27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:06 AM

Economic

Proiect resuscitat: Parc industrial la Rm. Sărat pe terenul fostelor unităţi militare

de Vali MARINESCU
Economic  |
28.07.2017, 00:00
1567

   Pe locul fostelor unităţi militare de la Rîmnicu Sărat s-ar putea dezvolta în curând un parc industrial. În urmă cu două luni, terenurile şi clădirile dezafectate, aflate la ieşirea din oraş către Focşani, au ajuns în administrarea Primăriei, după ce autorităţile locale au semnat, cu Ministerul Apărării Naţionale, actele de predare-primire.

   Proiectul este unul mai vechi al autorităţilor râmnicene, de pe vremea vechii administraţii locale, însă a fost readus în actualitate cu ocazia vizitei la Buzău a delegaţiei provinciei Hebei din China.

   Anunţul a fost făcut joi de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care a explicat că proiectul ar putea deveni realitate cu sprijinul investitorilor chinezi. Potrivit acestuia, delegaţia chineză şi-a manifestat deschiderea pentru investiţii la Buzău, iar Consiliul Judeţean urmează să trimită potenţialilor parteneri chinezi o listă cu oportunităţile de afaceri ale judeţului. 

   „Există o mare oportunitate la Râmnicu Sărat unde, din punct de vedere economic, nu este o situaţie strălucită. Acum s-a creat o oportunitate printr-o hotărâre de Guvern, după ce mai multe terenuri şi clădiri care au aparţinut unităţilor militare vor trece în patrimoniul Consiliului Local al municipiului Râmnicu Sărat şi aşa vor exista spaţii unde să fie înfiinţate şi firme, şi chiar un parc industrial. Este unul din marile noastre obiective şi, dacă reuşim să deblocăm din punct de vedere industrial Râmnicu Sărat, vom debloca şi alte comunităţi din jurul acestui oraş care depind practic de Râmnicu Sărat. Ştiţi că în preajma oraşului sunt 18 comunităţi care, practic, depind de economia Rm. Sărat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

O altă delegaţie din China ar urma să sosească la Buzău la jumătatea lunii septembrie.

   Dezvoltarea unui parc industrial pe terenul fostelor unităţilor militare care au funcţionat în Râmnic  va aduce şi noi locuri de muncă pentru cetăţenii din oraş, dar şi din zonele limitrofe.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker