27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:39 PM

Opinii

Restaurația nu începe cu Tăriceanu

de Călin BOSTAN
Opinii  |
02.03.2017, 00:00
497

   Nu este o surpriză tăria cu care președintele Senatului, Că­lin Po­pescu Tăriceanu, cere de­mi­sia pro­curorului-șef al Di­­rec­ției Naționale Anticorupție. Es­te explicabil, mai ales prin prisma înaintării în vârstă; de la veritabilul vânător de fuste care era, bietul om s-a trezit, dintr-o dată, că femeile îl trădează. Una, fostă soție, l-a dat de gol la un proces la capătul căruia i s-ar putea încheia careiera politică, și așa prelungită în mod nepermis. Căci o soție tânără nu este o garanție că mintea cuiva funcționează la parametri. Dimpotrivă, aș spune. Și, ca să reiau ideea, peste toate, Tăriceanu s-a trezit că o alta îl vânează, că îi vrea cu tot dinadinsul pielea la saramură.

   Însă, din punctul meu de vedere, nu Tăriceanu reprezintă acum cel mai mare pericol pentru democrație și nici cel mai important pilon al restaurației penalilor. Mulți dintre oamenii pu­terii care pot pune umărul la o nouă marțe neagră, la sabo­tarea anchetelor penale care îi privesc pe colegii lor de partid, sunt deja instalați pe funcții, din timp, gata oricând să scoată capul atunci când li se solicită.

   Unul dintre aceștia este pre­ședintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu. Dincolo de demnitățile de stat pe care le-a deținut, Valer Dorneanu a de­ținut o funcție-cheie în Partidul Social Democrat; aceea de pre­șe­dinte al comisiei de onoare și litigii a acestei formațiuni po­litice. El decidea cine trebuie decapitat, cine a greșit mai mult sau mai puțin față de șefii social-democrați sau față de doctri­na PSD. Or, un asemenea post nu putea reveni decât unui om servil, gata să îndeplinească întocmai și la timp ordinele conducerii centrale în ceea ce pri­veș­te politica de cadre a parti­dului.

  Ca politician în politica mare, Dorneanu s-a remarcat, în calitatea de deputat și de preșe­­dinte al camerei inferioare a Parlamentului, ca autor de legi menite să-i scape de necazuri pe, ați ghicit!, baronii locali de la acea vreme. Actualul pre­ședinte al Curții Con­stituțio­nale, alături de fostul ministru al Justiției „Altă întrebare?“ și de Tudor Mohora – fost președinte al Partidului Socialist al Muncii - pro­pu­nea modificarea unei legi, din anul 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sanc­țio­narea faptelor de corup­ție și a celor conexe acestora, în sensul dezincriminării deturnării de fonduri sau utilizării subvențiilor de la bugetul de stat. Presa scria atunci că, printre beneficiarii acestei legi se nu­mărau mai mulți baroni locali ai PSD, printre care Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu, Dumitru Sechelariu, Gheorghe Savu, Gavril Mârza și Bebe Ivanovici.

   Așa că restaurația nu începe, în niciun caz, cu Tăriceanu.

Comentarii

Care restaurație mânca-ți-aș! (02 Mar, 08:03)
Pixelu constatator

Momentan, statutul României este acela de colonie și așa va rămâne până la extincție. Ideea de restaurație presupune revenirea la statutul de stat independent pe care-l avea acum 15 ani de zile. Stai liniștit Căline, noii proprietari ai României nu vor permite schimbarea Codruței și nici pedepsirea celor care le-au adus servicii importante: Traian care le-a făcut cadou industria românescă prin semnarea acordului PSAL II cu Banca Mondială, nici lui Călin Popescu Anton care a parafat mârșăvia cu Fondul Proprietatea și înstrăinarea de teritorii românești și nici lui Victor Viorel care a parafat Noul Cod Fiscal, le-a cedat exploatările de gaze, le-a făcut cadou certificatele verzi, nici lui Mugur pentru împrumutul de 19,95 miliarde de dolari de la FMI de care nu aveam nevoie și care a fost destinat finanțării băncilor străine din România dar trecut la datorie publică să-l ramburseze poporul român. Spre deosebire de Werner care doar a promis servicii proprietarilor (într-un an de zile Dacian s-a mișcat în reluare, doar pe final a încercat să sprinteze), Călin Popescu Anton a făptuit pentru aceștia deci să nu te mire dacă următorul președinte înscăunat va fi tomnaticul vânător de fuste, drept recompensă pentru serviciile prestate. Și nu va fi nicio restaurație pentru că nu convine proprietarilor. Chiar dacă Valer este președinte CCR tot un singur vot, din 9, are. Ce ne povestești este istorie dar prezentul ne mănâncă.

Raspunde
Nici cu Sorinel nu mi-e rușine! (02 Mar, 09:51)
Pixelu uituc

Era să uit. Probabil și Sorin o să capete imunitate dacă se concretizează promisiunile făcute lui Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea și vicepreședinte executiv al FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT SERVICES S.À R.L., administratorul Fondului Proprietatea care deține doar 20% din pachetul de acțiuni de la Hidroelectica restul de 80% fiind încă la statul român prin intermediul Ministerului Energiei. Sorin și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare al Hidroelectrica, la cererea managerului fondului, cu toate că polonezul a declarat: „Dacă ne uităm la nevoile de investiții ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiții. Toate investițiile pot fi ușor finanțate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări.” Se pare că și Sorinel se califică să intre în grațiile proprietarilor.

Raspunde

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker