27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:44 PM

Educatie

Propunere / Ora de sport obligatorie la grădiniță, plus patru ore pe săptămână de educație fizică la liceu

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.04.2017, 00:00
2030

   Preșcolarii vor face cel puțin o oră de educație fizică pe zi. Asta își propune PSD, partid aflat la guvernare, prin vocea deputatului Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar, cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal, cu 3-4 ore pe săptămână, sau la cel universitar, unde propunem minim două ore pe săptămână“, a explicat deputatul social-democrat.

   Parlamentarul vrea să inițieze o lege în acest sens, do­rindu-și să întreprindă măsuri legislative care să ducă la dezvoltarea sportului de masă.

   „Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masă în România. Obiectivul nostru, al echipei PSD-ALDE din Parlament și Guvern, este ca dezvoltarea sportului de masă să fie inclus ca obiectiv major în proiectul de țară și până în 2020 să ajungem să alocam 1% din PIB pentru tot ce în­seamnă activități sportive“, a, mai declarat Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Consider că dacă vom avea mai mulți practicanți de sport, vom reduce numărul de paturi ocupate în spitale cu diferite afecțiuni cauzate de lipsa de mișcare și de viața sedentară. Dacă stimulăm activitățile sportive la toate vârstele prin alocarea de resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii spor­tive și a susținerii centrelor locale de selecție și inițiere, vom putea ajunge să avem o popu­lație sănătoasă. 

   Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal cu 3-4 ore pe săptămână sau la cel universitar, unde propunem să existe minim două ore pe săptă­mână“, a explicat deputatul social-democrat.

Comentarii

super sport (04 Apr, 18:38)
Marian

Uneori facm sport toat ziua la scoala.

Raspunde
Supersport (04 Apr, 18:41)
Marian

La unele scoli se face sport si in timpul altor ore(ex. Scoala Saruletsi) chiar la orele directoarei .

Raspunde
Srulesti (04 Apr, 19:27)
C....

Da dnu. Marian dar dna. Oglavie - directoarea nu se duce niciodata la isj ,,cu mana goala " caci astfel nu isi permitea sa lase copiii dumneaei sa se bata cu nuiele si cu cutitul in scoala si orele si sa nu si le faca Halal directori la scoala .... am o nepotica si ma doare sufletul de ea.

Raspunde
Ora de sport (04 Apr, 22:29)
John

O oră pe săptamînă este normal, fiecare familie ar trebui sa aibă grijă ca proprii copii sa facă miscare cel puțin o oră pe zi și sa aibă grijă sa nu stea non stop pe telefon și tabletă. Scoala nu poate suplini toate lipsurile din educația familială și nepăsarea generală

Raspunde

Stiri Agerpres

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza caniculei
Joi, August 17, 2017 16:37 PM

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza temperaturilor extrem de ridicate de la mijlocul lunii iulie înregistrate în vestul și sud-vestul țării, chiar dacă suprafața cultivată a fost mai mare comparativ cu anul trecut, se arată într-un raport al firmei de consultanță UkrAgroConsult.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului
Joi, August 17, 2017 16:34 PM

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului împreună cu cei trei copii ai săi.

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 16:42 Ne-a învățat
Gică a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Ne-a învățat să bem țuica bună din păhărele făcute din ardei și petrecea cu lăutari pe muzică bună...Dumnezeu să-l ierte că a avut dreptate..
17 Aug, 16:33 Cel mai frumos
Gică contra a comentat pentru articolul În ce ritm trebuie amenjate parcări în municipiu pentru a face faţă exploziei numărului maşinilor second hand înmatriculate în ultimele luni:
Cel mai frumos loc de parcare este pe str. Transilvaniei în zona magazinelor en gros...N-are cine să gândească pozitiv în legătură cu parcările din municipiu. De luat bani se pricep și copiii mici bronzați.De geaba v-ați plimbat prin Europa guvernanților municipali!!!
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
Google PageRank Checker