Trofeul grupei, Trofeul „Pitic”, Trofeul Juriului și Marele Trofeu, toate au fost adjudecate, în cadrul Festiva­lului Național „Dracula Music Contest“,  de micuța buzoiancă în vârstă de 8 ani, Roberta Porumboiu! Buzoianca a primit aprecieri și cuvinte de susținere în cadrul festivalului de la Bran, de la care s-a întors cu patru premii, obținute atât la categoria ei de vârstă, cât și  în afara ei.

Roberta se pregătește de la patru ani pentru o carieră în muzică, perioadă în care  a absolvit cursurile Școlii Populare de Arte și a concurat la zeci de competiții muzicale, cea mai recentă fiind chiar Festivalul „Dracula Music Contest”. La Bran, buzoianca a câștigat Trofeul Categoriei de vârstă  7-8 ani, Trofeul Juriului, Trofeul Pitic și Trofeul acordat de directorului Festivalului, Vali Pascalnii, constând într-o tabăra gratuită de șapte zile.

„Un copil dornic să învețe tainele muzicii“

„Roberta este un copil tare ascultător și dornic să învețe toate tainele muzicii, este un copil cu dorință de afirmare, și cu mine a început acum patru ani și s-a reîntors recent, în urmă cu o lună, să ne pregătim pentru acest concurs. Și mă bucur că a reușit să obțină toate aceste premii. Vom continua să ne pregătim împreună și o voi încuraja la tot pasul”, a spus Gabriela Cristea, profesoara de canto a Robertei.

Cea care a sfătuit-o pe micuța buzoiancă să la lecții de muzică a fost chiar mama ei, Adriana, cea care a descoperit talentul Robertei pe la doi ani, când aceasta fredona tonul de apel de la telefonul mamei. Ea este cea care acum se ocupă de coregrafia, costumația, prezența scenică a Robertei, și mărturi­sește că trăiește emoțiile la maximum, din sală, atunci când fiica ei se află pe scena unui festival.

„La 2 ani fredona perfect melodia tonului de apel al telefonului“

„Îmi aduc aminte ca și cum a fost ieri clipa în care am auzit-o pe fiica mea, pe la doi ani, fredona perfect melodia tonului meu de apel de la telefon. Mi-am dat seama că are ureche muzicală, iar la trei ani și jumătate eram la prima competiție, Belle Arti, cu premiu la purtător. Au urmat zeci de competiții, premii, diplome, dar de departe acesta este cel mai productiv festival la care am participat și am fost premiați. Am cântat o piesă în italiană, dar cea pregătită alături de Gabriela Cristea, <Primul cer>, a fost cea care l-a convins pe însuși directorul competiției că Roberta merită să meargă în tabăra de pregătire muzicală pe care a primit-o drept premiu special“, a declarat Adriana Porumboiu.

Roberta va pleca în tabăra de pregătire „Music Camp 10 Famous Artists” în perioada 2-8 septembrie, acolo unde se va pregăti cu celebrități din showbizul național și internațional, precum Ovidiu Cuncea, Aurelian Temișan, Marcello Battaglia, Ricardo Caria ori Ciro de Luca.

DISTRIBUIȚI
loading...