Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, participă, în aceste zile, la Viena, la Conferinţa Globală ,,Viitorul Urban”, despre care spune că este ,,cel mai important punct de întâlnire din lume al acelor oameni care, prin angajament, inovare şi pasiunea de a implementa idei, schimbă viitorul oraşelor în bine”. Toma a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că la această conferinţă participă 3.000 de reprezentanţi a 400 de oraşe din întreaga lume.

,,Din 28 februarie până în 2 martie 2018 sunt la Viena, la <Urban Future Global Confe­rence>, cel mai important punct de întâlnire din lume al acelor oameni care, prin angajament, inovare şi pasiunea de a implementa idei, schimbă viitorul oraşelor în bine! Sunt 3.000 de participanţi, din 400 de oraşe din toată lumea: primari, arhitecţi, experţi în mobilitate, urbanişti, cercetători, reprezentanţi ai start-upurilor şi experţi în inovare. Am participat, în prima zi, la patru sesiuni de lucru, unde reprezentanţii unor oraşe care s-au schimbat radical în ultimii 10-12 ani au explicat aceste schimbări majore în bine. Au făcut prezentări reprezentanţii următoarelor oraşe: Amsterdam, Salonic, Viena, Freiburg, Vancouver, Boston, Porto, Varşovia, Stutt­gart, Ljubljana, Bangkok, Lahti, Helsinki, Londra, Sydney”, a scris Toma pe Facebook.

Primarul Buzăului mai spune că ideea înfiinţării unui Consiliu de Dezvoltare al oraşului, cu scopul de a coordona transformarea pe toate planurile a unei comunităţi, este un model care se aplică cu succes în multe oraşe mari ale lumii: ,,De asemenea, există planuri de dezvoltare ale oraşelor până în 2030 şi chiar 2050. Participarea la această conferinţă mondială îmi confirmă încă o dată că acţiunile făcute prin Consiliul de Dezvoltare a Municipiului Buzău sunt cele corecte. Experienţa câştigată aici mă inspiră şi mă motivează!”, a mai scris, pe pagina sa oficială de Facebook, primarul Constantin Toma.

,,Nu există nicio îndoială că viitorul lumii va fi decis în oraşe. Nicăieri nu se pot crea şi încerca noi modele şi căi de coabitare umană într-un mod mai divers. Aceasta are implicaţii directe şi profunde pentru întreaga lume. În 2018, două persoane din patru locuiesc în regiuni urbane. În zece ani, vor fi trei din patru: o provocare imensă pentru politică, societate şi economie. La <Urban Future Global Conference>, 3.000 de participanţi fac schimb de idei pe teme legate de planificarea şi managementul urbanistic durabil.
<Un oraş poate fi numit un oraş inteligent numai dacă poate activa întregul potenţial al cetăţenilor săi, permiţând oamenilor să participe la viaţa urbană şi să îşi schimbe proiectul”, afirmă Maria Vassilakou, viceprimarul oraşului Viena. Daniel Termont, preşedintele EUROCITIES  şi primar al oraşului Gent, subliniază ­va­loarea cetăţenilor care participă la procesele urbane: ,,Un viitor mai bun pentru Europa începe cu cetăţenii săi. În calitate de lideri locali şi membri ai EUROCITIES, suntem hotărâţi să angajăm cetăţenii noştri într-un dialog despre viitorul nostru, într-un moment în care politica – atât la nivel naţional cât şi la nivel european – este cea care nu corespund aşteptărilor oamenilor, suntem pe punctul de a lansa un proces menit să reconstruiască şi să consolideze încrederea între cetăţeni şi autorităţile publice>“, se arată pe site-ul conferinţei.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Domnule Primar, după ce ați spus că Buzăul este unul din cele mai urâte orașe ale țării, îmi doresc mai mult radicalism din partea dvs. în deciziile pentru programele de dezvoltare urbană viitoare.

Comments are closed.