27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:08 AM
opinia-balcescu

Actualitate

Procurorii, acuzaţii grave la adresa fostului ales local Florin Toader

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
12.09.2017, 00:00
1040

   Situaţie complicată pentru unul dintre finii ex- primarului Boşcodeală. După mai bine de un an şi jumătate de anchetă, Florin Toader, fost consilier local PSD, a fost inculpat pentru folosirea la muncă, fără forme legale, a unor minore. Atât pe numele acestuia, cât şi a firmei administrată de el, Mazaro SRL, procurorii de la Parchetul local derulează acte de urmărire penală pentru săvârşirea a nu mai puţin de 15 infracţiuni de „încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor“, potri­vit informaţiilor prezentate de buzoienii.ro. Conform unui răspuns al Parchetului pentru jurnaliştii portalului de ştiri, „în realizarea obiectului de activitate şi în interesul SC Mazaro SRL, au fost angajate, din dispoziţia administratorului Toa­der Florin Marian, 15 persoane minore, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, la o terasă din Târgul Drăgaica, din mun. Buzău, nerespectându-se prevederile referitoare la regimul de muncă al minorilor“.

   Problemele în justiţie ale celor doi fraţi Toader, unul administrator al firmei de internet NANONET, iar celălalt fost consilier municipal PSD şi fin al ex-primarului Constantin Boşcodeală, se ţin lanţ.

   În vara anului 2015, pe când încă era consilier local, Florin Toader a fost implicat într-un mare scandal, fiind acuzat de mai multe tinere care au lucrat la terasa sa din Drăgaică de faptul că le-a violentat, le-a vorbit urât şi chiar le-a hărţuit sexual, făcându-le avansuri sub diferite forme. Iniţial, patru tinere au făcut plângere la Poliţie, dar, în cele din urmă, doar una dintre ele şi-a menţinut declaraţia. În tot acest timp, dosarul a fost preluat de mai mulţi procurori de la Parchetul local. S-au luat declaraţii şi s-au căutat tot felul de chichiţe procedurale, iar avocatul lui Toader a contestat veridicitatea documentelor de  medicină legală. În plus, şi declaraţiile unor martori au fost şi ele contestate şi este posibil ca ancheta să mai dureze luni bune.

   La începutul acestui an, cercetările au căpătat o turnură interesantă. Procurorul de caz a decis schimbarea încadrării faptei, din lovire şi alte violenţe, în purtare abuzivă, ceea ce înseamnă că Florin Toader ar putea scăpa doar cu o amendă penală. În urma scandalului, un al doilea dosar penal a fost deschis pe numele lui Toader şi se referă la angajarea unor minore fără forme legale, sesizarea fiind făcută de Inspectoratul Teritorial de Muncă în urma unei anchete specifice declanşată imediat după izbucnirea scandalului.

Fratele, judecat pentru tentativă de omor

   Administratorul firmei de internet NANONET, Denis Toader, fratele mai mare al fostului consilier municipal PSD Florin Toader, care în luna ianuarie 2016, ar fi lovit intenţionat cu maşina un angajat Electrica, apoi l-a luat la pumni, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, la sfârşitul lunii februarie a anului trecut, dosarul fiind trimis spre soluţionare Tribunalului Buzău. Denis Toader se află, în prezent, sub control judiciar, după ce a stat mai multe luni în arest la domiciliu, având un regim, putem spune prefe­renţial, primind iniţial acordul judecătorilor Tribunalului Buzău de a merge la frizer, la dentist sau la avocat în fiecare sâmbătă. Ulterior, Curtea de Apel Ploieşti a desfiinţat aceste prevederi. Următorul termen în dosar  fost stabilit pentru 19 octombrie, fiind aşteptat raportul de expertiză în cauză ce trebuie efectuată la Laboratorul Interjdueţean de Expertize Criminalistice Bucureşti. 

   Administratorul NanoNet a fost reţinut pe 28 ianuarie 2016 de poliţişti, sub acuzaţia de tentativă de omor, iar a doua zi a fost plasat în arest la domiciliu. El a fost acuzat de muncitorii din echipa de intervenţie a furnizorului de electricitate că a dat intenţionat cu maşina peste un coleg de-al lor, după care l-a luat la pumni. Toader s-a apărat însă, spunând că a fost doar un accident şi i-a acuzat, la rândul său, pe angajaţii Electrica de furt de cablu. Muncitorul lovit a ajuns la spital, unde medicii au constatat că a fost victima unui accident rutier şi a unei agresiuni.

   În acea zi, Toader a mers la Gherăseni, după ce a aflat că echipa de intervenţie a furnizorului de electricitate efectuează o lucrare şi degajează reţeaua stradală. Scos din sărite că muncitorii ar fi umblat şi la cablurile de internet ale firmei sale, despre care se spune că ar fi fost montate ilegal pe stâlpii de electricitate, Toader l-ar fi lovit cu maşina pe unul dintre muncitori. Cel puţin aşa acuză angajaţii, care spun că Toader a dat cu maşina intenţionat peste muncitorul care era lângă un stâlp.

Firma fraţilor Toader, în faliment

   După problemele penale, cei doi fraţi Toader au pierdut şi firma pe care o administrează cel mai mare dintre ei. Este vorba despre NANONET SRL, administrată de Denis Toader. În ianuarie, instanţa a admis cererea administratorului judiciar de începere a procedurii falimentului firmei, prin dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare a debitoarei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker