27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:54 AM
opinia-balcescu

Educatie

Reprezentanții Colegiul Economic, prezenți în Spania, în cadrul unui proiect de studiere a pieței muncii din Europa

de Cristian IONESCU
Educatie  |
17.11.2016, 00:00
798

   Reprezentanți ai Colegiului Economic au participat, luna aceasta, în Spania, la o nouă acțiune derulată în cadrul proiectului european Erasmus „Working in Europe- Skills for Success“.

   Evenimentul a avut loc în perioada 6-13 august în localitatea Lugo și s-a bucurat de prezența a 12 profesori și peste 40 de elevi din cele șase țări implicate: România, Germania, Spania, Franța, Bulgaria, Croația.

   România a fost reprezentată de profesorii Cătălina Ilea­na Poștovei, Adina Enuș și Daniela Anghel, care au însoțit un număr de nouă elevi: Bianca Popescu, Adriana Dragomir, Diana Oncioiu, Ioana Ignat, Elena Potec, Alin Banu, Octavian Popa, Eduard Ciugulea și Andrei Nițu.

   Proiectul se dorește o trecere în revistă a meseriilor tradiționale din cele șase țări, o evaluare a pieței muncii din Uniunea Europeană la momentul actual și identificarea abilităților dorite de angajatori la momentul actual. Faptul că se pune accentul pe identificarea abilităților cerute și pe modul în care elevii, viitori absolvenți pot avea acces pe piața muncii face ca acest proiect să fie de real interes și de mare actualitate.

   Proiectul este derulat de Colegiul Economic Buzău  în parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus (Gremania), Lycée Jules Mousseron (Franța), Profesionalna gimnazia po ikonomika „G.S.Rakovsky“  (Bulgaria), Instituto de Enseñanza Secundaria Nosa Señora dos Ollos Grandes (Spania), Ekonomska Skola Braca Radic (Croația). Coordonatorul proiectului este școala din Germania.

Workshopuri cu agenți economici de succes din Spania

   Printre cele mai importante activități desfășurate în cadrul acțiunii din Spania au fost prezentarea rezultatelor interviurilor cu agenți economici referitoare la abilitățile personale și sociale (soft skills) cerute la angajare, compararea abilităților cerute în fiecare țară, identificarea similarităților și a deosebirilor, prezentarea orașului Lugo și a școlii gazdă, participarea la ore de curs împreună cu elevii spanioli, vizitarea unor inițiative de succes din orașul-gazdă și discuții cu angajatorii refe­ri­tor la abilitățile solicitate și la modul de derulare a interviurilor de angajare, workshopuri derulate cu agenți economici de succes cu privire la abilitățile cerute pe piața muncii, realizarea profilului tânărului angajat de success pe baza abilităților identificate pe parcursul vizitelor și a workshopurilor derulate etc.

   „Trebuie remarcat spiritul de cooperare care a existat încă de la început între elevii din cele șase țări. Toți au declarat că au avut numai de câștigat, ei menționând faptul că și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză, de lucru în echipă, de management al timpului, precum și pe cele antreprenoriale. Printre momentele apreciate de elevi s-au numărat vizitele la agenți economici de succes din zonă și workshopurile susținute de aceștia. Elevii și profesorii au fost invitații primarului orașului Lugo, fapt ce a demonstrat din nou importanța proiectelor interna­țio­nale pentru comunitățile locale“, a declarat prof. Cătălina Poștovei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker