Purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Buzău, Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian, a fost numit, prin decizie a premierului Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, post repartizat Alianței Liberalilor și Democraților prin protocolul de guvernare dintre PSD și ALDE. 

Numirea lui Oprea-Stoian într-o funcție guvernamentală pe filiera ALDE este o încununare a relației de notorietate pe care acesta o are cu familia deputatului Adrian Mocanu, lider al liberal-democraților buzoieni. Primul a fost purtător de cuvânt al lui Victor Mocanu în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2012, când acesta din urmă a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean pe care o deținea în favoarea lui Cristinel Bîgiu.

Conform datelor publicate de  Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian pe pagina de Facebook, acesta a studiat Istorie și Arheologie la Facultatea de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. El a fost redactor-șef al publicației „Expresul de Buzău”, ulterior ocupând mai multe posturi în administrație și în companii cu capital public, precum Instituția Prefectului, Regia Autonomă Municipală și Compania de Apă.

Interesant este faptul că, în perioada cât a condus publicația „Expresul de Buzău”, Oprea-Stoian a desființat pagina de Cultură a cotidianului respectiv, motivând că Buzăul nu are oameni de cultură a căror activitate să fie demnă a fi semnalată în paginile unui ziar.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Traiasca PCR (Pile-Cunostinte-Relatii) !
    Cei care nu-s buni de nimic „se remarca” in politica sau functii publice !
    Avem explicatia ptr. starea institutiilor publice !

  2. Cum așa ? Buzăul – dacă e să ne luăm după puzderia de clădiri alocate inclusiv Spitalul marilor Brătieni – este un ” focar ” de cultură în sud-estul țării ! Cum să desființezi tocmai pagina culturală a defunctului ziar? Dar, pentru această … scăpare, domnul Oprea Timotei a fost avansat – unde ? – chiar în Ministerul Culturii – această cenușăreasă a multor guverne din România postrevoluționară !…

Comments are closed.