27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Politic

Programul de asfaltare din acest an va fi suplimentat. Dacă vor fi bani şi vreme bună

de Călin BOSTAN
Politic  |
07.09.2017, 00:00
850

   Buzoienii care locuiesc pe străzile Alexandru Marghiloman, Obor, Colonel Buzoianu şi Bazalt ar putea avea norocul ca noul an să îi prindă cu asfalt proaspăt la poartă sau la uşa blocului, dacă vremea va ţine cu ei şi dacă, bineînţeles, Primăria nu va ajunge la fundul sacului cu fonduri rezervate asfaltării. Cel puţin aşa a anunţat primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook, cu ocazia raportului video săptămânal către locuitorii municipiului Buzău. El a precizat şi că, la sfârşitul acestei luni ar putea fi cunoscuţi şi câştigătorii licitaţiilor pentru asfaltarea celor 45 de străzi ,,de pământ” din municipiu.

   ,,Încercăm, zi şi noapte, să terminăm un prim program cu străzile din centrul oraşului - sunt vreo 13 străzi aici - şi dimineaţă (marţi, n.r.) am hotărât, în limita banilor pe care îi avem, şi dacă timpul ne va permite, să mai asfaltăm, până la sfârşitul anului, strada Alexandru Marghiloman cu strada Obor, până în sensul giratoriu de la Arhiepiscopie, intrarea în Buzău prin Şoseaua Pogonele, până la intersecţia cu Aleea Industriilor, strada Colonel Buzoianu între bulevardul Nicolae Bălcescu şi strada Unirii, şi strada Bazalt. Şi, bineînţeles, având în vedere investiţiile pe care le facem în zonă, să asfaltăm şi cele două străzi - unde vom amenaja şi o parcare - de lângă Cimitirul Eroilor. În acelaşi timp, în această lună - am fixat un termen celor de la serviciul specializat pe investiţii, până pe 21 septembrie - sper să încheiem licitaţia în această fază pentru cele 45 de străzi neasfaltate din Buzău şi să avem un câştigător sau mai mulţi câştigători, astfel încât să le «atacăm» şi pe aceasta”, a anunţat primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook, cu ocazia raportului video săptămânal către locuitorii municipiului Buzău.

Circulaţie restricţionată pe strada Bistriţei până sâmbătă

   Începând de ieri şi până sâmbătă inclusiv, circulaţia pe un tronson din strada Bistriţei - pe care sunt situate sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Direcţiei ­Ge­nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - va fi res­tricţionată pentru asfaltare. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între străzile Victoriei (Biserica Banu) şi strada Ion Băieşu (Şcoala Generală nr. 5), pe care se vor desfăşura lucrări de refacere a covorului asfaltic, prin turnarea unui strat de uzură din mixturi asfaltice, a anunţat Toma pe Facebook.

   ,,Totodată, se vor executa lucrări de ridicare la cotă a bordurilor, a căminelor şi capacelor de utilităţi, precum şi a gurilor de scurgere-canalizare. Pe timpul zilei, atunci când executăm lucrările premergă­toare asfaltării, se va putea circula cu ­res­tricţii de viteză. De asemenea, staţionarea în parcările publice din zonă sau pe carosabil va fi strict interzisă. Pe timpul nopţii vom desfăşura lucrarea propriu-zisă de turnare a mixturilor asfaltice, ocazie cu care acest tronson de stradă va fi închis. Pentru a se evita producerea blocajelor în trafic, facem apel la dumneavoastră în sensul în care să circulaţi pe variantele indicate în harta ataşată la prezentul comunicat. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm pe această cale că toate eforturile noastre se indreaptă către confortul cetăţenilor munici­piului Buzău!”, a scris pe Facebook primarul Constantin Toma.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker