27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Educatie

Reprezentanții Colegiul Economic, prezenți în Spania, în cadrul unui proiect de studiere a pieței muncii din Europa

de Cristian IONESCU
Educatie  |
17.11.2016, 00:00
861

   Reprezentanți ai Colegiului Economic au participat, luna aceasta, în Spania, la o nouă acțiune derulată în cadrul proiectului european Erasmus „Working in Europe- Skills for Success“.

   Evenimentul a avut loc în perioada 6-13 august în localitatea Lugo și s-a bucurat de prezența a 12 profesori și peste 40 de elevi din cele șase țări implicate: România, Germania, Spania, Franța, Bulgaria, Croația.

   România a fost reprezentată de profesorii Cătălina Ilea­na Poștovei, Adina Enuș și Daniela Anghel, care au însoțit un număr de nouă elevi: Bianca Popescu, Adriana Dragomir, Diana Oncioiu, Ioana Ignat, Elena Potec, Alin Banu, Octavian Popa, Eduard Ciugulea și Andrei Nițu.

   Proiectul se dorește o trecere în revistă a meseriilor tradiționale din cele șase țări, o evaluare a pieței muncii din Uniunea Europeană la momentul actual și identificarea abilităților dorite de angajatori la momentul actual. Faptul că se pune accentul pe identificarea abilităților cerute și pe modul în care elevii, viitori absolvenți pot avea acces pe piața muncii face ca acest proiect să fie de real interes și de mare actualitate.

   Proiectul este derulat de Colegiul Economic Buzău  în parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus (Gremania), Lycée Jules Mousseron (Franța), Profesionalna gimnazia po ikonomika „G.S.Rakovsky“  (Bulgaria), Instituto de Enseñanza Secundaria Nosa Señora dos Ollos Grandes (Spania), Ekonomska Skola Braca Radic (Croația). Coordonatorul proiectului este școala din Germania.

Workshopuri cu agenți economici de succes din Spania

   Printre cele mai importante activități desfășurate în cadrul acțiunii din Spania au fost prezentarea rezultatelor interviurilor cu agenți economici referitoare la abilitățile personale și sociale (soft skills) cerute la angajare, compararea abilităților cerute în fiecare țară, identificarea similarităților și a deosebirilor, prezentarea orașului Lugo și a școlii gazdă, participarea la ore de curs împreună cu elevii spanioli, vizitarea unor inițiative de succes din orașul-gazdă și discuții cu angajatorii refe­ri­tor la abilitățile solicitate și la modul de derulare a interviurilor de angajare, workshopuri derulate cu agenți economici de succes cu privire la abilitățile cerute pe piața muncii, realizarea profilului tânărului angajat de success pe baza abilităților identificate pe parcursul vizitelor și a workshopurilor derulate etc.

   „Trebuie remarcat spiritul de cooperare care a existat încă de la început între elevii din cele șase țări. Toți au declarat că au avut numai de câștigat, ei menționând faptul că și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză, de lucru în echipă, de management al timpului, precum și pe cele antreprenoriale. Printre momentele apreciate de elevi s-au numărat vizitele la agenți economici de succes din zonă și workshopurile susținute de aceștia. Elevii și profesorii au fost invitații primarului orașului Lugo, fapt ce a demonstrat din nou importanța proiectelor interna­țio­nale pentru comunitățile locale“, a declarat prof. Cătălina Poștovei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker