Marți chiar a fost zi cu ghinion pentru mai mulți elevi. În intervalul orar 11.00 – 13.00, polițiștii din cadrul Biroului Poliției de Proximitate de la Poliţia Municipiului Buzău au organizat o nouă acţiune ce a vizat prevenirea şi combaterea delincvenței juvenile, victimizării minorilor și a absenteismului școlar.

Polițiștii au efectuat verificări la 19 unităţi comerciale, cu privire la modul în care angajaţii respectă în special obligaţia legală de a nu servi cu băuturi alcoolice minorii sau persoanele aflate în stare de ebrietate, precum şi la 14 unităţi de învăţământ, unde s-a avut în vedere paza obiectivelor şi respectarea regulilor privind accesul în unitate.

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 90 de persoane, iar cu privire la 6 din 25 de elevi depistaţi în zonele în care s-a acţionat, s-a stabilit că lipseau de la ore.

Poliţiştii au întocmit informări către unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi elevii respectivi, cu privire la situaţia constatată.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 1800 de lei.

În activitate au fost angrenați și polițiști de la Birourile de Ordine Publică și Rutier precum și elevi aflați în practică la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...