27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:31 PM

Opinii

Restaurația nu începe cu Tăriceanu

de Călin BOSTAN
Opinii  |
02.03.2017, 00:00
454

   Nu este o surpriză tăria cu care președintele Senatului, Că­lin Po­pescu Tăriceanu, cere de­mi­sia pro­curorului-șef al Di­­rec­ției Naționale Anticorupție. Es­te explicabil, mai ales prin prisma înaintării în vârstă; de la veritabilul vânător de fuste care era, bietul om s-a trezit, dintr-o dată, că femeile îl trădează. Una, fostă soție, l-a dat de gol la un proces la capătul căruia i s-ar putea încheia careiera politică, și așa prelungită în mod nepermis. Căci o soție tânără nu este o garanție că mintea cuiva funcționează la parametri. Dimpotrivă, aș spune. Și, ca să reiau ideea, peste toate, Tăriceanu s-a trezit că o alta îl vânează, că îi vrea cu tot dinadinsul pielea la saramură.

   Însă, din punctul meu de vedere, nu Tăriceanu reprezintă acum cel mai mare pericol pentru democrație și nici cel mai important pilon al restaurației penalilor. Mulți dintre oamenii pu­terii care pot pune umărul la o nouă marțe neagră, la sabo­tarea anchetelor penale care îi privesc pe colegii lor de partid, sunt deja instalați pe funcții, din timp, gata oricând să scoată capul atunci când li se solicită.

   Unul dintre aceștia este pre­ședintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu. Dincolo de demnitățile de stat pe care le-a deținut, Valer Dorneanu a de­ținut o funcție-cheie în Partidul Social Democrat; aceea de pre­șe­dinte al comisiei de onoare și litigii a acestei formațiuni po­litice. El decidea cine trebuie decapitat, cine a greșit mai mult sau mai puțin față de șefii social-democrați sau față de doctri­na PSD. Or, un asemenea post nu putea reveni decât unui om servil, gata să îndeplinească întocmai și la timp ordinele conducerii centrale în ceea ce pri­veș­te politica de cadre a parti­dului.

  Ca politician în politica mare, Dorneanu s-a remarcat, în calitatea de deputat și de preșe­­dinte al camerei inferioare a Parlamentului, ca autor de legi menite să-i scape de necazuri pe, ați ghicit!, baronii locali de la acea vreme. Actualul pre­ședinte al Curții Con­stituțio­nale, alături de fostul ministru al Justiției „Altă întrebare?“ și de Tudor Mohora – fost președinte al Partidului Socialist al Muncii - pro­pu­nea modificarea unei legi, din anul 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sanc­țio­narea faptelor de corup­ție și a celor conexe acestora, în sensul dezincriminării deturnării de fonduri sau utilizării subvențiilor de la bugetul de stat. Presa scria atunci că, printre beneficiarii acestei legi se nu­mărau mai mulți baroni locali ai PSD, printre care Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu, Dumitru Sechelariu, Gheorghe Savu, Gavril Mârza și Bebe Ivanovici.

   Așa că restaurația nu începe, în niciun caz, cu Tăriceanu.

Comentarii

Care restaurație mânca-ți-aș! (02 Mar, 08:03)
Pixelu constatator

Momentan, statutul României este acela de colonie și așa va rămâne până la extincție. Ideea de restaurație presupune revenirea la statutul de stat independent pe care-l avea acum 15 ani de zile. Stai liniștit Căline, noii proprietari ai României nu vor permite schimbarea Codruței și nici pedepsirea celor care le-au adus servicii importante: Traian care le-a făcut cadou industria românescă prin semnarea acordului PSAL II cu Banca Mondială, nici lui Călin Popescu Anton care a parafat mârșăvia cu Fondul Proprietatea și înstrăinarea de teritorii românești și nici lui Victor Viorel care a parafat Noul Cod Fiscal, le-a cedat exploatările de gaze, le-a făcut cadou certificatele verzi, nici lui Mugur pentru împrumutul de 19,95 miliarde de dolari de la FMI de care nu aveam nevoie și care a fost destinat finanțării băncilor străine din România dar trecut la datorie publică să-l ramburseze poporul român. Spre deosebire de Werner care doar a promis servicii proprietarilor (într-un an de zile Dacian s-a mișcat în reluare, doar pe final a încercat să sprinteze), Călin Popescu Anton a făptuit pentru aceștia deci să nu te mire dacă următorul președinte înscăunat va fi tomnaticul vânător de fuste, drept recompensă pentru serviciile prestate. Și nu va fi nicio restaurație pentru că nu convine proprietarilor. Chiar dacă Valer este președinte CCR tot un singur vot, din 9, are. Ce ne povestești este istorie dar prezentul ne mănâncă.

Raspunde
Nici cu Sorinel nu mi-e rușine! (02 Mar, 09:51)
Pixelu uituc

Era să uit. Probabil și Sorin o să capete imunitate dacă se concretizează promisiunile făcute lui Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea și vicepreședinte executiv al FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT SERVICES S.À R.L., administratorul Fondului Proprietatea care deține doar 20% din pachetul de acțiuni de la Hidroelectica restul de 80% fiind încă la statul român prin intermediul Ministerului Energiei. Sorin și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare al Hidroelectrica, la cererea managerului fondului, cu toate că polonezul a declarat: „Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări.” Se pare că și Sorinel se califică să intre în grațiile proprietarilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville
Joi, August 17, 2017 15:49 PM

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker