Organizaţia judeţeană a Partidului ProRomânia Buzău solicită Consiliului Local să nu aprobe proiectul de hotărâre privind modificarea preţului ener­giei termice furnizate în sistem centralizat de către Regia Autonomă Municipală, hotărâre pe care o consideră „aberantă”. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii buzoieni ai acestei formaţiuni politice susţin că banul public ar fi putut fi cheltuit cu mai multă chibzuinţă la nivelul municipiului, pentru a se putea asigura şi sumele necesare subvenţiei gigacaloriei.

„ProRomânia Buzău, formaţiune politică ce-şi propune să fie aproape de oameni, în special alături de cei pe care nu-i apără nimeni, trage un semnal de alarmă şi face apel la aleşii locali să cugete bine înainte de a lua o astfel de hotărâre inumană acum în prag de sezon rece, şi să se gândească la repercrusiunile pe termen lung ale unei astfel de decizii. Iar pentru anii viitori, dacă tot se plâng că nu au bani de subvenţii, poate reprezentanţii municipalităţii vor fi mai atenţi la cheltuirea în neştire a banului public pe lalele, panseluţe şi tot felul de manifestări cultural-artistice de sute de ­mi­lioane de lei şi se vor axa mai mult pe programe sociale, inclusiv de creare de locuri de muncă, astfel încât buzoienii, în loc să aştepte pomană, cum sunt acuzaţi acum, să poată merge cu fruntea sus pe stradă, bucuroşi că au avut cu ce să-şi plătească datoriile. Iar dacă tot se ştia că nu sunt bani de căldură, poate că Primăria n-ar fi trebuit să cheltuie atâţia bani pentru achiziţionarea de noi autobuze, în condiţiile în care exista în paralel şi un transport privat, suficient am putea spune, asigurat printr-un serviciu de maxi-taxi care s-a dorit a fi desfiinţat”, se arată în comunicatul de presă al acestei formaţiuni politice.

Reamintim că primarul Constantin Toma a anunţat recent că municipalitatea a promovat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care preţul gigacaloriei să nu mai fie subvenţionat, măsură despre care Pro România spune că va conduce la situaţia în care buzoienii „vor rămâne, pro­babil, şi fără pâine pe masă pentru a-şi achita datoriile la RAM”.

„Dacă Guvernul nu va da subvenţie anul acesta, dacă nu avem treaba foarte clară, voi promova un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care să anulăm subvenţia în municipiul Buzău, deci Buzăul trebuie să se dezvolte, nu mai putem subvenţiona totul”, a explicat primarul municipiului Buzău. Astfel, preţul gigacaloriei va creşte de la 230 de lei, cât este în acest moment, la 430 de lei. De asemenea, primarul a mai anunţat că, în cazul în care vor exista blocuri cu doar unul, două sau trei apartamente încălzite în sistem centralizat, acestora li se va tăia branşamentul: „Se va tăia branşamentul. Deci, treaba lor. Nu vor să-şi ia sistem propriu de încălzire, vor rămâne în frig, dar noi nu putem acorda de-a valma subvenţie şi la sărac, şi la bogat, pentru că nu este o treabă corectă. Gândiţi-vă, de exemplu, la blocurile acestea vizavi de Tribunal. Cred că marea majoritate sunt cabinete de avocaţi. Noi subvenţionăm avocaţii? Ei au din ce trăi”, a mai spus Toma.

„Dar chiar şi aşa, Buzăul nu este format din câteva blocuri din centru locuite de o populaţie mai în vârstă şi cu posibilităţi reduse, ci de mii de oameni care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta, şi pentru care  subvenţia la căldură reprezenta o gură de oxigen pe timp de iarnă”, mai afirmă, în comunicatul de presă, reprezentanţii Pro România.

DISTRIBUIȚI
loading...

12 COMENTARII

 1. cei cu centrale au fost cei mai nedreptatiti, subventiile nu sau acordat vezi doamne sa ajute lumea subventiile sau dat pentru a ajuta producatorii de energie termica deoarece productia de energie termica este realizata de firma privata….stie dom tacea de ce si a dat demisia….se diminuaza profitul furnizorului…de ce nu se spune cu cit pleaca gigacaloria de la furnizor…buzaul are cel mai modern sistem de incalzire centralizat fara nici un pic de pierderi,dar altele sint scocotelile si se stie care socotei si jocuri…restul este abureala pentru naivi….subvenitii o sa fiie incontinuare dar sub o alta forma….asa ca, cei cu centrale or sa se incalzeasca cu iluzii sa vedeti ce preturi o sa fie la spattile comune si la tevile care trec prin casa, o sa sa plateasca la partile comune mai mult ca la incalzire….bir pentru toata lumea.

 2. ,,,,pomana ori strică, ori îngrașă ,,, puteți subvenționa Dumneavoastră cei de la PRO , cu banii Dumneavoastră !
  DE CE OFERIȚI SUBVENȚII DIN BĂNII ALTORA ????
  ,,,, terminați odată cu PROMISIUNILE , , vă doresc o zi bună !

 3. Foarte bun mesajul,dar nu ajunge unde trebuie.Dintr-un salariu minim net de 1190 lei,pe luna, trebuie timp de cinci luni de zile să plătesc :500 lei căldura,40lei curent,20lei gazele,apa rece 80 lei, întreținere 35 lei,apa caldă 20 lei,am și fata la facultate plătit și acolo cămin,mâncare ,etc…deci cu alte cuvinte trebuie sa plecam cu toții că le stăm în gât celor avuți.Mirosim a săraci.Si mai grav,nu am cerut de la stat nimic niciodată.Au oferit aceste subvenții,in loc să facă salarii decente din care sa putem trăi.

  • Au oferit aceste subventii cand se putea, la toata lumea, bogati si saraci, la prosti nu ofereau, la curent, gaze, lemne. Acum a venit vremea sa platiti, cum era si normal, nu-ti convinte te muti la tara. Facultatea nu este obligatorie, este un moft(facuta la o facultate no name) sau o necesitate, cand este facuta la o facultate cu căutare,asa ca este alegerea ta, nu trebuie expusa aici la cheltuieli.

  • „Facultatea este un moft…”Pai de ce sa avem oameni cu o cultură și o educație,mai degrabă agramați,cu mâna întinsă la pomeni,tagma PSD.Reporter:”-Ce studii aveți ?”-catre un domn senator din Buzău.Senator:”-O școală auto!”Am observat că va cam încurcă mediul studențesc,cei care inca mai au puterea de a schimba ceva,de aici îmi dau seama că sunteți categoria grea la nivelul de subcultură.Despre subiect,numai de bine și să aveți sănătate ,să nu fie nevoie că din salariul acela, sa mai adăugați și rețete de medicamente necompensate.

 4. Bine ca a cheltuit psd-ul banii pe referendum si altele,iar acum in pragul iernii anunta ca nu mai pot subventiona pretul gigacaloriei!cumva trebuie ajutate si familiile cu o situatie financiara precara!

 5. Pai dati voi banii ma, mai mult de jumatate din buzoieni sunt debransati,asta-s mai prosti ,de ce ar sustine ei pomenile voastre.

 6. mai
  bine faceti un sondaj in cartiere daca va intereseaza si vedeti cite blocuri sunt debransate si care au ramas nu o bagati inainte cu pensionarii mai degraba cei cu servicii nu si au pus caz concret la mine in bloc toti pens au centrale si fam cu serv bune nu au si asta e realitatea

 7. de ce sa ii subventioneze caldura s au invatat unii cu pomana cei cu centrale fac economie si ceilalti cu sist centralizat se lafaie in caldura cu geamirii deschise sa subv si gazele ca sunt multi pensionarii care au facut imprumuturi ca sa si monteze centrale este o minciuna ca uni pensionarii sint la sist centralizat sint unii cu bani bcare nu vor sa deranzeze casa cind pun centrala ce saraci au repartitoare de mult asa ca nu mai vb pro romania va faceti campanie

 8. In primul rand subvențiile energiei termice, trebuiau eliminate de mult timp, masura impusa de UE? Ce inseamna toate aceste pomeni, acordate de-a valma si bogaților, si saracilor? De ce sa fie subvenționată energia termica, iar gazele si electricitatea, NU? Faceti fel de fel de declaratii populiste, doar-doar v-o vota si pe voi vreun prost!

Comments are closed.