Municipaliatea buzoiană este decisă să continue programul de asfaltare a străzilor din Buzău şi pe parcursul anului 2018, a anunţat Constantin Toma pe site-ul domnuleprimar.ro. Primarul municipiului Buzău a apreciat că numărul acestor străzi ar putea ajunge la o sută, o ţintă perfect realistă, dat fiind că în a doua jumătate a acestui an au fost asfaltate 30 de străzi.

„Anul viitor vom încerca un program de asfaltare foarte serios: circa 100 de străzi! Lucrăm deja la o listă de străzi în acest sens”, a anunţat Constantin Toma pe domnuleprimar.ro. Aceasta după ce, într-o postare anterioară pe acelaşi site, primarul municipiului Buzău avansase o listă a priorităţilor: „Locul I e arvunit deja de Aleea Sporturilor. Va fi prima stradă pe care vom intra anul viitor, în martie sau aprilie, imediat ce ne va permite vremea. Pe locul doi în top e Strada Oltului, iar pe trei Strada Veteranilor. Aceasta (Veteranilor, n.r.) porneşte din capătul cartierului Micro XIV pe lângă cimitire şi ajunge la şo­seaua de Centură. E şi ea, ca şi strada Bazalt, foarte importantă pentru că uneşte două căi mari de comunicaţie”, a scris Toma pe domnuleprimar.ro. Din respectiva listă, conform sursei citate, mai fac parte străzile Constituţiei şi Orizontului – care fac legătura între strada Transilvaniei şi rondul de la Carrefour -, Viitorului – paralelă cu strada Unirii Sud, care leagă strada Patriei de Bulevardul 1 Decembrie 1918 -, Narcisei, Crinului şi Zefirului, care fac legătura între străzile Democraţiei şi Transilvaniei.

Investiţii în utilaje la Urbis Serv

Triplarea, practic, a volumului de muncă pentru societatea Urbis Serv, cea care ar putea ­exe­cuta, şi anul viitor, lucrările de asfaltare în municipiul Buzău, va determina necesitatea dotării acesteia cu noi utilaje, dar şi creşterea numărului de angajaţi. Achiziţionarea de utilaje pentru asfaltare s-ar putea face dintr-o parte din suma importantă de care dispune Primăria la acest sfârşit de an, respectiv aproape 4,8 milioane de euro, bani care trebuie cheltuiţi până la finele lunii decembrie. Volumul mare de muncă va impune şi mărirea numărului de salariaţi specializaţi în asfaltări, dar şi achiziţionarea de noi utilaje. Astfel, Consiliul Local Buzău, unic acţionar al Urbis Serv, ar putea decide, la ultima şedinţă ordinară pe acest an, să majoreze capitalul social al acestei societăţi cu 3 milioane de euro, cu candiţia ca această sumă să fie folosită exclusiv pentru investiţii.

Ce străzi au fost asfaltate la Buzău în acest an
Programul de asfaltare pentru anul 2017, conceput, iniţial, a se axa pe străzile de la ­pe­riferie, incluzându-le şi pe cele care ,,nu au văzut niciodată asfalt”, s-a modificat substanţial la jumătatea acestui an, şi s-a concentrat cu precădere pe zona centrală a municipiului Buzău: Ciucurete, Ciochinescu, Viilor, Aleea Plopilor, Rahovei, Izvor, Ion Băieşu, Gârlaşi, Bistriţei, Tudor Vladimirescu (în faţa Primăriei şi a Pieţei Dacia), Sava Gotul, Ana Ipătescu (tronsonul ce porneşte din rondul de la Episcopie, pe lângă Finanţe, Primărie, Tribunal, până la intersecţia cu bulevardele Bălcescu şi Unirii, Sculpturii, Victoriei, Aurorei, Războieni, Speranţei, Arieşului, Bistriţei, intrarea Trans-Bus, Şoseaua Pogonele, Col. Buzoianu, Mică, Obor, Al. Marghiloman, Bazalt şi Slt. (p.m.) Adrian Vizireanu.

DISTRIBUIȚI
loading...