27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:29 AM

Educatie

Propunere / Ora de sport obligatorie la grădiniță, plus patru ore pe săptămână de educație fizică la liceu

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.04.2017, 00:00
1868

   Preșcolarii vor face cel puțin o oră de educație fizică pe zi. Asta își propune PSD, partid aflat la guvernare, prin vocea deputatului Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar, cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal, cu 3-4 ore pe săptămână, sau la cel universitar, unde propunem minim două ore pe săptămână“, a explicat deputatul social-democrat.

   Parlamentarul vrea să inițieze o lege în acest sens, do­rindu-și să întreprindă măsuri legislative care să ducă la dezvoltarea sportului de masă.

   „Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masă în România. Obiectivul nostru, al echipei PSD-ALDE din Parlament și Guvern, este ca dezvoltarea sportului de masă să fie inclus ca obiectiv major în proiectul de țară și până în 2020 să ajungem să alocam 1% din PIB pentru tot ce în­seamnă activități sportive“, a, mai declarat Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Consider că dacă vom avea mai mulți practicanți de sport, vom reduce numărul de paturi ocupate în spitale cu diferite afecțiuni cauzate de lipsa de mișcare și de viața sedentară. Dacă stimulăm activitățile sportive la toate vârstele prin alocarea de resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii spor­tive și a susținerii centrelor locale de selecție și inițiere, vom putea ajunge să avem o popu­lație sănătoasă. 

   Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal cu 3-4 ore pe săptămână sau la cel universitar, unde propunem să existe minim două ore pe săptă­mână“, a explicat deputatul social-democrat.

Comentarii

super sport (04 Apr, 18:38)
Marian

Uneori facm sport toat ziua la scoala.

Raspunde
Supersport (04 Apr, 18:41)
Marian

La unele scoli se face sport si in timpul altor ore(ex. Scoala Saruletsi) chiar la orele directoarei .

Raspunde
Srulesti (04 Apr, 19:27)
C....

Da dnu. Marian dar dna. Oglavie - directoarea nu se duce niciodata la isj ,,cu mana goala " caci astfel nu isi permitea sa lase copiii dumneaei sa se bata cu nuiele si cu cutitul in scoala si orele si sa nu si le faca Halal directori la scoala .... am o nepotica si ma doare sufletul de ea.

Raspunde
Ora de sport (04 Apr, 22:29)
John

O oră pe săptamînă este normal, fiecare familie ar trebui sa aibă grijă ca proprii copii sa facă miscare cel puțin o oră pe zi și sa aibă grijă sa nu stea non stop pe telefon și tabletă. Scoala nu poate suplini toate lipsurile din educația familială și nepăsarea generală

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker