27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 25, 2017 02:21 AM

Opinii

România, între doi „ticăloși“ *)

de Sabin ORCAN
Opinii  |
22.06.2017, 00:00
1352

   Nu știam, la ora la care am scris, dacă ieri va trece moțiunea de cenzură a PSD contra guvernului PSD. Și m-am ferit să fac orice pronostic. Am însă câteva observații despre acest război pesedisto-pesedist în care n-ai cu cine să ții.

   Aflu că ,,soluția imorală” a înțelegerii lui Dragnea cu UDMR a căzut.

   Nu pentru că liderilor maghiari nu li s-ar fi oferit aproape tot ce-și doreau. Ci pentru că s-au speriat de asta până și cei mai disciplinați soldați ai partidului. Cei care au luat în serios lozinca *mândri că suntem români”. Și care s-au trezit, deodată, că trebuie să voteze nu doar amendamentele propuse la codul silvic de colegii ,,Drujbei lui Dumnezeu”.

   O condiție și mai greu de înghițit era declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

   Cei care au deschis o carte de istorie știu că asta e ziua în care, acum 169 de ani, Dieta de la Pesta hotăra, între altele, „uniunea”. Adică, mai pe românește, alipirea Transilvaniei la Ungaria.

   Mai mulți pesediști au sărit ca arși și au anunțat pe rețelele sociale că nu vor vota în ruptul capului o asemenea lege. S-or fi prins și ei, într-un final, că Dragnea e în stare să negocieze și să cedeze orice numai ca să rămână la putere.

   Vestea și mai proastă e că, de cealaltă parte a baricadei, e sosia actualului președinte al PSD. Cu ce-i mai breaz Ponta, omul care face și desface în fantomaticul guvern Grindea­nu? Cine poate crede că pucistul-șef din 2012 a devenit, într-o noapte, speranța democra­ției și a statului de drept?

   Între Dragnea și Ponta nu-i nicio diferență.

   Amândoi au dosare penale și sunt trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

   Amândoi s-au îmbogățit peste măsură, sărăcind în schimb județele pe care le-au păstorit.

   Amândoi se bat în promisiuni pentru amărășteni, dar își fac vacanțele printre nababi.

   Amândoi au întors țara cu susul în jos ca să-și satisfacă interesele și orgoliile.

   Amândoi ar trăda oricând aspirațiile occidentale ale României pentru a se împrieteni cu alde Putin sau Erdogan.

   Amândoi s-au bătut pe burtă cu securiștii de azi și de ieri, dar pozează în mari apărători ai libertăților cetățenești.

   Amândoi sunt, într-un fel sau altul, oamenii “Sistemului” pe care-l critică la televizor.

   Pe scurt, amândoi sunt niște “ticăloși”! *)

*) Conform DEX, „ticălos/ ticăloasă” - “persoană care comite fapte reprobabile“.

(Preluare „România Liberă”)

Comentarii

Romania intre doi "ticalosi " (25 Jun, 21:02)
Chiriac Cristina

Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.

Raspunde

Stiri Agerpres

Carmen Dan: Suntem la finalizarea procedurii de transfer a avionului Cessna înapoi la MAI
Sambata, Noiembrie 25, 2017 01:04 AM

Ministerul de Interne este aproape de finalizarea procedurilor privind transferarea avionului Cessna donat de omul de afaceri Ion Țiriac de la Ministerul Transporturilor la Interne, potrivit ministrului Carmen Dan.

Carmen Dan, despre pensionarea polițiștilor înainte de 47 de ani: Am solicitat abrogarea textului de lege
Sambata, Noiembrie 25, 2017 00:31 AM

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la Antena 3, că a solicitat "categoric" abrogarea din Statutul polițistului a textului ce permite pensionarea polițiștilor la vârste mai mici de 47 de ani.

Carmen Dan, despre camere pe echipamentul polițiștilor: Dorim să extindem acest proiect la nivelul întregii țări
Sambata, Noiembrie 25, 2017 00:10 AM

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seara, la Antena 3, că ar dori ca începând de anul viitor proiectul privind montarea unor camere de înregistrare pe echipamentul polițiștilor să fie implementat în toată țara.

Atletism: Săritorul în înălțime Mutaz Essa Barshim și heptatlonista Nafissatou Thiam, Atleții anului 2017
Sambata, Noiembrie 25, 2017 00:06 AM

Săritorul în înălțime Mutaz Essa Barshim, din Qatar, și heptatlonista belgiană Nafissatou Thiam au fost desemnați Atleții anului 2017, în cadrul Galei Federației internaționale de atletism (IAAF), desfășurată vineri seara, la Monte Carlo.

Liga I: FC Botoșani - CS Universitatea Craiova 1-0
Vineri, Noiembrie 24, 2017 23:02 PM

FC Botoșani a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (1-0), vineri, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii I de fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Nov, 09:06 Municipalitatea pregăteşte un regulament de gestionare a spaţiilor verz
Contribuabil a comentat pentru articolul Municipalitatea pregăteşte un regulemant de gestionare a spaţiilor verzi:
NU PUTEM fi alături de dvs.,domnule Toma ! De ce ? Pentru început , pornim de la 3 articole din L/242007 : art.8. Administrarea spațiilor verzi proprietate publică este exercitată de autoritățile publice locale și alte organe împuternicite în acest scop . ( Atenție ! Prin organe se înțelege Urbis , nu și asociațiile de proprietari sau persoanele fizice ). Art. 12/1-2 Întreținerea spațiilor verzi se asigură de către proprietarii și administratorii acestora .( Primăria ) .art.18/2 . Autoritățile Adm.Publice Locale prevăd în bugetele proprii fonduri pentru îndeplinirea obligațiilor privind spațiile verzi . Pentru acest lucru ( și salariile mărite ale celor care contrasemnează cu dvs.) ați anunțat o mărire a impozitelor și taxelor pe anul 2018 cu 10 % . Atunci , de ce la art.2/al5/lit.c din Regulament menționați : Executarea lucrărilor de întreținere de către Primăria Buzău prin operatorul Urbis Serv S.A.,urmând a fi facturate celor ce au primit în administrare spațiul verde . Ce înțelegem de aici ? Măriți taxele și impozitele , lucru corect . Dar fondurile le folosiți după bunul plac pe tot felul de chermeze , iar când vine vorba de spațiile verzi , înființați brigăzile de muncă voluntară . Cu ce sunt mai obligate asociațiile de proprietari care au în vecinătate spații verzi față de cele care nu au ? Cum vreți să scoateți proprietarii bătrăni și bolnavi la muncă voluntară , cu pușca la spate ? Vă cred în stare . Toaletarea și plantările se fac cu aprobare scrisă de la Primărie ,dar apa folosită la udările impuse , de unde și cine o plătește ? Atâta timp cât nu va exista echitate ( care nu poate fi asigurată decât prin taxe ) , nu veți realiza nimic . De ce un proprietar cu o cotă mai mare de proprietate este obligat aici să plătească mai mult ? Inspiră clădirea mai mult aer de la pansele ? Sunt multe lucruri de spus ,dar concluzionez cu încă o întrebare: Pe cine reprezintă în C.L. cei care apar la televizor , bătându-se cu cărămida în piept că reprezintă interesele asociațiilor de proprietari ? Bineînțeles , nu proprietarii , ci indemnizația lor de participare la ședințele C.L.
24 Nov, 08:39 soseaua mortii E 85
dan a comentat pentru articolul „Goană“ pe şoseaua morţii:
Singura solutie este montarea de aparate radar pe masini neinscriptionate care sa circule pe tot drumul E 85 si in cateva ore nu vor fi retinute 15 permise pentru depasirea vitezei ci poate 915.
24 Nov, 06:35 Ionelo, dar aia cu tinerii, cu locurili di muncă, cum rămâne? A trecut aproape un an de mandat, dar nu te-am văzut la tribună!
Pixelu de memorie a comentat pentru articolul Ionela Dobrică: „Munca la distanţă poate constitui o foarte mare oportunitate“:
Și acum tot muncă la distanță este. La distanță de casă. Prin albion, prin hexagon, prin cizmă, prin coridă, pe la arieni, ...
Google PageRank Checker