27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:42 AM

Educatie

Propunere / Ora de sport obligatorie la grădiniță, plus patru ore pe săptămână de educație fizică la liceu

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.04.2017, 00:00
2106

   Preșcolarii vor face cel puțin o oră de educație fizică pe zi. Asta își propune PSD, partid aflat la guvernare, prin vocea deputatului Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar, cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal, cu 3-4 ore pe săptămână, sau la cel universitar, unde propunem minim două ore pe săptămână“, a explicat deputatul social-democrat.

   Parlamentarul vrea să inițieze o lege în acest sens, do­rindu-și să întreprindă măsuri legislative care să ducă la dezvoltarea sportului de masă.

   „Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masă în România. Obiectivul nostru, al echipei PSD-ALDE din Parlament și Guvern, este ca dezvoltarea sportului de masă să fie inclus ca obiectiv major în proiectul de țară și până în 2020 să ajungem să alocam 1% din PIB pentru tot ce în­seamnă activități sportive“, a, mai declarat Mihaela Hunca, secretar al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

   „Consider că dacă vom avea mai mulți practicanți de sport, vom reduce numărul de paturi ocupate în spitale cu diferite afecțiuni cauzate de lipsa de mișcare și de viața sedentară. Dacă stimulăm activitățile sportive la toate vârstele prin alocarea de resurse financiare pentru dezvoltarea infrastructurii spor­tive și a susținerii centrelor locale de selecție și inițiere, vom putea ajunge să avem o popu­lație sănătoasă. 

   Educația fizică trebuie să devină disciplină obligatorie începând de la învățământul preșcolar cu minim o oră pe zi, până la învățământul gimnazial și liceal cu 3-4 ore pe săptămână sau la cel universitar, unde propunem să existe minim două ore pe săptă­mână“, a explicat deputatul social-democrat.

Comentarii

super sport (04 Apr, 18:38)
Marian

Uneori facm sport toat ziua la scoala.

Raspunde
Supersport (04 Apr, 18:41)
Marian

La unele scoli se face sport si in timpul altor ore(ex. Scoala Saruletsi) chiar la orele directoarei .

Raspunde
Srulesti (04 Apr, 19:27)
C....

Da dnu. Marian dar dna. Oglavie - directoarea nu se duce niciodata la isj ,,cu mana goala " caci astfel nu isi permitea sa lase copiii dumneaei sa se bata cu nuiele si cu cutitul in scoala si orele si sa nu si le faca Halal directori la scoala .... am o nepotica si ma doare sufletul de ea.

Raspunde
Ora de sport (04 Apr, 22:29)
John

O oră pe săptamînă este normal, fiecare familie ar trebui sa aibă grijă ca proprii copii sa facă miscare cel puțin o oră pe zi și sa aibă grijă sa nu stea non stop pe telefon și tabletă. Scoala nu poate suplini toate lipsurile din educația familială și nepăsarea generală

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker