Primarul municipiului Bu­zău, Constantin Toma, nu va trăda partidul pe listele căruia a candidat pentru Pala­tul Comunal, în ciuda faptului că a fost contactat de diverşi lideri politici, inclusiv de actualul premier, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban.

Pe parcursul emisiunii “Sens Direct” de la Focus TV, Toma a spus, joi seară, că nu îl interesează o candidatură pentru funcţia de primar pe listele Partidului Naţional Liberal: ”S-au auzit multe veşti, nu este niciun fel de problemă. M-a chemat şi Ludovic Orban, m-am întâlnit cu el. De ce să evit? (…) Nu mi-a spus treaba asta, să candidez la PNL. Că nu-ţi spune nimeni de prima dată că-ţi oferă fata de soţie şi jumătate din împărăţie. A fost o discuţie între doi oameni civilizaţi. Dar nu, cu siguranţă, nu mă interesează să candidez pentru PNL”, a precizat primarul municipiului Buzău.

Toma şi-a întărit afirmaţiile anterioare spunând că nu are caracter de trădător: ”Am făcut şi bune şi rele în viaţa mea, dar nu am trădat niciodată. M-aş simţi ultimul om. Omul acesta,  Marcel Ciolacu, mi-a întins o mână într-o perioadă foarte proastă a vieţii mele. M-aş simţi foarte rău şi foarte mic să fac un asemenea pas. Rămân la PSD, iar dacă buzoienii nu mă vor alege, asta este!”, a mai spus primarul Constantin Toma.

Tot joi, dar la prânz, la conferinţa de presă a organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Toma şi-a exprimat speranţa că noul executiv nu va acţiona “împotriva comunităţii buzoiene” în sensul de a reeva­lua proiectele pe care municipalitatea şi le-a adjudecat prin Comisia Naţională pentru Statistică şi Prognoză, respectiv aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea totală a şcolilor şi grădiniţelor din municipiu, şi aproape 32 milioane euro pentru încheierea asfaltărilor de străzi, trotuare şi parcări.

“Nu cred că actualul guvern va fi împotriva comunităţii buzoiene, în sensul în care să fie vreo vânătoare de vrăjitoare. Unii s-au bucurat că domnul Ion Ghizdeanu, pre­şedintele Comisiei Na­ţionale pentru Statistică şi Prognoză a fost destituit şi, vezi-Doamne, pe treaba aceasta se va reevalua acest Fond de Dezvoltare şi Investiţii. Nu intră în cota de deficit a României, sunt bani care nu puteau fi consumaţi în fiecare an, atât de către unităţile administrativ-teritoriale, cât şi de ministere. Pentru că, din cauza birocraţiei, contestaţiilor prin instanţe, şi aşa mai departe, rămâneau în fiecare an sume extrem de importante, uneori de ordinul a 8-10 miliarde de euro”, a spus Toma.

DISTRIBUIȚI
loading...