27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:05 AM

Cultura

Proiect finanţat de Asociaţia OvidiuRo / Copiii defavorizați din Maxenu, invitați pe „Insula de nisip”

de Cristian IONESCU
Cultura  |
10.08.2017, 00:00
800

   Chiar dacă copiii şi cadrele didactice sunt în mijlocul vacanţei de vară, la Grădiniţa Maxenu din judeţul Buzău, în perioada 7-18 august 2017, se organizează activităţile din cadrul „Atelierul de Vară Şotron”, proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo. 

   Acest program se adreseză copiilor defavorizaţi, în special celor care primesc tichete prin programul ,,Fiecare Copil în Gră­diniţă”. Copiii sunt aşteptaţi pe ,,Insula de nisip”, să petreacă trei ore minunate în compania cadrelor didactice voluntare Mihela Oţelea, Aurora Rizea, Daniela Teodorescu, Luciana Tudor,

   Georgeta Tănăsescu şi director prof. Alina Mihai. Acestea au participat la training dedicat, Atelierelor de Vară Şotron 2017, desfăşurat la Sibiu în data de 23 iunie. La training au primi: kit-uri edu­caţionale pentru desfăşurarea modulului „Ateliere de Vară Şotron” -materiale pentru profesori, materiale pentru copii şi un kit pentru experimente ştiinţifice.

17 preşcolari, beneficiari de tichete sociale

    Tematica acestor ateliere este „Insula de nisip”, una imaginară, în care copiii des­făşoară, ca într-o tabără, activităţi plăcute, fac diverse construcţii, colorează, ascultă poveşti care le dezvoltă imaginaţia şi spiritul de iniţativă.

   ,,La aceste activităţi participă un număr de 17 preşcolari de pe raza comunei Maxenu. Aceşti copiii au vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, majoritatea provin din familii defavorizate şi sunt beneficiari ai tichetelor sociale în cadrul programului ,,Fiecare Copil în Gră­diniţă”, conform Legii nr. 248/ 2015, dar vin şi copii de vârstă preşcolară care nu au frecventat grădiniţa până în prezent”, a declarat prof. coordonator – voluntar Mihaela Oţelea.

   Asociaţia OvidiuRo va spri­jini finaciar gus­tările şi materialelor de igienă pentru copii pe parcursul celor două săptămâni de activitate în cadrul atelierelor.

   „Atelierele se vor des­făşura într-o atmosferă de joacă, în care imaginaţia are rolul primordial;  programul este foarte bine structurat şi pune la dispoziţia copiilor situaţii de învăţare variate. Diversitatea acestor activităţi vor contribui la formarea şi dezvoltarea deprinderilor, abilităţilor copiilor, la stimularea capacităţii de comunicare şi la crearea unei atmosfere plăcute”, a declarat prof. voluntar  Aurora Rizea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker