27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 19, 2017 18:22 PM
opinia-balcescu

Educatie

Procurorii buzoieni: Angajări în şcolile din Buzău, „aranjate“ de Liliana Şova de la IŞJ pe cutii cu bomboane şi pungi de cafea

de Cristian IONESCU
Educatie  |
24.08.2017, 00:00
3337

   Un nou scandal la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău. După revocarea din funcţie a inspectorului ­ge­neral Florina Stoian, şefa Serviciului Salarizare din IŞJ Buzău, Liliana Şova, a fost trimisă în judecată, după o investigaţie a Direcţiei ­Ge­nerale Anticorupţie Buzău, fiind acuzată că a luat mită de la persoane care voiau să ocupe posturi scoase la concurs în învăţământul buzoian. „Plocoanele” pe care Şova le-ar fi primit în schimbul serviciilor ar fi constat în produse, precum cutii de bomboane sau pungi de cafea, şi mai puţin în bani.

   Potrivit unui comunicat emis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, ­Li­liana Şova mai este acuzată de „participaţie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals”. Mai exact, se pare că şefa Serviciului Salarizare a Inspectoratului Şcolar a modificat fişa sa de post, înlăturând atribuţiile care o făceau responsabilă de serviciile oferite celor care doreau să îşi aranjeze un post. Mai mult, anchetatorii susţin că Şova ar fi mers cu fişa modificată în biroul inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, cerându-i acesteia să o semneze şi ştampileze, lăsând impresia că include toate atribuţiile sale de serviciu. Inculpata a pretextat că nu se mai găseşte ultima sa fişă de personal, iar documentul a fost semnat de şefa IŞJ Buzău şi apoi trimisă organelor judiciare.

Mita = 100 de lei şi bunuri alimentare în valoare de 400 lei

   „Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzau s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numita Şova Liliana, şef Serviciu Salarizare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău pretinde/ primeşte bani, bunuri sau alte foloase de la candidaţii înscrişi la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul I.Ş.J. Buzău, pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de concurs în scopul facilitării ocupării acestor posturi.

   La 28.04.2016 cercetările au fost extinse cu privire la posibila comitere de către Şova Liliana a infracţiunii de luare de mită, cu privire la faptul primirii de către aceasta de sume de bani ori foloase necuvenite în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

   Urmare investigaţiilor efectuate de organele de urmărire penală şi a probatoriului administrat, s-a reţinut că inculpata, în calitate de şef Serviciu Normare, Salarizare, Prognoză şi Reţea Şcolară din cadrul Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Buzău, instituise o practică conform căreia perso­nalul unităţilor de învăţământ care se adresa inspectoratului şcolar pentru soluţionarea unor probleme ce ţineau de încadrarea şi normarea personalului didactic şi nedidactic, trebuia să-i ofere acesteia sacoşe de cadouri în care se aflau, de regulă, mici atenţii – cutii de bomboane sau pungi de cafea-, în scopul de a obţine bunăvoinţa acesteia în soluţionarea problemelor cu care era sesizată. În considerarea acestei practici, în perioada septembrie-noiembrie 2014, inculpata a primit în mod repetat de la repre­zentanţii unităţilor şcolare din judeţul Buzău  bani (100 lei) şi diferite foloase necuvenite (produse alimentare), în valoare totală de aproximativ 400 de lei, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea şi avizarea situaţiilor de încadrare/normare a personalului didactic şi nedidactic din cadrul unităţilor de învăţământ subordonate I.Ş.J. Buzău”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Comentarii

Angajat ISJ (24 Aug, 00:33)
Anonim

Primul aranjament a fost făcut pentru fata dânsei...profesor de informatică la Sc.Merei,Sc.Lipia și Sc Costești....ore pe care le obținea in toamna după ședința de suplinire...oare nu se găsea nimeni sa ocupe aceste ore...oare cum erau ele păstrate și de cine? În paralel ocupă funcția de informatician la Sc.Merei cu norma întreaga,Atenție....cum se putea împărți în două locuri în același timp??? Și al treilea job...pentru că se putea era și profesor de informatică la Sc.Postliceala Sanitara...eeeeee?????aștept reacții....

Raspunde
râsu plânsu (24 Aug, 00:35)
x

Cine nu are loc de Sova? Șpăgile de sute de milioane de la Bac sunt permise celorlalti inspectori....

Raspunde
Vezi sa nu! (24 Aug, 07:49)
Stanciu Ilona

Pe langa alti spagari, femeia asta e mic copil! Ce sa intamplat cu directorul Harabagiu de la Colegiul Tehnic ptr mita primita la bacalaureat??? Daca si-a aranjat fata, ce daca? Tu anonin ce ai fi facut??? Destule, dar esti atat de las incat arunci cu noroi sub protectia anonimatului.

Raspunde
y (24 Aug, 07:53)
anonim

Si orele de matematica la Murgesti le aranja ptr Alina( Craciun) Ilie....pe cadouri evident

Raspunde
Toți e hoți, de ce să mai incriminăm furtul! (24 Aug, 08:29)
Pixelu moralist

Stimată doamnă Stanciu Ilona, dacă personajul în discuție „e mic copil”, nu beneficiază de circumstanțe atenuante! Că furi un ou, că furi un bou, tot furt se numește. Iar dacă furtul nu este o rătăcire de moment, ci este o practică de durată, reacția dumneavoastră este mai mult decât deplasată iar generalizarea „toți fură” nu justifică cu nimic comportamentul personajului în cauză. Dacă „toți fură” de ce nu mergeți, stimată doamnă, să vă autodenunțați!

Raspunde
fost prof (24 Aug, 09:15)
Voda

Sunteti copii daca credeti ca posturile erau in puterea de decizie a doamnei (sic ,salarizare!) ,mai bine cautati la domnita doftoreasa Palcau, acolo intelegeam, mai cautati pe la domnita gospodina Boarcas,pe la directorasi plini tupeu de la scolile astea reprezentative gen Lic de Arte . Vad ca se cauta pe la mici pioni ,dar poate doamna ne va povesti pe unde ajungeau acele daruri .

Raspunde
??? (24 Aug, 11:06)
Profesor

Au avut buzoienii vreun început de an școlar fără scandaluri odioase în presă? Oare și în celelalte județe este la fel?

Raspunde
Sa sune clopotelul! Sa inceapa scoala! Sa vina.....reforma,chiar daca pana atunci vin procurorii,DNA-ul,... (24 Aug, 11:49)
Viespea buzoiana

Ce sunteti asa de rai,oameni buni? Poate ca voi nu stiti ca doamna se pricepea la ghicitul in cafea si avea nevoie de materialul clientului pentru a le "ghicii" viitorul profesional.iar bomboanele,erau di alea expirate si la pret redus, cu care (sic!) isi trata musafirii si "amarurile" pe care acestia le varsau in birol dumneaei cand isi descarcau ofurilr.Iabanii (daca este asa!) erau modesta contributie a dascalilor din scoli pentru "reforma invatamantului" si redactarea manualelor de clasa a V-a.............Nu va mai mirati ca scoala produce idioti si repetenti cu asemenea hoti la catedre si prin inspectorate.Trebuie doar sa va bucurati ca in curand va suna clopotelul si va incepe scoala.Ce daca pana atunci mai vin procurorii,DNA-ul,Politia....Chiar daca nu avem profesori pregatiti,scoli darapanate si cu WC-uri in curte in care mai cade cate un copil,frig in clase,manuale lipsa,......etc.Vine ea si "reforma " aia odata!

Raspunde
mizerii (24 Aug, 12:04)
stefanita

Ai mare dreptate, sa caute pe la Palcau, Boarcas,Peneoasu..ele fac si desfac.Ce sa mai vb despre Stoian?! Învățământului buzoian îi trebuie o mână de fier..precum Toma..cineva căruia nu-i mai trebuie să facă bani din coruptie.Si directorii astia lingai care nu sunt in stare sa promoveze...sau trăiască pilele!Urmărim ce se mai întâmplă

Raspunde
Hmmm (24 Aug, 12:27)
Daniela

Care profesor nu a dat la inspecție nimic? Care inspector nu a primit o cutie de bomboane sau o cafea? Haideți sa fim seriosi

Raspunde
Serioși suntem, numai că tu umblii cu fofârlica! (24 Aug, 12:56)
Pixelu serios

Danielo, aici nu-i vorba de micile atenții gen buchet de flori, cutie de bomboane, pungă de cafea, chilu' de brânză, cartonul de ouă sau borcanul de miere. Aici este vorba despre cu totul altceva, nu mai încerca să minimizezi faptele. Persoana a PRETINS. Te-ai prins de diferență?

