27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:36 AM

Economic

Proiect resuscitat: Parc industrial la Rm. Sărat pe terenul fostelor unităţi militare

de Vali MARINESCU
Economic  |
28.07.2017, 00:00
4832

   Pe locul fostelor unităţi militare de la Rîmnicu Sărat s-ar putea dezvolta în curând un parc industrial. În urmă cu două luni, terenurile şi clădirile dezafectate, aflate la ieşirea din oraş către Focşani, au ajuns în administrarea Primăriei, după ce autorităţile locale au semnat, cu Ministerul Apărării Naţionale, actele de predare-primire.

   Proiectul este unul mai vechi al autorităţilor râmnicene, de pe vremea vechii administraţii locale, însă a fost readus în actualitate cu ocazia vizitei la Buzău a delegaţiei provinciei Hebei din China.

   Anunţul a fost făcut joi de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care a explicat că proiectul ar putea deveni realitate cu sprijinul investitorilor chinezi. Potrivit acestuia, delegaţia chineză şi-a manifestat deschiderea pentru investiţii la Buzău, iar Consiliul Judeţean urmează să trimită potenţialilor parteneri chinezi o listă cu oportunităţile de afaceri ale judeţului. 

   „Există o mare oportunitate la Râmnicu Sărat unde, din punct de vedere economic, nu este o situaţie strălucită. Acum s-a creat o oportunitate printr-o hotărâre de Guvern, după ce mai multe terenuri şi clădiri care au aparţinut unităţilor militare vor trece în patrimoniul Consiliului Local al municipiului Râmnicu Sărat şi aşa vor exista spaţii unde să fie înfiinţate şi firme, şi chiar un parc industrial. Este unul din marile noastre obiective şi, dacă reuşim să deblocăm din punct de vedere industrial Râmnicu Sărat, vom debloca şi alte comunităţi din jurul acestui oraş care depind practic de Râmnicu Sărat. Ştiţi că în preajma oraşului sunt 18 comunităţi care, practic, depind de economia Rm. Sărat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

O altă delegaţie din China ar urma să sosească la Buzău la jumătatea lunii septembrie.

   Dezvoltarea unui parc industrial pe terenul fostelor unităţilor militare care au funcţionat în Râmnic  va aduce şi noi locuri de muncă pentru cetăţenii din oraş, dar şi din zonele limitrofe.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker