27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:16 PM

Opinii

Razele de soare aduc speranţa

de Angela PETRE
Opinii  |
05.09.2017, 00:00
1710

   Primele raze de soare au alunecat pe lângă storurile grele, au trecut subtil de faldurile perdelei de mătase şi s-au oprit deranjant şi stăruitor pe faţa mea, gata să-mi alunge ultimul vis al nopţii. Deschid ochii, dar în loc să mă supăr, îi zâmbesc noii zile şi îmi târăsc leneş papucii până la baie. Încep să fredonez o melodie, ,,Dimineţi cu ferestre deschise…”, şi ajung să-mi pieptăn părul. Îl strâng uşor în plete, iar el se aranjează supus în împletitura pe care mâinile mele o execută maşinal, moment în care brusc îmi încetează entuziasmul şi simt un fior ca un curent electric pe şira spinării, împreună cu senzaţia de ,,deja-vu”. Doamne, ce repede mi-a crescut părul, îl pot împleti din nou, au trecut doi ani de atunci…

   Eram departe de ţară, era o dimineaţă de septembrie însorită când, la fel, în faţa oglinzii fiind, m-am decis să-mi tai pletele şi să le dăruiesc copiilor şi femeilor mai puţin norocoşi decât mine, diagnosticaţi cu cancer.

   Ţineam la podoaba mea capilară, normal, toate femeile îşi iubesc părul… dar ce m-a intrigat cel mai mult, ştiţi? Stiţi ce exemplu extraordinar am avut? Era un domn care avea părul lung prins într-o coadă. Într-o zi l-am văzut tuns şi nu l-am mai recunoscut. Am aflat de la un coleg de-al lui, din vorbă-n vorbă, cum că şi-a tăiat părul pentru a-l dona.

   Toată după-amiaza m-am tot gândit, nu mi-am putut ascunde uimirea şi admiraţia faţă de acel om pe care nu-l cunoşteam aproape deloc, dar acum era în mintea mea ca un erou. Un bărbat să-şi doneze părul pentru femei diagnosticate cu cancer? Ce fel de om poate să fie ca să facă o asemenea faptă?

   Atunci m-am simţit ruşinată că eu, femeie cu pletele până la brâu, nu m-am gândit niciodată sa fac asta. Cum de n-am ştiut? Cum de nu m-am gândit? Cum de nu mi-am imaginat cât de greu trebuie să fie ca, într-o zi, să te priveşti în oglidă fără păr pe cap? De ce a trebuit să cunosc acest bărbat care să-mi fie drept exemplu?

   Seara m-am învârtit în pat şi-n gânduri până târziu în noapte… Mi-am amintit cu lacrimi în ochi de Flori, pe care am pierdut-o cu ani în urmă şi am privit neputincioasă plecarea ei din viaţa asta, mi-am amintit de Ana, care a fost norocoasă, dar la fel şi ea, a plătit scump, pierzându-şi pletele frumoase şi roşcate... traume serioase ale femeilor atinse de această boală nemiloasă!            

   A doua zi dimineată eram decisă deja să contribui măcar un pic, cu cei mai bine de 20 de centimetri din părul meu, la redobândirea feminităţii celor care trec printr-o boală atât de traumatizantă. Mi-am tăiat cozile, le-am aranjat frumos într-o cutie împreună cu o scrisorică pe care am aşternut câteva vorbe de încurajare şi le-am expediat către România, fundaţiei care se ocupa mai departe, tot pe bază de voluntariat, de confecţionarea perucilor. Am făcut o rugăciune pentru sănătatea celor care se vor bucura de părul meu, să le poarte noroc şi să  le fie de folos!

   Am simţit profund cum mă inundă bucuria şi mulţumirea sufletească a lucrului îndeplinit, a faptei bune săvârşite, deci, mi-am primit răsplata pe loc! Am învăţat că Dumnezeu îşi face lucrarea tot prin oameni, am aflat că, dacă dăruieşti iubire, primeşti iubire, că faptele bune se întorc şi lucrurile care au valoare nu se pot cumpăra cu bani! Gestul meu este unul mărunt şi neînsemnat în comparaţie cu altele, dar vine aducător de speranţă, încredere şi curaj, aduce scânteia de optimism şi motivaţia de a învinge boala.

   V-am povestit toate acestea nu pentru a mă lăuda ori a ieşi în evidenţă în faţa voastră, ci pentru a fi şi ,,eu” asemeni ,,bărbatului” aceluia cu părul prins în coadă, exemplul pe care l-am avut, adică pentru a vă deschide ochii şi inima că şi voi o puteţi face. O să simţiţi că plutiţi când veţi dona sânge din sângele vostru ori păr pentru semenii noştri atât de greu încercaţi de soartă, putem face lucruri minunate! E un semn de mulţumire pe care-l putem aduce cu toţii în dar Lui Dumnezeu, este răspunsul menirii noastre pe Pământ în această existenţă efemeră.

   Să mergem împreună mai departe, să fim oameni cu suflet bun, cu faţa zâmbitoare şi să nu lăsăm greutăţile vieţii să ne schilodească sufletele!

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker