Calcule, păreri diferite și emoții în așteptarea baremului de corectare. Așa ar putea fi descrisă pe scurt atmosfera din fața centrelor de examinare la cea de a doua probă a Evaluării Naționale, cea la Matematică.

În urmă cu puțin timp, ora 11,00, elevii au ieșit din examen. În fața centrului de evaluare de la Școala nr. 1, părinții își așteptau cu emoție copiii care s-au aflat în fața primul examen important din viață. Alături de ei, profesorii de matematică își chestionau elevii în legătură cu modul în care au rezolvat problemele, în încercarea de a anticipa nota care ar obține-o la examen.

Majoritatea concurenților erau de părere că subiectele nu au fost foarte dificile, dar ar putea face diferența la media necesară admiterii în licee. La rândul lor profesorii au declarat că subiectele la matematică de anul acesta nu ar fi trebuit să ridice probleme dacă erai suficient de atent.

„A fost un examen cu subiecte normale pentru Evaluarea Națională. Nu ar fi trebuit să îi surprindă dacă erau atenți. Nu a fost mai greu decât la Simulare. Bineînțeles, depinde și de nivelul de pregătire al fiecărui elev. Sunt genul de subiecte în fața cărora un elev de 10 ar fi făcut de 10, iar unul de cinci, făcea de 5”, a declarat un profesor de matematică care își aștepta elevii să iasă din examen.

Subiectele au constat într-o piramidă cu baza patrulater regulat la geometrie şi mai multe ecuaţii. La subiectul mare s-a dat trapez Isoscel cu 3 itemi de rezolvat.

Primele rezultate de la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 25 iunie şi tot atunci se vor putea face contestaţii.  Pe 29 iunie vor fi afișate rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor. La Buzău au susținut examenul aproximativ 4.000 de absolvenți de clasa a VIII-a în cadrul celor 34 de centre de evaluare din județ.

MAI MULTE DECLARAȚII ÎN ZIARUL DE MÂINE

 

DISTRIBUIȚI
loading...