Raspunde
Răspuns pentru Daniela (24 Aug, 13:14)
Profesor

Eu, doamna, nu am dat nimic. Nici măcar nu am pregătit vestita masa de protocol. Sa știți ca nu mi s-a întâmplat nicio nenorocire. Discuția pe care am purtat-o cu metodistul a fost strict profesională. Am primit critici (din care am învățat) și aprecieri (care m-au făcut sa cred ca sunt pe drumul cel bun), dar nu am simțit niciun fel de ostilitate din partea domniei sale. Nu mai oferiți "mici atenții" pentru a primi "mici favoruri"!!! Acțiunile de acest gen nu fac altceva decât sa încurajeze practicile pe care le blamați. Schimbarea pe care o dorim tine de fiecare dintre noi.

Raspunde
Vai de viitorul copiilor nostri! (24 Aug, 13:24)
Julia

A fura/ a lua mita incepe sa devina o virtute in tara asta!? Cel mai grav este ca-si bat joc de viitorul copiilor nostri, cati mai sunt ei, cei care vor sa invete, pentru ca pile, cunostinte si reletii nu au... Sunt buni de pus la zid, in centrul orasului, sa-i arate toata lumea cu degetul. Mi-e lehamite de tot ce inseamna institutii de stat si nu numai!

Raspunde
DOCTOR-CORUPTIE (24 Aug, 13:36)
INSPECTOR

CE SE AUDE DE DOAMNA DOFTOR DANIELA, ETERNA SI UNICA PRESEDINTA DE COMITETE SI COMISII ISJ? CUM SE EXPLICA FAPTUL CA A FOST PRESEDINTA LA TOATE COMISIILE POSIBILE SI IMPOSIBILE (TRANSFER, DEFINITIVAT, TITULARIZARE, ADMITERE LICEU, BACALAUREAT...)CARE AU EXISTAT LA INSPECTORAT IN MANDATUL DOAMNEI STOIAN FLORINA??? INCLUSIV LA CONCURSUL DE DIRECTORI!

Raspunde
cine da (24 Aug, 13:36)
M.

Eu nu am dat nimic la nicio inspectie. Da cine nu este sigur pe ce stie sa faca, cine are bube in cap. Si ca mine mai sunt, nu toti profesorii sunt o gluma in meseria asta.

Raspunde
tot fost prof (24 Aug, 14:00)
Voda

Mai M, daca tu susti ca nu ai dat inseamna mama ca esti prof doctor in stiinte ,dar eu iti spun doar ca D-na de ilustra pregatire didactica , Voicu care cu osanale a fost adusa de S.F. ,a scazut un calificativ la o inspectie in ultima zi de scoala din primul semestru unui invatator cu grad 1 (luat cu 10,cu d-na DUMITRACHE si d-na NEAMNTU) aceste doamne neavand nevoie de nicio prezentare ,pe considerente ca elevi stateau linistiti in banci cu mainile pe stilou si caiet a dedus ca , acesti "copii sunt stresati de catre invatator " si a acordat calificativul bine . Asa ca te rog inceteaza cu asemenea bazaconi.

Raspunde
xxx (24 Aug, 14:19)
M.

Decat sa dau spaga unor mizerabili de inspectori, cum o descrie cel de sus pe cea de invatamant primar, mai bine imi dau demisia. Sau ii fac un flagrant frumos. Argumentul cu toata lumea da spaga este o prostie propagata de cei care fie isi justifica comportamentul de spagari, fie pe cel de spaguitor. Asa, cat sa dea bine la constiinta cand se uita dimineata in oglinda. Dar la cat de putred este sistemul asta, la ce oameni il populeaza, ce pretentii poti sa ai...

Raspunde
Invatamantul buzoian- cancer in metastaza (24 Aug, 14:22)
Unforgiven

Coruptia este ceva obisnuit la ISJ Buzau...In special cotizeaza educatoarele si invatatoarele,made in Brosteni,pentru albinutele colectoare,Boarcas si compania...Regina stupului,care si ea le-a taxat candva pe invatatoare, a trecut la un alt nivel si nu se mai manjeste cu miere pe degete,precum Sova...Este "doftor" întru toate.

