Actualitate

Puciștii de la Asociația revoluționarilor Club 22,  și suspendați și cu dosar penal

Nouă membri ai Asociației Club 22 Buzău a Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989 care au participat la puciul din 28 februarie – când un grup fidel fostei conduceri, debarcate în urma unei adunări generale organizate pe 20 noiembrie 2017, a luat cu asalt sediul organizației de vizavi de Hotelul Pietroasa, a înlocuit yala de la ușa principală și, ulterior, a sigilat ambele intrări în sediu – au fost suspendați din această calitate, conform unei decizii a Comitetului de conducere. Cei nouă  – Nicolae Mărunțiș, Gheorghe Șerban, Dan Ricu Sava, Ion Oancea, Dumitru Drăghici, Gheorghe Divoiu, Tudorel Lascăr, Ion Ivan și Nicolae Burciu – sunt suspendați și au calitatea de membru retrasă ,,pe toată perioada cercetărilor penale începând din 4 martie 2019, în care sunt cercetați pentru distrugere, amenințări, ­pre­judiciu material și de imagine, intrare prin efracție în se­diul Asociației (…) nemaiavând niciun drept de a vota în cadrul Asociației pe perioada respectivă, iar orice activitate cu privire la Asociația Club 22 Buzău și în numele acesteia este nulă”, după cum precizează sursa citată. Conducerea asociației invocă, drept argumente pentru decizia luată, ,,prejudiciul material și de imagine, respectiv distrugerea sistemului de închidere a ușilor de la intrarea în sediul Asociației, blocarea activității curente a membrilor prin amenințări cu pușcăria, înjurături la adresa comitetului de conducere și mai mult a președintelui Jipa Marian și Zosmer Lionel”.

Reamintim că, pe 20 noiembrie 2017, în urma unei adunări generale, condu­cerea asociației girată la acea dată de un comitet avându-l în frunte pe Nicolae Mărunțiș, a fost schimbată, după șase ani în care nu a prezentat membrilor săi nicio dare de seamă legată de modul de cheltuire a banilor proveniți din cotizații. În acest moment, Asociația Club 22 este condusă de președintele Marian Jipa, de vicele Lionel Zosmer și de un comitet ales cu aceeași ocazie. Imediat după preluarea funcțiilor, membrii noii conduceri au decis să comande un audit independent, tocmai pentru a desluși ce s-a întâmplat în perioada cu pricina. Iar rezultatele auditului sunt pe alocuri halucinante, cel puțin în ceea ce privește anumite cheltuieli făcute din totalul sumei de 520.000 lei (5,2 ­mi­liarde lei vechi) rulate în cei șase ani auditați.

Întreg raportul reprezin­tă o lectură interesantă, din care spicuim doar câteva aspecte mai spumoa­se. De exemplu, printre achizițiile din perioada auditată se regăsesc chiloți bărbătești, țigări și cantități importante de whisky, dovadă că înșiși membrii fostei conduceri a asociației re­voluționarilor au înțeles greșit cuvântul ,,club” din titulatura acesteia. Un alt aspect desprins din audit și care i-a supărat pe revoluționari este acela că asociația a suportat din fonduri proprii, adică din cotizații, costurile angajării unui avocat care a reprezentat șase membri într-un proces, în timp ce, pentru o altă acțiune în justiție care privea Club 22 în ansamblu, revoluționa­rilor li s-a cerut să facă o chetă pentru a angaja avocat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker