Reprezentanţii Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Centrul Cultural Francofon Buzău au participat, în perioada 22-24 noiembrie, la Paris, în calitate de parteneri, la Seminarul internaţional de formare „Educaţia pentru valori”, organizat de FORMIRIS, Maison de la Salle şi Asociaţia „Echanges Internationaux dans l’education”.

Din delegaţia buzoiană au făcut parte 17 cadre didactice implicate activ în organizarea unor proiecte educative de promovare a valorilor în educaţie. La Ambasada României la Paris,  ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a primit  delegaţia de profesori de la Buzău, apreciind eforturile acestora de a promova limba franceză prin diverse activităţi şi proiecte cultural-educaţionale, remarcate la nivel naţional şi european.

Seminarul de formare s-a bucurat de aprecierea tuturor celor 54 de participanţi din 13 ţări, datorită activităţilor dense de formare, cât şi diversităţii opiniilor şi intervenţiilor care au avut loc în cadrul meselor rotunde. Cele opt conferinţe pe tema educaţiei pentru valori prin muzică, arte plastice, literatură, proiecte europene ERASMUS +, au fost prezentate de profesori universitari francezi şi de experţi europeni. Reprezentanţi din cele 13 ţări participante au susţinut intervenţii pe tema seminarului, precizându-se elemente esenţiale şi strategii naţionale de promovare a valorilor în procesul de învăţământ din Austria, Algeria, Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania, Finlanda, Republica Moldova, Norvegia, Liban, Grecia şi Italia. Din perspectiva procesului de învăţământ românesc, Maria-Monalisa Pleşea, inspector şcolar pentru limbi romanice la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, a evidenţiat elemente din programele şcolare prin care se stimulează educaţia pentru valori, proiectele educaţionale organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cât şi promovarea valorilor francofoniei prin proiectele derulate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu instituţii locale şi internaţionale, printre care şi Asociaţia Echanges Internationaux dans l’Education.

DISTRIBUIȚI
loading...