Fostul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Viorel Ștefu, care a condus o bună perioadă de timp și Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău, a devenit membru al Partidului Pro România. El a fost prezentat, miercuri, în prima conferință de presă a organizației buzoiene a partidului condus la centru de Victor Ponta, de către respon­sabilul organizației municipale, Viorel Dobre, care a spus despre Ștefu că poate fi caracterizat prin cinci calități pe care le deține: ,,performanță, profesionalism, seriozitate, echilibru și corectitudine”.

La rândul său, Viorel Ștefu – după ce a remarcat că se împlinesc nouă ani de la ultima sa întâlnire cu presa buzoiană, pe care a avut-o în calitate de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău – a spus că a ales să se înscrie în această formațiune politică întrucât este una ,,nouă, cu viziune pentru viitor, care face apel la performanță și nu la oameni ajunși în funcții din politică”. El susține că are suficentă expertiză ,,pentru a ajuta acest partid să crească”, îndemnându-i ,,pe oamenii cinstiți să adere” la Pro România.

Ca polițist, Viorel Ștefu a deținut, pe rând, funcțiile de șef  al Poliției Pătârlagele, adjunct al șefului Poliției municipiului Buzău, șef al Poliției municipiului Buzău, inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău. În anul 2009, ,,la presiunile unor oameni”, a fost mutat la Ialomița, tot în funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului. Pentru o scurtă perioadă a fost directorul Direcției Arme și apoi al Direcției de Investigații Criminale din Inspectoratul General al Poliției, cariera sa culminând cu ,,cea mai înaltă funcție pentru un ofițer activ, de se­cretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne”.

Din această ultimă calitate, Ștefu a avut misiunea să gestioneze situația creată de uriașele manifestații din luna februarie 2017, provocate de emiterea, de către Guvernul Grindeanu, a celebrei Ordonanțe 13.  I-am solicitat lui Ștefu să facă o comparație între atitudinea forțelor de ordine din fe­bruarie 2017 și cea din 10 august 2018, de la mitingul Diaporei.

El spune că, în februarie 2017, a cerut forțelor de ordine să fie primele care res­pectă legea: ,,Am ținut (în februarie 2017, n.r.) să se respecte legea, am ținut să ne asigurăm că noi respectăm în primul rând legea și apoi să le cerem cetățenilor să o ­res­pecte. Prima acțiune pe care am avut-o în momentul în care s-au prefigurat aceste manifestații a fost să chem toți factorii de conducere, toți comandanții, și am imprimat un mod de acțiune, fără violență din partea forțelor de ordine. Orice violență din partea forțelor de ordine atrage violență din partea manifestanților. Și eu cred că am reușit să gestionăm această problemă. Bineînțeles că au fost și alte activități, precum ­suprave­gherea celor care au ajuns în Piață, extragerea celor care au devenit violenți sau aveau obiecte contondente”, a spus Ștefu.

În schimb, el este de părere că pe 10 august s-a acționat greșit, pentru că forțele de ordine erau datoare să acționeze cu mai multă ,,prudență și cumpătare”: ,,Ce am văzut la ultima manifestație: au fost și elemente care au excedat atitudinii de menținere a ordinii. Au fost și jandarmi care au acționat violent în condițiile în care, nu de fiecare dată se impunea așa ceva. După cum am mai spus, violența forțelor de ordine atrage violență. Forțele de ordine trebuie să acționeze cu cumpătare, a fost necesar să se intervină; nu puteau să fie lăsate forțele distructive să intre în Pala­tul Victoria. Dar trebuia ca anumite forțe de ordine să acționeze cu mai multă prudență și toleranță. Deci s-a acționat greșit”, a mai spus fostul secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne Viorel Ștefu.

DISTRIBUIȚI
loading...

5 COMENTARII

  1. Se pare că lăstrișul comunistoid se adună la Viorel. Mai trebuie câțiva elefanți cu state vechi la PCR..

  2. Nu greșit domnul „cetățean” strategia este a lui Marius Georgescu un mare strateg,
    Ma umfla rasul dar nu știu de ce.

  3. DOMNULE STFEU TOT RESPECTUL DAR ACTIONEZI CUMPATAT SI CIND ITI DA CU BORDURA IN CAP. NU VREAU SA INTRATI IN POLITICA DE PE PICIORUL DE OM INFUMURAT SI ATOTSTIUTOR PT. CA ACEST LUCRU A FACUT PONTA SI VEDETEI UNDE A AJUNS SPER SA-L LAMURITI SA NU MAI FIE PENIBIL CIND FACE CRITICI.

  4. Ca fost politist va rog sa il sfatuiti pe Ponta sa INCETEZE CU SUPRAVEGHEREA ILEGALA SI CU SCANDALUL LA TELEVIZIUNE…ESTE INACCEPTABIL FAPTUL CA ORGANELE JUDICIARE NU AU LUAT MASURI DE INCETARE. ESTE UN ABUZ, PONTA AVEA INTERES LA DNA UDREA;

Comments are closed.