Femeia care a atras cele mai multe priviri de la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat de sâmbăta trecută, ocupanta unui fotoliu în primul rând, între două femei cu greutate în partid, logodnica lui Liviu Dragnea are un CV destul de bogat la cei 25 de ani ai ei. Tânăra care ar putea deveni doamna Dragnea anul acesta a început să muncească foarte devreme, primul ei job fiind la Asesoft, compania lui Sebastian Ghiţă, pe vremea când acesta din urmă era parlamentar PSD. La 1 octombrie 2013, Irina Tănase s-a angajat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ca asistentă a lui Liviu Dragnea, decizie care avea să-i schimbe radical viaţa. Două luni şi jumătate mai târziu, conform informaţiilor obţinute de jurnaliştii de la RISE Project, tânăra îşi petrecea sărbătorile de iarnă în Brazilia alături de şeful ei. Cum Dragnea era încă un bărbat însurat, cei doi au ajuns separat în Brazilia, Irina fiind însoţită de Mugurel Gheorghiaş, colaboratorul lui Dragnea. Crăciunul şi Revelionul la soare, în ­Brazi­lia, avea să devină o tradiţie pentru cuplul Irina Tănase-Liviu Dragnea, cei doi revenind aici în anii următori. Divorţul politicianului din 2015 le-a lăsat celor doi cale liberă pentru asumarea publică a relaţiei.

Conform declaraţiei de avere din perioada în care era asistenta lui Dragnea la Ministerul Dezvoltării, Irina Tănase nu are niciun bun de valoare pe numele ei, fie că este vorba ­des­pre casă, maşină ori bijuterii.

Nu ţinea legătura cu Dragnea, dar îi ducea amanta în Brazilia  

,,Da, am fost colegi la Fa­cultatea de Transporturi, am cântat cu el într-o trupă. Ce-i rău în asta? Nu aveam prea multe opţiuni pentru a ne distra. Nu pot spune că am ţinut legătura cu el (cu Liviu Dragnea, n.r.). Acum îl ştiu aşa, na, cum îl ştiu şi pe preşedintele Băsescu, de la televizor”, declara, în 2011, pentru ,,Adevă­rul”, râmniceanul Mugurel ­Gheo­rghiaş, imediat după ce s-a descoperit că deţine pachetul majoritar la Tel Drum, firmă despre care Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că ar aparţine, de fapt, liderului naţional social-democrat. În realitate, conform RISE Project, doar în 2011, Gheorghiaş a fost de trei ori în Brazilia unde s-a intersectat cu Dragnea, iar o dată, pe 1 februarie 2011, a primit ştampila de ieşire din ţară pe paşaport la doar două minute după ce şi documentul lui Dragnea a fost ştampilat. Cei doi s-au urcat în acelaşi avion.

,,Dragnea şi Gheorghiaş au fost însoţiţi şi de alţi compatrioţi în periplurile sud-americane. De pildă, pe 13 decembrie 2013, Mugurel Gheorghiaş a intrat în Brazilia alături de secretara lui Dragnea, Irina Alexandra Tănase. Liviu Dragnea a ajuns şi el la o zi după cei doi. Irina Tănase devenise secretara politicianului cu două luni şi jumătate mai înainte, pe 1 octombrie 2013. Dragnea era la acea dată ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi vicepremier în guvernul Ponta. Conform declaraţiilor de avere depuse la MDRAP, Irina Tănase a lucrat din 2012 până în 2013 la firma Asesoft International SA, companie controlată de fugarul Sebastian Ghiţă, pe atunci parlamentar PSD. După ce presa de scandal a scris în 2016 că aceasta este amanta lui Liviu Dragnea, contul de Facebook al Irinei Tănase a dispărut. A lăsat totuşi câteva urme în mediul virtual, între care un cont de Pinterest, care arată că e preocupată de idei de nuntă, dragoste, gătit, mobilat, exerciţii fizice, regine şi Donald Trump. Ea mai are şi un cont de youtube, unde a făcut două playlist-uri: unul pentru Paştele din 2016 şi altul pentru revelionul 2015-2016, pe care l-a petrecut în Brazilia, alături de preşedintele PSD. Cuplul Irina Tănase-Dragnea a descins la Fortaleza de cinci ori. Într-un caz, au făcut joncţiunea la plecare şi cu Mugurel Gheorghiaş. Cei trei au părăsit împreună Brazilia pe 8 ianuarie 2015, după ce ce au făcut revelionul acolo. Anterior, Irina Tănase şi Dragnea sosiseră împreună în Fortaleza pe 24 decembrie 2014, în timp ce Gheorghiaş a venit după Crăciun, pe 27 decembrie. În total, Irina Tănase a vi­zitat Fortaleza de şase ori între 2013 şi 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea şi o dată în cea a lui Gheorghiaş“, scrie RISE Project.

1 COMENTARIU

  1. Cine se aseamănă se adună sau mai clar, spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești. Oricum PSD și alde Tări, ne oferă „modele”educative pentru tinerii de azi.

Comments are closed.