27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:12 AM

Cultura

Reprezentanţii ansamblurilor folclorice din şapte ţări, primiţi la Consiliul Judeţean

de Cristian IONESCU
Cultura  |
28.07.2017, 00:00
495

   Costume tradiţionale exotice şi multă culoare, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean de ieri. Dansatori din şapte ţări, reprezentanţi ai ansamblurilor folclorice care iau parte la Festivalul Internaţional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriţei“, au fost primiţi de administraţia judeţului.

   Au fost prezenţi şefii de grup şi câte o pereche de dansatori îmbrăcaţi în costume populare din ţările participante: România, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, şi Macedonia. După tradiţionalul schimb de suveniruri, dansatorii s-au fotografiat în faţa Consiliului Judeţean. La primirea ofocială a delegaţiilor a participat şi Ghenadie Muntean, preşedintele Consiliului Raional Soroca, entitate cu care Buzăul are o lungă şi apropiată relaţie de prietenie. Joi seară, grupurile de dansatori au participat la o paradă pe străzile din municipiu, cu plecare de la Palatul Comunal, până la  Parcul Crâng, acolo unde este amplasată şi scena pe care vor evolua dansatorii timp de două zile.

   Astăzi, vineri, începând cu ora 17,00, va  începe efectiv programul artistic. Vor evolua Ansamblul Folcloric ,,Floare de Câmpie“ din Florica, Ansamblul Folcloric ,,Ciobănaşul“ de la Gura Teghii, urmate de ansamblurile din Cehia, Grecia, Serbia, Republica Moldova. Concomitent, la ora 17,00, la Râmnicu Sărat va avea loc o paradă şi un program artistic susţinut de ansamblurile din Algeria, Italia, Republica Macedonia şi România. Sâmbătă, programul artistic va începe în Parcul Crâng la ora 17,00. Vor evolua Ansamblul folcloric ,,Zarna“ din Zărneşti, Ansamblul folcloric ,,Mugurii Siriaşului“ din Siriu şi vor urca apoi pe scenă ansamblurile din Cehia, Grecia, Republica Moldova şi Serbia. Festivitatea de închidere a festivalului va avea loc duminică, la ora 18,00, în Parcul Crâng.   

   Cu aceeaşi ocazie, tot în Parcul Crâng va fi organizat un târg al meşterilor populari.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker