27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:27 AM

Opinii

Restaurația nu începe cu Tăriceanu

de Călin BOSTAN
Opinii  |
02.03.2017, 00:00
266

   Nu este o surpriză tăria cu care președintele Senatului, Că­lin Po­pescu Tăriceanu, cere de­mi­sia pro­curorului-șef al Di­­rec­ției Naționale Anticorupție. Es­te explicabil, mai ales prin prisma înaintării în vârstă; de la veritabilul vânător de fuste care era, bietul om s-a trezit, dintr-o dată, că femeile îl trădează. Una, fostă soție, l-a dat de gol la un proces la capătul căruia i s-ar putea încheia careiera politică, și așa prelungită în mod nepermis. Căci o soție tânără nu este o garanție că mintea cuiva funcționează la parametri. Dimpotrivă, aș spune. Și, ca să reiau ideea, peste toate, Tăriceanu s-a trezit că o alta îl vânează, că îi vrea cu tot dinadinsul pielea la saramură.

   Însă, din punctul meu de vedere, nu Tăriceanu reprezintă acum cel mai mare pericol pentru democrație și nici cel mai important pilon al restaurației penalilor. Mulți dintre oamenii pu­terii care pot pune umărul la o nouă marțe neagră, la sabo­tarea anchetelor penale care îi privesc pe colegii lor de partid, sunt deja instalați pe funcții, din timp, gata oricând să scoată capul atunci când li se solicită.

   Unul dintre aceștia este pre­ședintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu. Dincolo de demnitățile de stat pe care le-a deținut, Valer Dorneanu a de­ținut o funcție-cheie în Partidul Social Democrat; aceea de pre­șe­dinte al comisiei de onoare și litigii a acestei formațiuni po­litice. El decidea cine trebuie decapitat, cine a greșit mai mult sau mai puțin față de șefii social-democrați sau față de doctri­na PSD. Or, un asemenea post nu putea reveni decât unui om servil, gata să îndeplinească întocmai și la timp ordinele conducerii centrale în ceea ce pri­veș­te politica de cadre a parti­dului.

  Ca politician în politica mare, Dorneanu s-a remarcat, în calitatea de deputat și de preșe­­dinte al camerei inferioare a Parlamentului, ca autor de legi menite să-i scape de necazuri pe, ați ghicit!, baronii locali de la acea vreme. Actualul pre­ședinte al Curții Con­stituțio­nale, alături de fostul ministru al Justiției „Altă întrebare?“ și de Tudor Mohora – fost președinte al Partidului Socialist al Muncii - pro­pu­nea modificarea unei legi, din anul 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sanc­țio­narea faptelor de corup­ție și a celor conexe acestora, în sensul dezincriminării deturnării de fonduri sau utilizării subvențiilor de la bugetul de stat. Presa scria atunci că, printre beneficiarii acestei legi se nu­mărau mai mulți baroni locali ai PSD, printre care Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu, Dumitru Sechelariu, Gheorghe Savu, Gavril Mârza și Bebe Ivanovici.

   Așa că restaurația nu începe, în niciun caz, cu Tăriceanu.

Comentarii

Care restaurație mânca-ți-aș! (02 Mar, 08:03)
Pixelu constatator

Momentan, statutul României este acela de colonie și așa va rămâne până la extincție. Ideea de restaurație presupune revenirea la statutul de stat independent pe care-l avea acum 15 ani de zile. Stai liniștit Căline, noii proprietari ai României nu vor permite schimbarea Codruței și nici pedepsirea celor care le-au adus servicii importante: Traian care le-a făcut cadou industria românescă prin semnarea acordului PSAL II cu Banca Mondială, nici lui Călin Popescu Anton care a parafat mârșăvia cu Fondul Proprietatea și înstrăinarea de teritorii românești și nici lui Victor Viorel care a parafat Noul Cod Fiscal, le-a cedat exploatările de gaze, le-a făcut cadou certificatele verzi, nici lui Mugur pentru împrumutul de 19,95 miliarde de dolari de la FMI de care nu aveam nevoie și care a fost destinat finanțării băncilor străine din România dar trecut la datorie publică să-l ramburseze poporul român. Spre deosebire de Werner care doar a promis servicii proprietarilor (într-un an de zile Dacian s-a mișcat în reluare, doar pe final a încercat să sprinteze), Călin Popescu Anton a făptuit pentru aceștia deci să nu te mire dacă următorul președinte înscăunat va fi tomnaticul vânător de fuste, drept recompensă pentru serviciile prestate. Și nu va fi nicio restaurație pentru că nu convine proprietarilor. Chiar dacă Valer este președinte CCR tot un singur vot, din 9, are. Ce ne povestești este istorie dar prezentul ne mănâncă.

Raspunde
Nici cu Sorinel nu mi-e rușine! (02 Mar, 09:51)
Pixelu uituc

Era să uit. Probabil și Sorin o să capete imunitate dacă se concretizează promisiunile făcute lui Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea și vicepreședinte executiv al FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT SERVICES S.À R.L., administratorul Fondului Proprietatea care deține doar 20% din pachetul de acțiuni de la Hidroelectica restul de 80% fiind încă la statul român prin intermediul Ministerului Energiei. Sorin și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare al Hidroelectrica, la cererea managerului fondului, cu toate că polonezul a declarat: „Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări.” Se pare că și Sorinel se califică să intre în grațiile proprietarilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker