La biserica din localitatea Pinu, comuna Brăești, s-a desfăşurat sâmbătă ceremonia militară şi religioasă de comemorare a 7 ani de la trecerea în nefiinţă a sublocotenentului (p.m.) Dan Ciobotaru.

   După oficierea serviciului religios, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghe Vişan, a prezentat familiei eroului, scrisoarea de comemorare a şefului Statului Major al Forţelor Terestre: … Camaradul nostru Dan Ciobotaru, căzut la datorie acum 7 ani în Afganistan, a fost nu numai un bun român, ci şi un cetăţean ce şi-a asumat cu demnitate vocaţia de militar şi de aceea durerea şi regretele noastre sunt mari, iar suferinţa familiei nemăsurată. Dan a fost un militar desăvârşit, emblematic pentru Forţele Terestre şi a reprezentat cu cinste şi profesionalism Armata României…”

   La comemorarea celor 7 ani de la trecerea în nefiinţă a sublocotenentului (p.m.) Dan Ciobotaru a participat subprefectul Sorin Gheorghe, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, militari din garnizoana Buzău, colegi din Brigada 2 Vânători de munte „Sarmizegetusa”, prieteni şi rude ale eroului căzut la datorie.

   Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori, la mormântul Eroului Sublocotenent (p.m.) Dan Ciobotaru, de către instituţiile participante la eveniment şi de către militarii prezenţi la eveniment.

   Subofițerul Dan Ciobotaru făcea parte din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan, iar pe 23 iunie 2010 şi-a pierdut viaţa, alături de un camarad, în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. În incident și-a pierdut viața și caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani, angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996. Autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă.

   Sergentul major Dan Ciobotaru, promoţia 2007, avea 28 de ani şi era necăsătorit. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

DISTRIBUIȚI
loading...