Educație

Profesori din toată țara în practică pedagogică în comunitățile Mihăilești și Costești

Teach for Romania, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, organizează, în perioada 25 iulie – 7 august o școală de vară pentru 400 de copii din școlile gimnaziale Costești și Mihăilești. Aceasta face parte din programul de practică pedagogică, componentă a Academiei de Leadership și Pedagogie – bootcampul de pregătire inițială pentru cei 47 de profesori și învățători din generația a șasea susținută de Teach for Romania.

Prima zi de practică ­pe­dagogică a început luni, 29 iulie, și cuprinde ore de predare, asistență la alți colegi, reflecție, feedback și mentorat. Calitatea procesului este asigurată cu sprijinul a 20 de mentori, profesori și alumni ai programului, care, alături de tutorii coordonatori, îi susțin pe profesori în planificarea și implementarea unor acti­vități care să răspundă nevoilor de învățare ale copiilor.

Parteneri sunt Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Școala Gimnazială Mihăilești, Școala Gimnazială Costești, Primăria Buzău, Primăria Mihăilești și Primăria din Costești, care se implică activ, alături de organizație, în desfășurarea practicii pedagogice. Lor li se alătură Liceului cu Program Sportiv “Iolanda Balaș Soter” și Școala Gimnazială ,,Sfântul Apostol Andrei”, care oferă spații de cazare și de studiu pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții.

Academia de Leadership și Pedagogie este un program de pregătire inițială care dezvoltă competențe de leadership prin intermediul unei experiențe didactice ­re­levante în comunități vulne­rabile. Astfel, viitorul profesor este ajutat să înțeleagă provocarile din sistemul de educație românesc pentru a putea acționa ulterior ca un model de success pentru copii și un agent de schimbare în școală și societate.

Experiența prin care trec participanții ia forma unui bootcamp de 6 săptămâni, cu un program intens de pregătire ce cuprinde 200 de ore de training-uri și workshop-uri în București pe 3 direcții de învățare: autocunoaștere și dezvoltare personală, abordarea strategică a predării și construirea comunității de învățare și practică. Perioada teoretică este dublată de cea practică, prin care profesorii aduc în realitatea copiilor strategiile învățate în sălile de curs.

Din septembrie, cei 47 de profesori și învățători se alătură colegilor din anul al doilea de program și vor preda și vor inspira generații de elevi, care, la rândul lor, vor deveni modele pentru viitor.

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, ­edu­cație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați în a deveni agenți de transformare în sistemul ­edu­cațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

În anul școlar 2018-2019, 111 învățători, profesori și alumni Teach for Romania au ajuns la peste 9.000 de copii din mediile vulnerabile din 100 de școli, din București și din 17 județe: Brașov, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Prahova, Ialomița, Galați, Călărași, Constanța, Buzău, Iași, Suceava și Bacău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker