• Poliţiştii buzoieni fac apel la conducătorii auto să-şi planifice din timp călătoria şi să respecte restricţiile de circulaţie temporare, care sunt în vigoare pe raza judeţului Buzău. 30 de permise de conducere au fost reţinute şi 300 de sancţiuni au fost aplicate în doar 3 luni, pentru nerespectarea acestor norme legale.
  Pe raza judeţului Buzău sunt în vigoare mai multe restricţii temporare de circulaţie, însă mulți șoferi le ignoră. De aceea, câteva sute de conducători auto au rămas pietoni sau au scos din buzunar sume importante ca să platească amenzile primite. Potrivit IPJ Buzău, în perioada martie – iunie 2018 pentru asigurarea fluenţei traficului şi siguranţei participanţilor la trafic, pentru nerespectarea normelor legale privind restricţiile temporare de circulaţie au fost reţinute 30 de permise de conducere şi aplicate 300 de
  sancţiuni contravenţionale.
  Reamintim conducătorilor auto că în judeţul Buzău, circulaţia rutieră este opri pe podul peste râul Buzău, situat pe DN2 E85 , la ieşirea din municipiul Buzău către Râmnicu Sărat, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie. Traficul rutier se desfăşoară însă pe podul nou, prevăzut cu câte o bandă pe sens, circulaţia fiind dirijată prin semafoare.
  De asemenea, pe acest pod, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maxi autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane, este restricționată în zilele de vineri, sâmbătă i duminică, după cum urmează: 
  – vineri între orele 10:00 – 22:00;
  – sâmbătă între orele 8:00 – 18:00;
  – duminică între orele 12:00 – 22:00. Cei mai mulți dintre cei 30 de șoferi lăsați pietoni aici și-au pierdut permisele, după ce au ignorat restricțiile de trafic sau recomandările politiștilor de la Rutieră.
  De asemenea, circulaţia pe D.N. 10 ( Buzău către Brov), este restriionată la km. 82+650 m şi km. 86+340 m (viaductul „Giurca”) pentru vehiculele rutiere cu masa totală maxi autorizată mai mare d3,5 tone, ca urmare a alunecărilor de teren produse în zonă şi a degradărilor succesive intervenite la partea carosabilă.
  Totodată, circulaţia pe D.J. 204 (Vintilă Vodă Bisoca), este restricţionată de la km. 60 până lkm. 84 +500m pentru vehiculele rutiere cu masa totală maxi autorizată mai mare de 7,5 toneca urmare a degradărilor succesive intervenite la partea carosabilă. Și aici amenzile au curs, cele mai multe dintre cele 300 fiind aplicate pentru nerespectarea acestor restricții.
  De asemenea, începând cu data de 15.06.2018 circulaţia rutieră pe D.J. 204 M (Mânzăleşti – Bisoca), va fi restricţionată de la km. 0 până la km. 10 pentru vehiculele rutiere cu masa totală maxi autorizată mai mare de 10 tone.
  Poliţiştii rutieri fac apel la conducătorii auto să-şi planifice din timp călătoria, să se intereseze cu privire la traseul ales / variantele ocolitoare şi în condiţiile unui trafic aglomerat, să dea dovadă de calm şi politeţe rutieră.
  Să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.
  Trebuie evitată efectuarea depăşirilor care, în aceste condiţii, se dovedesc extrem de periculoase, iar pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!”, este recomandarea reprezentanților IPJ Buzău.
  Informaţii suplimentare privind situaţia traficului rutier pot fi obţinute de la Centrul INFOTRAFIC din cadrul I.G.P.R.

DISTRIBUIȚI
loading...