine cont de responsabilitatea şi volumul muncii în domeniul sportiv şi că, practic, oamenii lucrează aproape non-stop, şi sâmbete şi dumi­nici, şi de sărbători, şi cu sacrificii legate de familiile lor de acasă etc”, spune Romanescu într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Acesta mai remarcă faptul că rectificarea bugetară din această vară va diminua cu cel puţin 10 milioane lei bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, gest motivat de premierul Dăncilă prin aceea că ,,astfel de reduceri au avut loc acolo unde a constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere sau instituţii le aveau la dispoziţie”.

Arătând că ,,sportul românesc este ambasadorul care repre­zintă cu cinste şi performanţe uriaşe România pe plan extern”, Romanescu cere ministrului Ioana Bran să se implice de urgenţă în “rezolvarea situaţiei critice în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport”, ţinând cont şi de revendicările sindicale din ramură: “Revendicările Sindicatului Naţional de Sport şi Tineret pe care le susţin şi eu, şi care sunt făcute cunoscute factorilor decidenţi încă de la începutul anului, trebuie rezolvate de urgenţă pentru a nu fi periclitat şi mai mult sportul românesc: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, conform Deciziei CCR nr.794/ 2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr. 153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, acordarea sporurilor, aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiile sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacanţe, prelungirea Contractului colectiv de muncă. Să fim conştienţi că ne mândrim cu performanţa românilor în sport, deci să conştientizăm valoarea, munca şi eforturile depuse. Consider cu toată tăria ca aceşti oameni merită aprecierea, respectul şi remuneraţia aferentă valorilor pe care le promovează”, mai arată deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu în postarea de pe pagina sa oficială de Facebook.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. De acord domnule președinte!! Problema mea e că nu știu –dacă e adevărat–ce fac cei peste trei mii de angajați în acest minister?? Cred că debirocratizarea guvernului în general e o chestiune acută!!

Comments are closed.