Decizie surprinzătoare a structurii judeţene de condu­cere a PNL Buzău în scandalul din organizaţiile de pe Valea Buzăului. Biroul Politic Judeţean al organizaţiei i-a exclus din partid pe cei doi aleşi locali care, înaintea Paştelui, s-au plimbat braţ la braţ cu parlamentarii buzoieni ai Partidului Mişcarea Populară, senatorul Dorin Bădulescu şi deputatul Adrian Mocanu; este vorba ­des­pre Claudiu Voicu, consilier local de Cislău, preşedinte al organizaţiei PNL Pătârlagele şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene – a cărui fotografie a apărut pe o felicitare adresată locuitorilor de pe Valea Buzăului, încadrată de cele ale lui Mocanu şi Bădulescu -, şi Mihai Ţăranu, consilier local din Pătârlagele. Excluderea celor doi – care, oricum, părăsiseră, de facto, PNL, pentru a se alătura PMP – a urmat demisiei preşedintelui organizaţiei ­li­berale nehoiene, Radu Bularcă, şi a unui număr greu de cuantificat de membri din această organizaţie.

Mişcarea surprinzătoare a conducerii PNL o reprezintă numirea în funcţia de preşe­dinte interimar al PNL Nehoiu a profesorului Cristina Tănăsescu, numeni alta decât sora proaspăt exclusului Claudiu Voicu, cel care se lăuda, ori de câte ori i se ivea ocazia, că are la degetul mic toate organizaţiile liberale de pe Valea Buzăului, organizaţii, care, la o adică, ar fi gata să îl urmeze. Deşi a stârnit zâmbete şi, pe alocuri, chiar hohote de râs, decizia respectivă ar putea tranşa, odată pentru totdeauna, problema scandalurilor din organizaţiile liberale de pe Valea Buzăului. Pentru a înţelege mai bine cum stau lucrurile din acest punct de vedere, trebuie să amintim că fostul vicepreşedinte Claudiu Voicu şi sora lui, Cristina Tănăsescu, provin din fostul Partid Democrat Liberal, dar care, au trecut rapid de partea vechilor liberali pentru a fi răsplătiţi cu funcţii în structurile organizaţiei judeţene a PNL. Dacă lui Claudiu Voicu i-au ieşit calculele, Cristina Tănăsescu a pierdut cursa pentru preşe­dinţia Organizaţiei de Femei în favoarea actualului lider, Marieta Boloş, din garda vechilor liberali.

În condiţiile de faţă, Cristina Tănăsescu are două posibilităţi: să înceapă un război cu fratele său, pentru a opri o eventuală hemoragie de membri din PNL şi migrarea acestora către Partidul Mişcarea Populară, fie să facă jocurile lui Claudiu Voicu, situaţie în care conducerea judeţeană a Partidului Naţional Liberal ar putea scăpa în mod elegant şi de noul interimar de la Nehoiu.

Aşa cum, încet-încet, li­derii PNL Buzău îl îndepărtează pe consilierul judeţean Raul Florescu, membru de vază al grupării provenite din fostul PDL, în cazul căruia a fost luată decizia de a fi înlocuit din Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică – funcţie remunerată cu 570 lei brut pe lună – cu colegul său Claudiu Carpen, şi el fost membru al Partidului Democrat Liberal.

6 COMENTARII

 1. Oameni oscilanți, trestii bătute de vânt, inconsecvenți, lingușitori și înfumurați, acesta e tabloul pus în ramă în prezent de autorul articolului. Codoșlâcurile actuale, față de care conducerea PNL a luat atitudine, întrec în imoralitate pe cele ale unor foști activiști comuniști. Valea Buzăului a „secat” de personalități. Ambiții prostești, delațiuni dușmănoase, intrigi de gang, toate reflectă un nivel cultural și moral submediocru. Deciziile luate au menirea să trezească pe toți la realitate. Și cred că nu s-a oprit tăvălugul. Poze compromițătoare ale oscilanților din PNL mai sunt.

 2. ,, dl ” pixelu albastru, de ce jigniți ? Dvs o cunoașteți pe dna inspector Ionela ? Vă spun sigur ca este o capacitate intelectuală, chiar nu merita o astfel de cataloage. Dna Ionela este unul dintre puținii profesori buzoieni cu care ne putem mândri.

  • Unde este jignirea, doamnă?
   Am eu vreo vină că personajul a aruncat în spațiul public poze cu bentiță și papioane fluturaș?
   OK, dacă spui tu că este „o capacitate intelectuală”, jos pălăria!

 3. Prin excluderea lui Claudiu Voicu, Romanescu s a sinucis politic ! Claudiu Voicu era cel mai bun lider al pnl-ului de pe Valea Buzăului. În orașul Pătârlagele pnl -ul nu va conta, nu va trece pragul 5%….

Comments are closed.