27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:35 AM

Educatie

Propunere / Ora de sport obligatorie la grădiniță, plus patru ore pe săptămână de educație fizică la liceu

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.04.2017, 00:00
1962

   Preșcolarii vor face cel puțin o oră de educație fizică pe zi. Asta își propune PSD, partid aflat la guvernare, prin vocea deputatului Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar, cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal, cu 3-4 ore pe săptămână, sau la cel universitar, unde propunem minim două ore pe săptămână“, a explicat deputatul social-democrat.

   Parlamentarul vrea să inițieze o lege în acest sens, do­rindu-și să întreprindă măsuri legislative care să ducă la dezvoltarea sportului de masă.

   „Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masă în România. Obiectivul nostru, al echipei PSD-ALDE din Parlament și Guvern, este ca dezvoltarea sportului de masă să fie inclus ca obiectiv major în proiectul de țară și până în 2020 să ajungem să alocam 1% din PIB pentru tot ce în­seamnă activități sportive“, a, mai declarat Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Consider că dacă vom avea mai mulți practicanți de sport, vom reduce numărul de paturi ocupate în spitale cu diferite afecțiuni cauzate de lipsa de mișcare și de viața sedentară. Dacă stimulăm activitățile sportive la toate vârstele prin alocarea de resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii spor­tive și a susținerii centrelor locale de selecție și inițiere, vom putea ajunge să avem o popu­lație sănătoasă. 

   Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal cu 3-4 ore pe săptămână sau la cel universitar, unde propunem să existe minim două ore pe săptă­mână“, a explicat deputatul social-democrat.

Comentarii

super sport (04 Apr, 18:38)
Marian

Uneori facm sport toat ziua la scoala.

Raspunde
Supersport (04 Apr, 18:41)
Marian

La unele scoli se face sport si in timpul altor ore(ex. Scoala Saruletsi) chiar la orele directoarei .

Raspunde
Srulesti (04 Apr, 19:27)
C....

Da dnu. Marian dar dna. Oglavie - directoarea nu se duce niciodata la isj ,,cu mana goala " caci astfel nu isi permitea sa lase copiii dumneaei sa se bata cu nuiele si cu cutitul in scoala si orele si sa nu si le faca Halal directori la scoala .... am o nepotica si ma doare sufletul de ea.

Raspunde
Ora de sport (04 Apr, 22:29)
John

O oră pe săptamînă este normal, fiecare familie ar trebui sa aibă grijă ca proprii copii sa facă miscare cel puțin o oră pe zi și sa aibă grijă sa nu stea non stop pe telefon și tabletă. Scoala nu poate suplini toate lipsurile din educația familială și nepăsarea generală

Raspunde

Stiri Agerpres

Rețelele sociale se aliază împotriva terorismului
Marti, Iunie 27, 2017 01:19 AM

Corporațiile care domină rețelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft - au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker