• DocRoads oferă trei burse buzoienilor pasionaţi de documentar

Pentru prima dată la Buzău va avea loc un ate­lier creativ de film documentar ca parte a unei reţele internaţionale de work-shopuri de film documentar. Este vorba despre DocRoads, un eveniment organizat până acum în Grecia, Germania şi China.

DocRoads este un ate­lier creativ de film documentar, dedicat pasionaţilor şi tinerilor care doresc să pătrundă în industria filmului, organizat de Asociaţia CulturALL (organizatorul Festivalului Internaţional de Film Buzău – BUZZ IFF), în parteneriat cu DOCroads International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău şi al Fundaţiei Comunitare Buzău.

DocRoads Romania, primul atelier de film documentar ce va avea loc în Buzău, între 9 şi 16 noiembrie 2019, oferă trei burse complete pentru trei buzoieni pasionaţi de film, în general, şi de filmul documentar, în special. Bursele vor fi acordate pe baza unei selecţii, realizată de echipa de tutori internaţionali a DocRoads Romania.

„Considerăm că o poveste care atrage este cheia de a ajunge cel mai aproape de sufletul ­pu­blicului şi ne concentrăm pe storytelling, elemente tehnice şi colaborări care pot da naştere unor proiecte internaţionale de valoare.  Pentru a participa, doritorii trebuie să fie familiarizaţi cu procesul de producţie al unui film, să fie vorbitori de limba engleză la un nivel bun (atelierul se va desfăşura în limba engleză) şi să trimită o scrisoare de intenţie şi un portofoliu creativ (dacă acesta există) la adresa de e-mail  mihaela@buzzcee.ro, până la data de 4 noiembrie 2019. Selecţia va fi anunţată până la data de 6 noiembrie 2019, iar persoanele selectate vor putea participa la toate activităţile din cadrul atelierului, pe întreaga perioadă a acestuia”, se arată în comunicatul semnat de Mihaela Constantinescu, reprezentanta Asociaţiei CulturALL.

Două documentare despre Buzău şi unul dedicat lui Dumitru Dan   

Atelierul de la Buzău are ca scop crearea a două filme documentare scurte cu tema „Buzău şi împrejurimi” şi, de asemenea, realizarea în echipă a unui teaser-trailer pentru documentarul „Ocolul Pământului în Opinci”, bazat pe viaţa şi aventurile buzoia­nului Dumitru Dan, primul globe-trotter român.

„Aşteptăm aplicaţii de la tineri pasionaţi de documentar, care caută sprijinul şi îndrumarea unor profesionişti în domeniu, pregătiţi să creeze poveşti emoţionante şi să lucreze în echipă pentru a le aduce pe ecran, persoane care caută o echipă de mentori pasionaţi şi cu zeci de ani de experienţă în realizarea şi predarea artei filmului do­cumentar”, se mai arată în acelaşi comunicat.

În urma atelierului, participanţii vor obţine cunoştinţele pentru a putea realiza, în echipă, un film documentar, de la idee la post producţie, capacitatea de a selecta o poveste relevantă la nivel internaţio­nal, cunoştinţe despre estetica, teoria şi etica filmului documentar, dar şi abilitatea de a lucra la un proiect ca regizor, director de ima­gine, editor sau sunetist.

DISTRIBUIȚI
loading...