Raspunde
r (24 Aug, 15:06)
m

Idem..mizerabilele.Singura care pare obiectivă este Wamsiedel si poate se iau măsuri in toate sensurile

Raspunde
Răspuns m (24 Aug, 15:48)
Profesor

Sunt de aceeași părere: doamna Wamsiedel poate aduce diplomația, profesionalismul , bunul simt și corectitudinea in Inspectorat. As fi onorata sa ma reprezinte in calitate de inspector general.

Raspunde
schimbare (24 Aug, 16:53)
aproape

pentru a evita scandalurile la isj ar trebui delegat pe o perioada de 4 ani un manager din afara judetului , dar chiar si asa tot se pune problema coruptibilitatii acestuia/acesteia. Si noi daca am avea functia am fi corupti.

Raspunde
Lacomia poate duce la Tirgsor (24 Aug, 17:04)
Justitiarul

Sper sa platiti ,stimata d-na Sova Liliana,pentru toate contestatiile ''pierdute'',pentru documentele false trimise la procurori,pentru toti cei care au intrat in restrangere cu ,,ajutorul'' dumneavoastra ...Despre cafea si bomboane ...pastrati-le ,veti avea nevoie cand nu veti mai fi sefa.

Raspunde
la Buzau (24 Aug, 17:19)
Schimbare

Buzăul are profesori care pot conduce învățământul la nivel de județ. Intr-adevăr, Burducea, Stoian nu ne-au făcut cinste, dar N. Wamsiedel a fost un inspector general apreciat. Mi-ar plăcea sa fie numita general.

Raspunde
inspectorat (24 Aug, 18:21)
Wam

eu vreau sa fiu inspector general doar dupa ce iau examenul . promit sa nu iau 4!

Raspunde
Repere (24 Aug, 18:41)
Profesor

http://opiniabuzau.ro/metoda-burducea-dintre-cei-de-inspectori-buzoieni-s-au-retras-de-la-concursul-de-la-i-j http://www.sansabuzoiana.ro/la_zi.html?aid=74649

Raspunde
comic (24 Aug, 19:14)
profesor

Asta da, mita! A scos saracia din casa cu niste cutii de bomboane sau cafea! Oare nu realizati penibilul situatiei ? ...cand altii iau spaga sute, mii de euro ! Asta ca sa distragem atentia de la lucrurile cu adevarat grave ce se intampla chiar sub ochii nostri! Si vorba aia ,cum bine a zis cineva : "Mai usor cu pianul pe scari ca face zgomot ..."

Raspunde
r (24 Aug, 20:00)
m

Am prins ironia!Cât referitor la afirmația că"oricine ar fi corupt.."Nu cred că este valabilă, mai sunt prof- dirsau insp cu conștiința si care respectă aproapele chiar daca estemsi exigent...cu speranța în Dzeu!

Raspunde
sova (24 Aug, 20:33)
angajat ISJ MLM

Dacă este adevărat, atunci este foarte urât şi trist. Doamna şefă din Inspectoratul Şcolar Buzău a dat cinstea pe ruşine şi s-a făcut de râsul unui judeţ întreg, aruncând o pată neagră asupra învăţământului buzoian, asupra instituţiei, asupra familiei şi mai ales asupra celor două fete, care sigur vor avea foarte mult de suferit. Păcat că nu a gândit ce lucruri urâte face şi în mocirlă se bagă singură. A avut un loc de muncă bine plătit şi o funcţie care nu este la îndemâna oricui, din care ar fi putut ieşi la pensie în mod onorabil, cu fruntea sus, în deplin respect şi apreciere. Doar că nu i-a plăcut această cale şi a ales să iasă pe uşa din dos şi cu eticheta de “penală” în frunte. Cred că părinţii adoptivi ai soţului său, foşti dascăli de seamă ai învăţământului buzoian, oameni onorabili, foarte respectaţi şi foarte corecţi, care au slujit cu demnitate învăţământul, se răsucesc acum în mormânt. Cinstea şi onoarea sunt calităţi de mare valoare atunci când ştii să le preţuieşti şi să le păstrezi. O adevărată avere, de care mulţi nu îşi dau seama decât atunci când le pierd. Ruşine mare, doamna Liliana Şova !

Raspunde
isj (24 Aug, 22:21)
sova

Cinste si valoare..mare adevăr ..sper sa mediteze mai multi la aceste valori..si cei care nu se simt sa lase capul in jos

Raspunde
ISJ (25 Aug, 09:17)
neutru

Mai terminati cu Wamsiedel asta... Unul din cei mai mari sforari ! Lupta pe viata si pe moarte sa fie "general" pentru ca este unul din mijloacele prin care vrea prelungirea activitatii; urmeaza sa iasa la pensie . Reclamatii, intrigi... !

Raspunde
jurit (25 Aug, 18:41)
m

Profesionalismul înseamnă si evoluție.Nu vad ce este eronat sau injust sa ne dorim să avansam??!Trebuie să acceptam inovatiile si sa fim deschisi când vine vorba despre seriozitate, integritate.Spuneți că sunt roti corupti...asa este...dar dacă ar face controlul prof asacum scrie legea si documentele necesare actului educativ...nu le-ar conveni multora.Ar zi ce" mai bine mă cu aia nu cerea atatea".Eu sunt pentru organizarea cat mai buna a tot ce înseamnă scoala.Succes, tuturor!

Raspunde
răspuns m (25 Aug, 22:06)
profesor

Și eu sunt pentru o mai buna organizare. Dar credeți ca numai in documente sta calitatea procesului de invatamant? În opinia mea nu cantitatea de documente este relevanta ci calitatea actului didactic si managerial. Avem nevoie de o noua orientare, care sa pună accent pe inovație. Calificările școlilor din Buzău au rămas aceleași de zeci de ani. Personalu este din ce în ce mai demotivat sa se implice în a schimba ceva. Noul inspector va trebui sa găsească o soluție viabila de schimbare. Oricine va fi, vreau sa cred ca nu va face din scaunul de inspector un loc bun de dormit. De asemenea, îmi doresc sa transforme ISJ intr - o instituție care sa consilieze mai mult decât sa controleze.

Raspunde
m (26 Aug, 08:36)
jurist

Asa este, nu m- am referit doar la doc..astea sunt ultimele..a fost un exemplu.Învățământul trebuie schimbat de la minister .Acolo sunt cei care dictează .Si politicul.Sunt multe nereguli in isi si tare mi- as dori sa fie oameni instruiti si educati cate sa fie sinceri si apoi si morali, sa nu mai minta oamenii fără ajutor si protectie de la cineva de pe acolo.Dar asta cred ca se întâmplă din vina noastră pt ca vb pe- aici, nu facem nimic, ne resemnăm si devenim poate si noi hilari.E bine că doar te descarci....

Raspunde
Vai de noi (26 Aug, 19:35)
Raspuns

Din ianuarie ISJ ba trece în subordinea consiliului județean..așa că sa vedeți politicul atunci!!!!O să iasă basma curată aceasta doamna și mai mult va împart orele tot după plocoane că până acum.Cu cine nu este prietena, iar prietenii sunt in funcție de cât cara maiult!!Alo, presa , ne auzi! Solicita controale! Câți profesori buni de plâng de ISJ? Să aducă din afara...un bărbat să le dea peste nas doamnelor!!?

Raspunde
spaga (27 Aug, 10:05)
Gina

Pe langa Palcau care a pus-o bine si pe Stoian, Sova e mic copil.

Raspunde
Recapitulare(!?) (27 Aug, 10:36)
ionescu o.

Sistemul nostru școlar este, prin natura lui, conservator și încărcat de rutină. Încercările de reformă a lui au fost parcelare, pe ici, colo. Intervenția politicului, începând cu anul 1995, în managementul inspecției școlare și conducerile de școli, n-au făcut decât să consolideze mentalitățile și obișnuințele trecutului. Când a venit în inspectorat Liliana Șova era o domniță tânără, suavă, absolventă proaspătă de ASE, executantă de nădejde a normelor și regulilor domeniului pe care-l păstorea. Dar un proverb bătrânesc ne trezește pe toți, în fața acestei situații profund comentabilă, „eu am fost fată bună la tata da m-a stricat societatea!”Cine a început? A cerut ea ceva sau unul din noi s-a dus cu o pungă de cafea strecurând-o șăgalnic printre situațiile normative ??Prima încercare și apoi schimburile s-au generalizat. Au trecut douăzeci de ani și uite unde s-a ajuns. La o gâlceavă generală ! Am trecut printr-un timp fără să tragem nici o învățătură. Două sunt cauzele principale ale proliferării complicităților de acest gen din școala noastră:prima este în răspundera rinocerilor din ministrul nostru care au birocratizat la maximum toate compartimentele și nu au mișcat nimic în sensul unei reforme scolare de profunzime, iar a doua este legată de prima și ține de incompetența managementului politic alîntrgii noastre societăți care partajează așa zisa reformă fără să țină cont de trecut, de experiența acumulată de multe școli, și de excepționalele progrese ale societății actuale în general și ale psihopedagogiei școlare în special. În încercările de reformă din urmă nu s-a pornit de la ideia CA ÎNTREGUL SISTEM ȘCOLAR SĂ FIE REFORMAT! O analiză lucidă, sprijinită pe istoria învățământului ne duce clar la conculuzia că, școala, învățătura de carte sau de meserii este treaba celor pregătiți pentru așa ceva-învățători, profesori, maiștri, ingineri, iar administrarea școlilor -întreținere, curățenie, condiții, reparații,etc.-rămâne obligația primăriilor și consiliilor județene. Absorbirea părții administrative a isj de către consiliul județean e benefică iar partea de control și îndrumare didactică să treacă la ARACIP, ca organism națională cu aceeași direcție de îndrumare pe întreg teritoriul național. În acest context eu nu mai găsesc inspectoratelor școlare actuale nici un rol!!

Raspunde
nepotism (27 Aug, 16:36)
profesor

Vor fi multe de spus. Sova e "acarul Paun" obligat prin fisa postului sa faca parte din aceste comisii de examen.Candidatii sunt pilele, sefilor ei, e clar! ..ca doar nu ale portarilor sau femeilor de servici, si nici n-a venit ea cu ei de-acasa! Vreti exemple ! Cercetati ale cui neamuri sunt cei angajati ,anul trecut de exemplu. Sotii, soti, nurori , cumnate , unchi, frati , surori, copii, s.amd ...Ale lui Sova ? Sunt sigura ca nu!

Raspunde
co-participare (27 Aug, 19:46)
Cici

Orice hartie , orice document al oricarui serviciu este inregistrat, vizat pt . legalitate, semnat de toti ce trebuie sa faca. asta. Asa ca e clar : SUNT MULTI IN HORA !...Toti cei ce s-au perindat cu functii de conducere pe la ISJ Bz de-a lungul anilor !

Raspunde
Răspuns m (27 Aug, 22:53)
Profesor

Schimbarea tine de noi. Sprijinul necesar, despre care ați vorbit in mesajul anterior, naște frustrări vizibile in mesajele lăsate in ultima vreme de colegii noștri. Însă, așa cum ați scris și dumneavoastră, ne complacem in aceasta stare de fapt. Ne facem auziți numai sub protecția anonimatului și așteptăm de la alții schimbarea. In opinia mea, directorii și profesorii trebuie sa producă schimbarea. Sa își stabilească obiective și sa nu mai fie haotici in acțiunile pe care le întreprind pentru atingerea lor. De asemenea, este necesar sa punem interesele elevilor pe primul loc, iar obiectivele pe care ni le stabilim sa-i vizeze exclusiv. Analiez de câțiva ani activitatea directorilor din județ și admir in mod deosebit doi leaderi: directoarea de la economic, care a făcut dint-un liceu tehnologic o scoala care are rezultate comparabile cu liceele teoretice și directoarea de la Patarlagele, care menține scoala pe primele locuri in pofida problemelor legate de fluxul de personal. Ambele au o relație optima cu angajații și reușesc sa ii implice pe toți in activitățile școlii. Rezultatele elevilor de la aceste doua scoli reflecta atenția deosebita care li se acorda și respectul pe care îl au fata de actul educativ. Niciuna dintre cele doua nu mi-a fost vreodată director, deși mi-ar fi plăcut, dar sper ca exemplul lor sa fie urmat și de alții, inclusiv de directorii mei.

Raspunde
justitie (28 Aug, 01:20)
dorina ivan

Citesc si nu contenesc sa ma minunez. Pare ca UNII nu realizeaza ca isi cam dau cu stângu-n dreptu'! Ciudat, foarte ciudat ! Oricine vede nu despre cine, ci despre CE se vorbeste in propozitie ar trebui sa incerce sa faca un preview al unor afirmatii!

Raspunde
Are dreptate (29 Aug, 21:09)
ionescu o.

Are dreptate Profesorul cu exemplu dat. Din nefericire într-u județ cu peste 3500 profesori doar două exemple de excepție. Exemple despre care nu prea se știe că nu dau nici mită și nici cadouri, că sunt persoane integre și cu reponsabilitate față de cei aflați în centrul muncii la catedră, elevii.Vina pentru lipsa de performanță a multor școli buzoiene este a sistemului defectuos de control și îndrumare sistem organizat pe criterii politice. Nu cred că Liliana Șova a crescut și și-a dezvoltat „aptitudinile” într-u mediu pur, fără scame de natură morală, sau făsă să fie nevoită ea însăși să-și rezolve problmele de servici(aprobări, finanțări, etc) undeva „mai sus” în jungla ministerială...Din câte am auzit și în alte situații prin ministere, cârnații de Pleșcoi sunt la mare trecere...De aceea numai un alt sistem de învățământ trebuie organizat, în care profesorul să nu mai aștepte la mila statului și a birocraților lui și să i se recunoască demnitate și responsabilitate printr-un salariu decent. Nu uitați că nici un judecător cu salariu de 12.ooo lei pe lună nu a ajuns acolo fără să treacă prin școală...Ceea ce am propus eu în sinteză factorilor responsabili din guvern, parlament și unor lideri politici presupune o economie de aproape jumătate din actualul buget al învățământului, care se poate regăsi în cel puțin o creștere de 50%a salariului cadrelor didactice, în prima etapă...

Raspunde
Raspuns (30 Aug, 19:18)
Sef

Geta Burducea

Raspunde
Alegere (30 Aug, 22:46)
Raspuns

Ce alegere a făcut ministru de a numit un inspector general care nu are treaba cu partidul doar cu domnul Ciolaci .Asta da alegere de rasul circilor Geta Burducea!????!!

Raspunde
Sef (30 Aug, 23:46)
Alt raspuns

O alegere buna. Mana de fier. Ceea ce trebuie acum.

Raspunde
isj (31 Aug, 15:58)
eu

Este un zvon? Presa nu a anunțat nimic.Nu cred că ar fi facut cineva o astfel de alegere.Ce mana de fier?Ascunde gunoiul sub pres? Of , Doamne...!

Raspunde
Răspuns la alt raspuns (31 Aug, 17:29)
Isj

In ultima vreme, am avut impresia ca în PSD sunt minți luminate care văd în perspectiva și promovează buzoienii competenti. Asta m-a făcut sa apreciez nominalizare lui Toma pentru primărie, a d-nei Wamsiedel la Inspectorat, a d-nei Ichim la Prefectura și lista poate continua. Nu înțeleg cum acești oameni luminați o pot aduce pe Burducea în fruntea învățământului buzoian. Poate sa-mi spună sau scrie cineva care este motivul pentru care un inspector, blamat pentru numărul mare de aranjamente ilicite la examenele nationale, este adus sa conducă din nou profesorii din județ, după ce a picat de 3 ori concursul de numire pe post? Minți luminate, aceasta numire ne arata ca nu aveți pic de respect fata de profesorii si elevii buzoieni!

Raspunde
Geta Burducea - inspector general (31 Aug, 17:39)
Reactie

Dacă ridicolul suporta grade de comparație, acesta este superlativul absolut. Cum e posibil?

Raspunde
ptr ISJ (01 Sep, 07:49)
opozitia

A făcut femeia penitenţă un an? S-au spălat greşalele? Care/i problema? Oamenii se pot schimba. Ne-o dovedeşte viaţa, în permanenţă.

Raspunde
Revine? (02 Sep, 07:12)
ionescu o.

Revine Geta la iSJ? Nici o problemă! Rotația cadrelor, tovarăși!! Ce n-ați mai auzit?? Dormiți de 27 de ani și acum vă mirați?

Raspunde

Stiri Agerpres

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 19 SEPTEMBRIE
Marti, Septembrie 19, 2017 18:16 PM

Un procuror de la DNA le-a cerut judecătorilor de la ÎCCJ condamnarea lui Sebastian Ghiță la o pedeapsă maximă cu închisoarea în dosarul în care fostul deputat este acuzat că l-a mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu. Procurorul a solicitat condamnarea lui Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Cea mai gravă infracțiune este spălarea de bani, care are un maximum de 10 ani închisoare. Instanța va anunța pe 25 septembrie sentința.

Mișa afirmă că datele financiare ale băncilor care nu ar fi plătit impozit pe profit se încadrează la "secret fiscal"
Marti, Septembrie 19, 2017 18:14 PM

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a afirmat, marți, că datele financiare ale băncilor care nu ar fi plătit impozit pe profit se încadrează la "secret fiscal" și că acestea vor fi furnizate membrilor Comisiilor parlamentare de specialitate sub mențiunea "păstrării secretului fiscal".

Trump amenință la ONU că va ''distruge total'' Coreea de Nord, ''un regim vicios''
Marti, Septembrie 19, 2017 18:11 PM

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

AFIR: Silozurile, grajdurile și serele ar putea fi cumpărate de către beneficiarii PNDR în mod direct
Marti, Septembrie 19, 2017 18:06 PM

Silozurile, grajdurile și serele din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) ar putea fi achiziționate de către beneficiarii PNDR, în mod direct, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziție, a afirmat, marți, într-un comunicat de presă, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Ministrul Muncii: Varianta finală a Legii pensiilor va fi prezentată în Coaliție pe 1 octombrie 2017
Marti, Septembrie 19, 2017 17:56 PM

Legea pensiilor va avea variantă finală la data de 1 octombrie, iar ulterior documentul va urma circuitul de avizare, a declarat, marți, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Sep, 11:34 Hotiile acoperite ale lui corcodel
Posea Gh a comentat pentru articolul Dosarul în care Lungu de la Nehoiu a fost condamnat la 10 de închisoare va fi rejudecat:
Multe din lucrurile care i s-au intamplat lui Lungu se datoreaza si mediatizarii excesive a presei care se pare nu l-a placut deloc.In schimb presa a protejat pe cel mai mare hot care a existat vreodata pe Valea Buzaului Alexandru Corcodel.Acesta avea o adevarata institutie in a fura bani publici.Multe dintre hotiile de acolo au fost acoperite de functionarii primariei care tac acum sub linistea unor salarii bababne facute de actualul primar pe care il manipuleaza.Este bine de stiut edilii de astazi stiu de frica functionarilor din primarie.Pe Lungu l-au tradat toti,el a fost mai mult prost decat hot.L-au tradat oamenii din primarie santajati de corcodel,l-au tradat salariuatii de la firma care voiau sa scape de el sa se poata desfasura ei in liniste.I-au indepartat oamenii situatie la care a lucrat si Gavriloiu fgratele lui de cruce care acum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.`In primarie se stie s-au furat bani cu sacosa inainte de campanie sub semnaturi fictive.Furturile sunt acoperite de functionari si nu inteleg pana unde tine complicitatea lui Milea.De ce se complace?Furturi de teren,dosarele blocate de procuratura Patarlagele{oare de ce?)Dosarele blocate si acoperite ale fiului primarului care a furat scoala si a fost repus in functie de catre inspectorat.Pe cine reprezinta el acolo.la Lungu ca sa revenim la caz,un rol important l-au jucat expertizele specialistilor.Acestia la unison au sustinut ca nu din cauza defrisarii lui lungu s-a deplasat terenul.Este recunoscut de specialisti ca fiind o zona cu probleme iar din satelit s-a putut urmarii deplasarea terenului in timp.Au stiut si ISU,si Prefectura,si primaria ,dar nu a veau interes sa piarda capital mde imagine asa ca au gasit tapul ispasitor.Opinia te rog apleaca-te asupa zonei cu profesionalism si vei descoperii multe.Un ziar ca dvs care are de aparat blazonul poate si trebuie sa faca asta.De ce nu vorbiti de furturile lui Corcodel cu Scutaru,despre improprietariri ilegale.Multe ,multe ,multe.De ce nu vorbiti despre cancerul de la liceul din Nehoiu unde fiul lui Corcodel face lucruri grotesti,ilegale si inumane.?
18 Sep, 21:41 un alt cetatean
BOARCAS IONELA a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
coruptie si nepasare....asta e Romania de ieri de azi si de maine
18 Sep, 12:47 Guvern cu slugi si spioni
Observatorul din spatele frontului a comentat pentru articolul Generalul Lucian Foca, numit consilier al premierului Tudose, la două săptămâni de la trecerea în rezervă:
Acestui "guvern" al tradarii si jafului national,a primit "intariri" prin adcooptarea acestui slugoi tradator,PLF.De specialisti in dezinformari,manipulari,infiltrari,culegatori de informatii avea nevoie acest guvern pe care il asteapta o toamna foarte "fierbinte".Pentru ca in Romania,oamenii care isi cer drepturile si o democratie autentica au devenit dusmanii poporului.
Google PageRank Checker