27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:37 AM

Cultura

Proiect finanţat de Asociaţia OvidiuRo / Copiii defavorizați din Maxenu, invitați pe „Insula de nisip”

de Cristian IONESCU
Cultura  |
10.08.2017, 00:00
895

   Chiar dacă copiii şi cadrele didactice sunt în mijlocul vacanţei de vară, la Grădiniţa Maxenu din judeţul Buzău, în perioada 7-18 august 2017, se organizează activităţile din cadrul „Atelierul de Vară Şotron”, proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo. 

   Acest program se adreseză copiilor defavorizaţi, în special celor care primesc tichete prin programul ,,Fiecare Copil în Gră­diniţă”. Copiii sunt aşteptaţi pe ,,Insula de nisip”, să petreacă trei ore minunate în compania cadrelor didactice voluntare Mihela Oţelea, Aurora Rizea, Daniela Teodorescu, Luciana Tudor,

   Georgeta Tănăsescu şi director prof. Alina Mihai. Acestea au participat la training dedicat, Atelierelor de Vară Şotron 2017, desfăşurat la Sibiu în data de 23 iunie. La training au primi: kit-uri edu­caţionale pentru desfăşurarea modulului „Ateliere de Vară Şotron” -materiale pentru profesori, materiale pentru copii şi un kit pentru experimente ştiinţifice.

17 preşcolari, beneficiari de tichete sociale

    Tematica acestor ateliere este „Insula de nisip”, una imaginară, în care copiii des­făşoară, ca într-o tabără, activităţi plăcute, fac diverse construcţii, colorează, ascultă poveşti care le dezvoltă imaginaţia şi spiritul de iniţativă.

   ,,La aceste activităţi participă un număr de 17 preşcolari de pe raza comunei Maxenu. Aceşti copiii au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, majoritatea provin din familii defavorizate şi sunt beneficiari ai tichetelor sociale în cadrul programului ,,Fiecare Copil în Gră­diniţă”, conform Legii nr. 248/ 2015, dar vin şi copii de vârstă preşcolară care nu au frecventat grădiniţa până în prezent”, a declarat prof. coordonator – voluntar Mihaela Oţelea.

   Asociaţia OvidiuRo va spri­jini finaciar gus­tările şi materialelor de igienă pentru copii pe parcursul celor două săptămâni de activitate în cadrul atelierelor.

   „Atelierele se vor des­făşura într-o atmosferă de joacă, în care imaginaţia are rolul primordial;  programul este foarte bine structurat şi pune la dispoziţia copiilor situaţii de învăţare variate. Diversitatea acestor activităţi vor contribui la formarea şi dezvoltarea deprinderilor, abilităţilor copiilor, la stimularea capacităţii de comunicare şi la crearea unei atmosfere plăcute”, a declarat prof. voluntar  Aurora Rizea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker