Consilierul personal al primarului Constantin Toma, inginerul Simona Săvulescu, a fost mandatat, recent, de către acesta, să ocupe funcția de director adjunct al Companiei de Apă, funcție rămasă vacantă după pensionarea lui Dumitru Cristea. În acest mod, susține Toma, s-a încercat o apropiere de normalitate și de stingere, într-o oarecare măsură, a războiul dintre Primăria Buzău și directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru. Rezultatul însă nu a fost cel sperat.

„În acest moment, și vă fac o declarație publică, domnul Tescaru nu-i dă absolut nimic de lucru, ține ședințele fără doamna Simona Săvulescu, i-a recomandat să facă scris către toți subordonații. Există un regulament de organizare și funcționare aprobat de Consiliul de Administrație, pe care nu-l respectă. Vom vedea ce este de făcut cu noul Consiliul de Administrație, ce ar trebui să iasă luni-marți. Deci, în momentul acesta, domnul Tescaru refuză pur și simplu să lucreze cu doamna Simona Săvulescu. Aduce un plus extrem de mare în Compania de Apă și lucrurile ar putea să evolueze în direcția care trebuie”, a menționat Constantin Toma.

La rândul său, Simona Săvulescu a explicat că a încercat să poarte discuții cu Ionel Tescaru privind situația ingrată în care este pusă prin comportamentul acestuia. „Fac toate demersurile care țin de mine, adică discuții atât cu domnul Tescaru, cât și cu colegii. Nimeni nu spune că nu dorește să colaboreze cu mine, dar realitatea asta este, pe care o constat. Nu am de unde să știu ce discuții au fost între domnul Tescaru și restul colegilor din Companie, dar, din ceea ce văd, se pare că au fost niște discuții în sensul ăsta, pentru că prea au  toți aceeași atitudine. Sunt foarte drăguți, dar totul este… Deci, dacă cer acces la anumite aplicații informatice, îmi spun <Da, sigur că da, se rezolvă>, dar practic, nu se rezolvă. Și tot așa. Nimeni nu îmi spune că nu-mi furnizează informații, nici nu aș putea să fac astfel de afirmații, dar în realitate se vede că nu există o dorință reală”, a explicat  Simona Săvulescu.

Luni sau de marți ar urma să se formeze noul Consiliu de Administrație al Companiei de Apă, structură care va fi compusă din cinci membri.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

 1. Domnule Pixel , nu pot sa faci asemenea cereri daca nu esti in cunostinta de cauza , iesirea din ADI 2008 ar insemna returnarea banilor pentru investitiile facute , si sunt sume destul de mari.
  Ai putea sa te autonumesti definitiv Pixelul ROSU .

  • De ce să-ți stric bucuria! Fie ca tine. Numai că nu l-am rugat pe domnul primar Toma să iasă mâine din ADI, ci când se va putea adică după finalizarea finanțărilor nerambursabile pline de condiționări otrăvite în defavoarea consumatorului. N-am niciun dubiu, după finalizarea finanțărilor tip cal troian, nici măcar nu se va aștepta expirarea celor 25 ani ai Contractului de Delegare al actualului operator (22.01.2009 + 25 ani= 2034) și ADI va face în așa fel încât va organiza o licitație unde câștigător va fi operatorul francez care momentan are cele mai mici tarife în România. Să fie limpede, legislația în domeniu este de tip colonial, exact pe dos de cum este prin statele vestice cu ștaif! Distribuția de apă este monopol (nicio localitate de pe glob nu-și permite două sau mai multe rețele de apă și canalizare) deci nu se pune problema concurenței. Și un retardat poate administra eficient această utilitate publică! Nici nu vreau să mă gândesc ce malversațiuni vor face francezii ca să impună tarife în funcție de „gradul de suportabilitate al consumatorilor” așa cum prevede și Contractul de Delegare al actualului operator (Art.36 – Tarifele – alin. 2 – pag. 29)!
   Multă sănătate!

 2. Foarte tare! Perversitatea mântuitorilor civilizați care mimează bunăvoința funcționează de minune și pe la noi. Să mai zică cineva că n-avem o țară ca afară!
  Domnule primar Toma, vă rog frumos să luați în calcul, în cel mai serios mod posibil, părăsirea mizeriei numită Asociație pentru Dezvoltare Intracomunitară „Buzău 2008”, generatoarea absurdităților și monștrilor propulsați în vârful operatorului regional de apă, pe care îl păstorește. Nu vă uitați la costuri! Monopolul administrării apei trebuie să revină consumatorilor prin intermediul reprezentanților aleși democratic de către aceștia, nu unor entități mafiote ascunse în spatele unei societăți comerciale pe acțiuni! Dacă UAT Buzău reușește să iasă din ADI „Buzău 2008” aveți din partea mea statuie în Piața Daciei.

Comments are closed.