27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:40 PM
albosmart

Opinii

România, între doi „ticăloși“ *)

de Sabin ORCAN
Opinii  |
22.06.2017, 00:00
1138

   Nu știam, la ora la care am scris, dacă ieri va trece moțiunea de cenzură a PSD contra guvernului PSD. Și m-am ferit să fac orice pronostic. Am însă câteva observații despre acest război pesedisto-pesedist în care n-ai cu cine să ții.

   Aflu că ,,soluția imorală” a înțelegerii lui Dragnea cu UDMR a căzut.

   Nu pentru că liderilor maghiari nu li s-ar fi oferit aproape tot ce-și doreau. Ci pentru că s-au speriat de asta până și cei mai disciplinați soldați ai partidului. Cei care au luat în serios lozinca *mândri că suntem români”. Și care s-au trezit, deodată, că trebuie să voteze nu doar amendamentele propuse la codul silvic de colegii ,,Drujbei lui Dumnezeu”.

   O condiție și mai greu de înghițit era declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

   Cei care au deschis o carte de istorie știu că asta e ziua în care, acum 169 de ani, Dieta de la Pesta hotăra, între altele, „uniunea”. Adică, mai pe românește, alipirea Transilvaniei la Ungaria.

   Mai mulți pesediști au sărit ca arși și au anunțat pe rețelele sociale că nu vor vota în ruptul capului o asemenea lege. S-or fi prins și ei, într-un final, că Dragnea e în stare să negocieze și să cedeze orice numai ca să rămână la putere.

   Vestea și mai proastă e că, de cealaltă parte a baricadei, e sosia actualului președinte al PSD. Cu ce-i mai breaz Ponta, omul care face și desface în fantomaticul guvern Grindea­nu? Cine poate crede că pucistul-șef din 2012 a devenit, într-o noapte, speranța democra­ției și a statului de drept?

   Între Dragnea și Ponta nu-i nicio diferență.

   Amândoi au dosare penale și sunt trimiși în judecată pentru fapte de corupție.

   Amândoi s-au îmbogățit peste măsură, sărăcind în schimb județele pe care le-au păstorit.

   Amândoi se bat în promisiuni pentru amărășteni, dar își fac vacanțele printre nababi.

   Amândoi au întors țara cu susul în jos ca să-și satisfacă interesele și orgoliile.

   Amândoi ar trăda oricând aspirațiile occidentale ale României pentru a se împrieteni cu alde Putin sau Erdogan.

   Amândoi s-au bătut pe burtă cu securiștii de azi și de ieri, dar pozează în mari apărători ai libertăților cetățenești.

   Amândoi sunt, într-un fel sau altul, oamenii “Sistemului” pe care-l critică la televizor.

   Pe scurt, amândoi sunt niște “ticăloși”! *)

*) Conform DEX, „ticălos/ ticăloasă” - “persoană care comite fapte reprobabile“.

(Preluare „România Liberă”)

Comentarii

Romania intre doi "ticalosi " (25 Jun, 21:02)
Chiriac Cristina

Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.

Raspunde

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker