Casa Regală a României a publicat, miercuri, programul oficial al funeraliilor regale; astfel, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai I va ajunge, miercuri, 13 decembrie, la ora 11,00, pe aeroportul Otopeni, iar înmormântarea a fost programată pentru sâmbătă, 6 decembrie, la Curtea de Argeş.

Miercuri, 13 decembrie, la ora 11,00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. La ora 14,00, corpul neînsufleţit al Regelui va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Aici, până la ora 18,00, sunt programate vizite ale oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe, ulterior corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte fiind transportat la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, unde va ajunge la ora 20,30.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, miercuri, 13 decembrie, între orele 21,00 şi 24,00, joi, 14 decembrie, şi vineri, 15 decembrie, între orele 8,00 şi 22,00.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 10,30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. La ora 10,55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, unde va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară. La ora 11.15, sicriul va fi aşezat în maşina mortuară. De la ora 11,25 la ora 12,15, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12,30 la ora 14,00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Între ora 14,00 şi ora 18,20, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeş, pe ruta Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Arcul de Triumf – Chitila – Titu – Găeşti – Topoloveni – Piteşti – Curtea de Argeş. La ora 18,45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeş.

Cărţi de condoleanţe sunt deschise, începând de miercuri, la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Mesaje de condoleanţe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje, mai precizează Casa Regală.

Guvernul a decis doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie.

 

DISTRIBUIȚI
loading...