„Suntem într-o campanie furibundă de transferuri!”, a anunţat antrenorul echipei feminine de handbal de la SCM Gloria, la finalul jocului de sâmbătă, cu CSS Tulcea, din ultima etapă a Diviziei A.

Romeo Ilie a precizat că formaţia pe care o pregăteşte are nevoie de întăriri serioase la nivelul lotului pentru a face faţă exigenţelor din Liga Florilor, acolo unde echipa buzoiană va evolua începând din toamnă.

„Trebuie să ne ridicăm la nivelul celorlalte competitoare din Liga Naţională. O să fie un campionat foarte greu la anul. Toate echipele s-au întărit, se întăresc în continuare şi sper­ăm ca după primele transferuri să găsim mai uşor şi să răspundă mai eficient şi jucătoarele abordate, când văd că vrem să construim o echipă competitivă”, a spus Romeo Ilie.

Până în acest moment, SCM Gloria a finalizat transferurile a trei jucătoare străine, cu experienţa Ligii Campionilor în palmares: Dziyana Ilyina (Belarus, 22 de ani, ultima dată la Dunărea Brăila), Natalia Vinyukova (Rusia, 29 de ani, ultima dată la Zvezda Zveni-Gorod, din prima ligă rusă) şi Marijeta Vidak (Croaţia, 26 de ani, ultima dată la Podravka Koprivnica). Din ţară au fost deja rezolvate transferurile Cristinei Nan şi Laurei Leahu şi se aşteaptă finalizarea tratativelor foarte avansate cu Alina Iordache, de la CSM Bucureşti. În vizorul SCM Gloria se mai află alte cinci jucătoare.