Filialele Partidului Social Democrat  din regiunea Sud-Est și-au ales favoriții pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, scrie stiripesurse.ro. Astfel, organizațiile PSD din Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea îi susțin pentru un loc în Parlamentul European pe Dan Nica (PSD Galați), actual europarlamentar și liderul grupului social-democrat din Parlamentul European, și pe Andi Cristea (PSD Buzău), actual europarlamentar PSD. Ordinea candidaților pe lista PSD se va vota într-un CEXN al partidului, după ce toate regiunile își vor trimite la centru propunerile.

Buzoianul Andi Cristea, absolvent al Colegiului Național „M. Eminescu” este, din mai 2014, este membru al Parlamentului European, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, președinte al ­De­legației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova, membru în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest și membru al Conferinței preșe­dinților de delegație. El a fost expert în cadrul Biroului de presă al Partidului Social Democrat (septembrie 2004-iunie 2009), expert parlamentar la Camera Deputaților (iunie 2005-decembrie 2007), asistent parlamentar la Parlamentul European (decembrie 2007-decembrie 2008), consilier parlamentar la Senat, Comisia pentru politică externă (ianuarie 2009-mai 2012), director de cabinet al ministrului în cadrul Ministerului Justi­ției (mai-august2012), director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (august 2012-ian. 2014). Din septembrie 2004 este membru al Partidului Social Democrat (suspendat pe perioada desfășurării activității la Ministerul ­Afa­cerilor Externe), iar în perioada octombrie 2010-octombrie 2013, a fost secretar executiv al Tineretului Social Democrat, respon­sabil cu afaceri europene. La 25 mai 2014 a fost ales europarlamentar pe lista PSD-UNPR-PC.

După absolvirea cursurilor Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (2000-2004) a efectuat studii postuniversitare de lungă durată în cadrul Universității București, Centrul de pregătire Economică și Administrativă (2004). A absolvit cursuri de analiză și consiliere economică ale Institutului Diplomatic Român (2009) și cursurile Universității de Apărare ,,Carol I” din cadrul Colegiului Național de Apărare (2013).

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

 1. Din tot cv am inteles ca a fost de mic psd-ist , crescut numai in functii platite de romani, crescut in copac si fara habar ce se intampla pe pamant.De asta suntem unde suntem.

 2. Dl. Ion, nu e atât de greu de înțeles dacă știi cum merge treaba. Nu poți fi director de cabinet în MJ dacă nu ești de la…. Nu poți fi director în mae, dacă nu ești de la… App, cl. Săftoiu de unde e?

 3. Nu cred până nu văd! si până să-l aud! Dacă e așa de grozav de ce nu l-au pus prim ministru??
  Și câțiva dintre prietenii mei buzoieni, de la alte partide,(PSD; PRO, PMP) și-au exprimat nedumerirea în privința acestei candidaturi. Ca să nu mai vorbesc de nea Gheorghe din Valea Cotoarei, de care Andi habar n-are!! Ne trebuia un cunoscut de notorietate publică. Ciolacu, Toma, cred că ar fi adus ceva Buzăului comparativ cu țâncul ăsta…

 4. politrucul asta fara scoala serioasa nu mai ajunge el la bruxel,a fost odata…
  ce meserie are?la munca mai cocosele…

 5. Un CV impresionant, la prima vedere! La nici 22 de ani era expert de presa, iar cel mai tare la 30 de ani conduce o directie generala din MAE!! Beton, nu? La acest nivel esti cel mai tare expert al unei zone de politica externa din sfera de activitate a MAE, coordonezi ambasadori, diplomati de cariera, aspecte administrative etc, etc. Apropos, un atasat debutant in acest minister are in jur de 25 de ani, dupa care, prin examene profesionale din 2-4 ani poate accede in jurul a 30 de ani, cel mult la functia de secretar II, dar pentru asta ar trebui sa dovedeasca reale calitati diplomatice.
  Cum se impaca implicarea politica cu functia administrativa in MAE? Aceasta perioada coincide evident si cu implicarea sa politica, de secretar executiv al TSD!!!
  Pana la urma daca are intr-adevar atat de multe calitati nu ar trebui sa-i stam in calea carierei sale, dar, din pacate, cel putin in ultimii ani, nu am observat vreo stire despre domnia sa, in sensul implicarii sale, avand in vedere multiplele functii, sarcini si atributii in palmares, cu impact asupra votantilor buzoieni. Altfel, nu ar trebui decat sa ne bucuram ca si Buzaul are un reprezentant la Bruxelles!
  Mai des am auzit de un simplu consul din Spania, dl Popescu, care s-a implicat mult in imaginea Buzaului in Spania, dar nu am auzit sa candideze la europarlamentare!
  Un lucru este clar, dl Andi Cristea este un beneficiar clar al statului roman, ocupand in exclusivitate numai functii platite de romani. Cred ca nu-i cer prea mult rugandu-l sa se prezinte in randul alegatorilor, in costum Adam*s, cu cravata si camasa Braiconf, sau pantofi Otter, in fata noastra, sa ne povesteasca in direct ce are de gand sa faca in politica europeana, dar mai ales cum vedere politica romaneasca externa (dosare grele, Moldova, Federatia Rusa, Zona Marii Negre, sau relatia cu Turcia), din vecinatatea directa s a m d.

Comments are closed.