27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:53 AM
opinia-balcescu

Politic

Programul de asfaltare din acest an va fi suplimentat. Dacă vor fi bani şi vreme bună

de Călin BOSTAN
Politic  |
07.09.2017, 00:00
785

   Buzoienii care locuiesc pe străzile Alexandru Marghiloman, Obor, Colonel Buzoianu şi Bazalt ar putea avea norocul ca noul an să îi prindă cu asfalt proaspăt la poartă sau la uşa blocului, dacă vremea va ţine cu ei şi dacă, bineînţeles, Primăria nu va ajunge la fundul sacului cu fonduri rezervate asfaltării. Cel puţin aşa a anunţat primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook, cu ocazia raportului video săptămânal către locuitorii municipiului Buzău. El a precizat şi că, la sfârşitul acestei luni ar putea fi cunoscuţi şi câştigătorii licitaţiilor pentru asfaltarea celor 45 de străzi ,,de pământ” din municipiu.

   ,,Încercăm, zi şi noapte, să terminăm un prim program cu străzile din centrul oraşului - sunt vreo 13 străzi aici - şi dimineaţă (marţi, n.r.) am hotărât, în limita banilor pe care îi avem, şi dacă timpul ne va permite, să mai asfaltăm, până la sfârşitul anului, strada Alexandru Marghiloman cu strada Obor, până în sensul giratoriu de la Arhiepiscopie, intrarea în Buzău prin Şoseaua Pogonele, până la intersecţia cu Aleea Industriilor, strada Colonel Buzoianu între bulevardul Nicolae Bălcescu şi strada Unirii, şi strada Bazalt. Şi, bineînţeles, având în vedere investiţiile pe care le facem în zonă, să asfaltăm şi cele două străzi - unde vom amenaja şi o parcare - de lângă Cimitirul Eroilor. În acelaşi timp, în această lună - am fixat un termen celor de la serviciul specializat pe investiţii, până pe 21 septembrie - sper să încheiem licitaţia în această fază pentru cele 45 de străzi neasfaltate din Buzău şi să avem un câştigător sau mai mulţi câştigători, astfel încât să le «atacăm» şi pe aceasta”, a anunţat primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook, cu ocazia raportului video săptămânal către locuitorii municipiului Buzău.

Circulaţie restricţionată pe strada Bistriţei până sâmbătă

   Începând de ieri şi până sâmbătă inclusiv, circulaţia pe un tronson din strada Bistriţei - pe care sunt situate sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Direcţiei ­Ge­nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - va fi res­tricţionată pentru asfaltare. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între străzile Victoriei (Biserica Banu) şi strada Ion Băieşu (Şcoala Generală nr. 5), pe care se vor desfăşura lucrări de refacere a covorului asfaltic, prin turnarea unui strat de uzură din mixturi asfaltice, a anunţat Toma pe Facebook.

   ,,Totodată, se vor executa lucrări de ridicare la cotă a bordurilor, a căminelor şi capacelor de utilităţi, precum şi a gurilor de scurgere-canalizare. Pe timpul zilei, atunci când executăm lucrările premergă­toare asfaltării, se va putea circula cu ­res­tricţii de viteză. De asemenea, staţionarea în parcările publice din zonă sau pe carosabil va fi strict interzisă. Pe timpul nopţii vom desfăşura lucrarea propriu-zisă de turnare a mixturilor asfaltice, ocazie cu care acest tronson de stradă va fi închis. Pentru a se evita producerea blocajelor în trafic, facem apel la dumneavoastră în sensul în care să circulaţi pe variantele indicate în harta ataşată la prezentul comunicat. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm pe această cale că toate eforturile noastre se indreaptă către confortul cetăţenilor munici­piului Buzău!”, a scris pe Facebook primarul Constantin Toma.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker