27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:38 AM

Cultura

Reprezentanţii ansamblurilor folclorice din şapte ţări, primiţi la Consiliul Judeţean

de Cristian IONESCU
Cultura  |
28.07.2017, 00:00
535

   Costume tradiţionale exotice şi multă culoare, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean de ieri. Dansatori din şapte ţări, reprezentanţi ai ansamblurilor folclorice care iau parte la Festivalul Internaţional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriţei“, au fost primiţi de administraţia judeţului.

   Au fost prezenţi şefii de grup şi câte o pereche de dansatori îmbrăcaţi în costume populare din ţările participante: România, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, şi Macedonia. După tradiţionalul schimb de suveniruri, dansatorii s-au fotografiat în faţa Consiliului Judeţean. La primirea ofocială a delegaţiilor a participat şi Ghenadie Muntean, preşedintele Consiliului Raional Soroca, entitate cu care Buzăul are o lungă şi apropiată relaţie de prietenie. Joi seară, grupurile de dansatori au participat la o paradă pe străzile din municipiu, cu plecare de la Palatul Comunal, până la  Parcul Crâng, acolo unde este amplasată şi scena pe care vor evolua dansatorii timp de două zile.

   Astăzi, vineri, începând cu ora 17,00, va  începe efectiv programul artistic. Vor evolua Ansamblul Folcloric ,,Floare de Câmpie“ din Florica, Ansamblul Folcloric ,,Ciobănaşul“ de la Gura Teghii, urmate de ansamblurile din Cehia, Grecia, Serbia, Republica Moldova. Concomitent, la ora 17,00, la Râmnicu Sărat va avea loc o paradă şi un program artistic susţinut de ansamblurile din Algeria, Italia, Republica Macedonia şi România. Sâmbătă, programul artistic va începe în Parcul Crâng la ora 17,00. Vor evolua Ansamblul folcloric ,,Zarna“ din Zărneşti, Ansamblul folcloric ,,Mugurii Siriaşului“ din Siriu şi vor urca apoi pe scenă ansamblurile din Cehia, Grecia, Republica Moldova şi Serbia. Festivitatea de închidere a festivalului va avea loc duminică, la ora 18,00, în Parcul Crâng.   

   Cu aceeaşi ocazie, tot în Parcul Crâng va fi organizat un târg al meşterilor populari.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker