27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:20 AM

Opinii

Restaurația nu începe cu Tăriceanu

de Călin BOSTAN
Opinii  |
02.03.2017, 00:00
405

   Nu este o surpriză tăria cu care președintele Senatului, Că­lin Po­pescu Tăriceanu, cere de­mi­sia pro­curorului-șef al Di­­rec­ției Naționale Anticorupție. Es­te explicabil, mai ales prin prisma înaintării în vârstă; de la veritabilul vânător de fuste care era, bietul om s-a trezit, dintr-o dată, că femeile îl trădează. Una, fostă soție, l-a dat de gol la un proces la capătul căruia i s-ar putea încheia careiera politică, și așa prelungită în mod nepermis. Căci o soție tânără nu este o garanție că mintea cuiva funcționează la parametri. Dimpotrivă, aș spune. Și, ca să reiau ideea, peste toate, Tăriceanu s-a trezit că o alta îl vânează, că îi vrea cu tot dinadinsul pielea la saramură.

   Însă, din punctul meu de vedere, nu Tăriceanu reprezintă acum cel mai mare pericol pentru democrație și nici cel mai important pilon al restaurației penalilor. Mulți dintre oamenii pu­terii care pot pune umărul la o nouă marțe neagră, la sabo­tarea anchetelor penale care îi privesc pe colegii lor de partid, sunt deja instalați pe funcții, din timp, gata oricând să scoată capul atunci când li se solicită.

   Unul dintre aceștia este pre­ședintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu. Dincolo de demnitățile de stat pe care le-a deținut, Valer Dorneanu a de­ținut o funcție-cheie în Partidul Social Democrat; aceea de pre­șe­dinte al comisiei de onoare și litigii a acestei formațiuni po­litice. El decidea cine trebuie decapitat, cine a greșit mai mult sau mai puțin față de șefii social-democrați sau față de doctri­na PSD. Or, un asemenea post nu putea reveni decât unui om servil, gata să îndeplinească întocmai și la timp ordinele conducerii centrale în ceea ce pri­veș­te politica de cadre a parti­dului.

  Ca politician în politica mare, Dorneanu s-a remarcat, în calitatea de deputat și de preșe­­dinte al camerei inferioare a Parlamentului, ca autor de legi menite să-i scape de necazuri pe, ați ghicit!, baronii locali de la acea vreme. Actualul pre­ședinte al Curții Con­stituțio­nale, alături de fostul ministru al Justiției „Altă întrebare?“ și de Tudor Mohora – fost președinte al Partidului Socialist al Muncii - pro­pu­nea modificarea unei legi, din anul 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sanc­țio­narea faptelor de corup­ție și a celor conexe acestora, în sensul dezincriminării deturnării de fonduri sau utilizării subvențiilor de la bugetul de stat. Presa scria atunci că, printre beneficiarii acestei legi se nu­mărau mai mulți baroni locali ai PSD, printre care Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu, Dumitru Sechelariu, Gheorghe Savu, Gavril Mârza și Bebe Ivanovici.

   Așa că restaurația nu începe, în niciun caz, cu Tăriceanu.

Comentarii

Care restaurație mânca-ți-aș! (02 Mar, 08:03)
Pixelu constatator

Momentan, statutul României este acela de colonie și așa va rămâne până la extincție. Ideea de restaurație presupune revenirea la statutul de stat independent pe care-l avea acum 15 ani de zile. Stai liniștit Căline, noii proprietari ai României nu vor permite schimbarea Codruței și nici pedepsirea celor care le-au adus servicii importante: Traian care le-a făcut cadou industria românescă prin semnarea acordului PSAL II cu Banca Mondială, nici lui Călin Popescu Anton care a parafat mârșăvia cu Fondul Proprietatea și înstrăinarea de teritorii românești și nici lui Victor Viorel care a parafat Noul Cod Fiscal, le-a cedat exploatările de gaze, le-a făcut cadou certificatele verzi, nici lui Mugur pentru împrumutul de 19,95 miliarde de dolari de la FMI de care nu aveam nevoie și care a fost destinat finanțării băncilor străine din România dar trecut la datorie publică să-l ramburseze poporul român. Spre deosebire de Werner care doar a promis servicii proprietarilor (într-un an de zile Dacian s-a mișcat în reluare, doar pe final a încercat să sprinteze), Călin Popescu Anton a făptuit pentru aceștia deci să nu te mire dacă următorul președinte înscăunat va fi tomnaticul vânător de fuste, drept recompensă pentru serviciile prestate. Și nu va fi nicio restaurație pentru că nu convine proprietarilor. Chiar dacă Valer este președinte CCR tot un singur vot, din 9, are. Ce ne povestești este istorie dar prezentul ne mănâncă.

Raspunde
Nici cu Sorinel nu mi-e rușine! (02 Mar, 09:51)
Pixelu uituc

Era să uit. Probabil și Sorin o să capete imunitate dacă se concretizează promisiunile făcute lui Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea și vicepreședinte executiv al FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT SERVICES S.À R.L., administratorul Fondului Proprietatea care deține doar 20% din pachetul de acțiuni de la Hidroelectica restul de 80% fiind încă la statul român prin intermediul Ministerului Energiei. Sorin și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare al Hidroelectrica, la cererea managerului fondului, cu toate că polonezul a declarat: „Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări.” Se pare că și Sorinel se califică să intre în grațiile proprietarilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

Un submarin rusesc a testat lansarea unei rachete intercontinentale în Marea Baltică
Luni, Iunie 26, 2017 23:25 PM

Submarinul Iuri Dolgoruki din flota nordică a Rusiei a testat cu succes lansarea unei rachete balistice intercontinentale Bulava, din Marea Barents, a anunțat luni ministerul apărării de la Moscova.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker