Polițiștii buzoieni au descins la sediile a zece societăți care comercializau băuturi contrafăcute

Operațiune de anvergură a polițiștilor buzoieni, care au declanșat vineri o adevărată ofensivă îndreptată împotriva unei rețele de evazioniști care acționa pe raza județelor Buzău și Brăila. Aici, prin intermediul a zece societăți comerciale, se vindeau băuturi contrafăcute, fără ca nici producătorii și nici distribuitorii să plătească vreo taxă la Stat pentru această activitate.

          Cazul este instrumentat de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au depistat inițial cinci persoane – despre care nu au fost oferite alte amănunte, dosarul fiind încă în lucru, – suspectate de evaziune fiscală, delapidare și complicitate la evaziune fiscală. În colaborare cu lucrători de la Serviciul de Informații și Protecție Internă, activitatea acestora a fost monitorizată, stabilindu-se că aceștia erau furnizori pentru mai multe firme din Buzău și Brăila, cărora le vindeau băuturi alcoolice contrafăcute, ambalate la PET-uri care nu aveau nicio etichetă și nu purtau niciun fel de marcaj fiscal. Evident că nu se încheiau facturi și nu se plătea nicio taxă către stat, băuturile fiind ulterior revândute prin unitățile comerciale aparținând societăților respective, tranzacții care, de asemenea, nu erau evidențiate în niciun fel de document.

          Au fost astfel identificați zece agenți economici din Buzău și Brăila pentru care polițiștii au obținut de la Tribunal mandate de percheziție.

          Descinderile au fost declanșate vineri, încă de la primele ore echipele de mascați și lucrători de la SIF luând cu asalt sediile acestor zece firme.

          Una dintre percheziții a avut loc la o gospodărie modestă de pe strada Vasile Golea din municipiul Buzău, care figura ca adresă pentru S.C. “Maria Maria”, care administra un mic magazin amenajat într-un garaj, la poartă. Fiind vorba de o zonă mai rău famată, polițiștii de investigare a fraudelor au avut nevoie de sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Intervenție Rapidă, la adresa respectivă fiind întâmpinați de o bătrână și de fiica sa, aceasta din urmă fiind, se pare, implicată în activitatea firmei.

        Timp de câteva ore, polițiștii au percheziționat casa, curtea și dependințele și au verificat minuțios documentele firmei, plecând apoi însoțiți de Maria Voinescu, fiica proprietarei, care a fost adusă la sediul Poliției pentru a da declarații. Tot aici, a fost efectuată inventarierea bunurilor din magazin, fiind găsite și alte mărfuri fără documente de proveniență, motiv pentru care administratorei i s-a aplicat și o amendă contravențională.

          În total, în municipiu au fost efectuate patru percheziții și mai multe persoane au fost aduse la audieri, polițiștii continuând cercetările. În urma perchezițiilor efectuate la Buzău și la Brăila, au fost ridicate documente de evidență fictive și evidențe extracontabile ce urmează a fi verificate de polițiștii de investigare a fraudelor în vederea stabilirii prejudiciului, care se pare că depășește 50.000 de lei. În dosar sunt cercetate în total 15 persoane, respectiv cei zece administratori de firme și cele cinci persoane care le furnizau alcoolul, stabilindu-se, până la acest moment, că rețeaua a acționat începând cu luna martie a anului trecut, comercializând peste 8.000 de litri de băuturi alcoolice fără a evidenția veniturile obținute.

          Până în prezent, nu s-au făcut rețineri și nici arestări, suspecții fiind aduși la secție doar pentru audieri.

{loadposition zgalerie10139}

 

DISTRIBUIȚI
loading...